Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 19.04.2013 - Staer


Päivämäärä:pe 19.04.2013
Esiintyjät:Staer

Jaakko Vanhala
Rehab
The Kolmas

Paikka:Oulu, Ykän pub
Lisätietoja:Norjassa, Stavangerin kaupungissa on pitkään toiminut aktiivinen kokeellista jazzia ja noisea tuottava yhteisö, ja nyt Kulttuuriyhdistys Paskakaupunni ry yhteistyössä suomalais-baskimaalaisen Gure Hizak-kulttuurikollektiivin kanssa tuo kaksi skenen tuoreinta aktia esiintymään Ouluun. Lisäksi keikalla esiintyy kaksi pohjoissuomalaista kokeellisen musiikin kokoonpanoa, joiden tekijät ovat oman alansa veteraaneja ja kansainvälisesti tunnettuja tekijöitä. Tapahtuma järjestetään Ykän pubissa perjantaina 19.4. ja liput sinne maksavat 6 ¤ (yhdistyksen jäsenille 5 ¤). Norjalaiset esiintyvät myös Tampereen Vastavirta-klubilla torstaina 18.4. ja Helsingissä Vapaan Taiteen Tilassa lauantaina 20.4.

Stavangerin meluisan improvisaatiomusiikin skenestä on tullut bändejä kuten MoHa! ja Ultralyd, joiden hajoamisesta syntynyttä aukkoa täyttämään ilmestyi vuonna 2010 Staer. Thore Warland (rummut), Markus Hagen (basso) ja Kristoffer Riis (kitara) luovat soittimistaan instrumentaalimekkalaa, jossa jazzin ja vapaan improvisaation perinne kohtaa hardcoren energian ja kitaravetoisen noisen estetiikan. Paitsi norjalaisiin kollegoihinsa, on heidän musiikkiaan verrattu myös Lightning Boltiin ja muihin rock-musiikin rajoja venyttäviin bändeihin. Nuoresta iästään huolimatta yhtye on ehtinyt levyttää pari pitkäsoittoa ja split-EP:n ja kiertää Eurooppaa useaan otteeseen. ( http://www.mozartkebab.com/ )

Rehab on John Hegren (kitara, elektroniikka) ja Bjørnar Habbestadin (huilu, elektroniikka) muodostama duo. Miehet ovat tehneet yhteistyötä pitkään N-Collective-yhteisössä, ja tämän projektin nimissä parivaljakko väsäilee brutalistista noise-improvisaatiota, jossa perinteisen fyysinen lähestymistapa meluun yhdistyy elektroakustisen improvisaation herkkyyteen. John Hegre muodostaa puolet Jazkammer-yhtyeestä ja on vastikään liittynyt Noxagtiin, lisäksi hän on tehnyt lukuisia soololevyjä ja esiintynyt mm. Maja Ratkjen, Lasse Marhaugin, Der Briefin ja Kaptein Kaliberin levyillä. Hegre on nähty Oulussa viimeksi vuonna 2009 Uuden Musiikin Lokakuun Aural Alchemy: Grande Finale-konsertissa Tulindbergin salissa Lasse Marhaugin livekokoonpanossa. Bjørnar Habbestad on kolmannes Pho-yhtyeestä, neljäsosa Lemurista sekä yksi N-Collectiven perustajista. Hän esiintyy säännöllisesti ympäri Eurooppaa sekä sooloartistina että monissa nyky- ja kokeellisen musiikin kokoonpanoissa. (http://plus3db.net/artists/rehab0/ )

Oululainen Jaakko Vanhala on tehnyt kokeellista musiikkia jo pitkään useiden eri projektien ja taitelijanimien alla. Aiemmin dark ambientia nimillä Depther, Zoat-Äon sekä osana I.Corax-yhtyettä tuottanut Vanhala keskittyy tällä hetkellä enemmän noiseksi luokiteltavaa ääneen. Soolojulkaisuja on kertynyt omalla nimellä jo jonkun verran, ja uusin "Here Be Lions"-CD ilmestyi helmikuussa Freak Animalin kautta. Vanhala on tehnyt noise-keikkoja yksin sekä yhdessä mm. Gruntin, Umpion ja Keräsen kanssa niin Suomessa kuin eri puolilla Eurooppaakin, ja nyt on luvassa enismmäinen julkinen tämän konseptin live-esiintyminen Oulussa. Luvassa on fyysistä ja perinpohjaista melu- ja hälyääntä kerrankin tarpeekseen vaativallekin alan harrastajalle. ( http://vanhala.tumblr.com/ )

The Kolmas on Läjä Äijälän lukuisista musiikillisista projekteista kokeellisimmasta päästä. Läjän puuhat kokeellisen elektronisen alkoivat jo ennen Terveiden Käsien perustamista vuonna 1979-1980 toimineessa Aavikon Kone ja Moottori-yhtyeessä. The Kolmas on 90-luvulla herran sooloprojektina syntynyt ja vaihtelevilla kokoonpanoilla silloin tällöin keikkaillut projekti, jonka kuulija voi halutessaan mieltää löytöretkeksi rumien ja kauniiden synteettisten äänien maailmaan. Pulputuksen ja sirinän keskeltä löytyy rytmejä ja ajoittain muitakin asioita joihin tarttua, jolloin siinä missä Death Trip on velkaa Stoogesille, saattaa The Kolmas tuoda hetkittäin mieleen Suiciden. Rehellisyyden nimessä on tosin mainittava, että järjestävä tahokaan ei tiedä mitä tällä keraa on tulossa, tuskin mitään synapoppia ainakaan. (http://www.myspace.com/thekolmas )
Internet:http://www.mozartkebab.com/
http://www.ykanpub.com
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti