Muusikoiden.net
25.04.2019
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 15.03.2014 - Jari Rättyä & Käärmekeitto


Päivämäärä:la 15.03.2014
Esiintyjä:Jari Rättyä & Käärmekeitto
Paikka:Kajaani, Rock House Kulma
Lisätietoja:Kun soppakello soi ja Käärmekeitto tarjoillaan kannattaa olla valmiina! Jari Rättyä (laulu, dobro, mandoliini), Mikko Majanen (bouzouki), Ari Keinänen (kontrabasso) sekä Jalmari Auvinen (lyömäsoittimet) nimittäin keittävät sen verran väkevää svengiä että äkkinäinen voi pudota pallilta.

Elämme teeskentelijöiden maailmassa. Täällä toistaitoisia tunareita juhlitaan sankareina ja mammona kertyy tekohymyilijöiden taskuun. Onneksi löytyy myös aitoa asiaa: musiikkia, joka kestää ajan haasteen ja seisoo ylväänä markkinahumun ulottumattomissa. Se ammentaa menneestä ja katsoo tulevaan, mutta elää tänään. Juuri tänään.

Viime kesäksi ilmestynyt Jari Rättyän ja Käärmekeiton debyyttilevy on tällaista taidetta jokaisella säikeellään. Sen juurevasta mullasta versova rock sukeltaa kansan- ja maailmanmusiikin rikkaan meren ja progerockin valtaisan kosmoksen sfääreihin vapaudella ja vaistolla, jollaisen olisi luullut jo jääneen 1960- ja 1970-lukujen tekijöiden yksinoikeudeksi.

Mutta nostalgiasta ei ole kyse. Ei, vaan matkasta. Etenkin levyn päätösraita Solun kehtolaulu on herkkyydessään ja totuudellisuudessaan teos, jollaisia tekevät Suuret. Sille voi hakea verrokkia, mutta turhaan. Laadultaan sen voi lyödä häpeämättä rinnakkain minkä tahansa klassikon kanssa.

Käärmekeiton nokkamies Jari Rättyä muistetaan esimerkiksi vilkasta ja mainiota bluesrockia soittaneesta Daddy Giljoteen -yhtyeestä, ja hän on tehnyt myös soolotuotantoa. Toista levyään valmistelevan Käärmekeiton kanssa hän saapuu vanhalle kotiseuduilleen nyt ensimmäistä kertaa. Kun Käärmekeittoa tarjotaan, on syytä maistaa. Se saattaa muuttaa kaiken.

http://www.youtube.com/watch?v=O20d5urZDew

Jari Rättyä & Käärmekeitto,
Rock House Kulma La 15.3.2014,
liput 6 ¤, showtime 22.30 - > joskus.

Back to the roots,
Rauniokaupunki ry.
Internet:http://rattyasoolo.wordpress.com/
   

Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti