Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 27.02.2014 - Jaakko Laitinen & Väärä Raha


Päivämäärä:to 27.02.2014
Esiintyjät:Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Bjonko & Copenhagen Chalgija (DE)

Paikka:Helsinki, Tavastia
Lisätietoja:LIPUT 13,5 ¤ - ovet auki klo 20:00 - ikäraja 18-v

Torstaina 27.2. Lapland-Balkan-iskelmän sanansaattajat Jaakko Laitinen & Väärä Raha täräyttävät legendaarisen rokkiklubin Tavastian lavalla. Ja luvassa ei ole pelkkää lappilaisen balkanisaation ilotulistusta vaan kinkereihin saapuu mukaan Kööpenhaminasta tanskalais-makedonialais-bulgarialais-bosnialainen Bjonko & Copenhagen Chalgija!

Orkesterin kävivät kesällä 2013 yhteiskiertueella ja tutkimusretkellä Makedonian Bitolassa, Prilepissä ja Skopjessa. Yhteistyötä on tehty enemmänkin niin Tanskan kuin Suomenkin päässä ja Bjonko Stosic orkestereineen palaa jo kolmatta kertaa tanssittamaan suomalaisia ystäviään.

BJONKO & COPENHAGEN CHALGIJA

Makedonialaisen muusikkosuvun vesa Bjonko Sto¨iќ Copenhagen Chalgija-yhtyeineen on yksi Tanskan maineikkaimpia Balkan-artisteja. Bändi on niittänyt mainetta niin villillä livemeiningillä kuin tuoreella 2013 julkaistulla 'Majka na Marika'-EP:llään. Kansainvälinen musiikkilehti Gaffa antoi orkesterin keväiselle Raahusetin keikalle hyvin ansaitut neljä tähteä viidestä. "Klarinetin mestari Bjonko Stosik tuli ja soitti orkestereineen ja vei yleisön tanssivaan ekstaasiin makedonialaiseen malliin". Syyttä suotta ei bändi ollut ehdokkaana vuoden 2013 maailmanmusiikkiyhtyeeksi Danish World Music Awardsissa.

Jo lapsuudesta saakka Bjonko Stosikin sydän on lyönyt Balkanin musiikin tahdissa. Joka kesä hän palasi sukunsa kotiseuduille Makedonian Bitolaan oppiakseen klarinettia maineikkaalta 'Capcelta', elävältä legendalta. Päätettyään yksitoistavuotiaana perustaa orkesterin Stosik yhteyttä haitarivirtuoosi Lelo Nikaan ja ennen ajokortti-ikäisyyttään hän oli johti 'Cardak'-orkesteria keikkaillen häissä ja muissa juhlissa ympäri Balkania ja Eurooppaa - missä vain tarvittiin taiturillista ja tunteellista klarinetinsoittoa. Nykyään orkesterin nimi on 'Copenhagen Chalgija' (Kööpenhaminan kaupunkimuuskot) ja he ovat tehneet yhteistyötä maineikkaiden Zlatko Buricin, Uffe Saveryn, Ivo Papazovin, Esma Redzepovan, Goran Alachkin sekä orkestereiden kuten Fanfare Ciocarlian ja Boban Markovicin kanssa.

JAAKKO LAITINEN & VÄÄRÄ RAHA

Joulukuun alussa kolmannen albuminsa 'Lapland-Balkan' julkaissut orkesteri palaa Tavastialle. Luvassa on vauhtia ja sekavia tilanteita, upouusia ja ikivanhoja lauluja Belgradista ja Rovaniemeltä.

Vuonna 2009 perustetun bändin soundissa yhdistellään Balkanin kiihkeitä mustalaisrytmejä venäläisiin kaihoisiin romansseihin ja vanhaan suomalaiseen iskelmään. Hurmoksellisen livebändin mainetta nauttiva bändi on kolunnut Suomea 80 keikan vuositahdilla sekä sulostuttanut myös ulkomaanelävien korvakäytäviä sekä tanssielimiä aina Baltiaa, Skandinaviaa, Saksaa, Ukrainaa, Venäjää, Turkkia, Makedoniaa ja Kazakstania myöten.
Internet:http://www.mrjaakko.com
http://www.tavastiaklubi.fi/
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti