Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 02.06.2011 - Ruber


Päivämäärä:to 02.06.2011
Esiintyjä:Ruber
Paikka:Helsinki, Villipuutarha - Kaarlenkatu 13
Lisätietoja:Tervetuloa torstaina 2.6 Villipuutarhaan!

Kahvila on auki klo 11-18 ja Ruber soittaa klo 14.00 alkaen. Vapaa pääsy!

RUBER (lat. ’Punainen’) on yhtye, jonka musiikillinen maisema on pohjoismaisen kansanmusiikin ja eteläeurooppalaisen keski-aikaisen
musiikin poluilla ja risteyksissä. Yhtyeen tavoitteena on musisoida sävykkäästi ja energisesti tunnustellen yhtymäkohtia keskiaikaisen kirjoitetun musiikin ja kansan kuulonvaraisena kulkeneen perinteen välillä.

Ohjelmistomme pohjaa Keski- ja Etelä-Euroopan keskiaikaiseen musiikkiin.
Iltapäivän konserttiin olemme valinneet nopeita ja rytmikkäitä tanssimelodioita, tunnelmoivia ja maalailevia sävelmiä sekä lauluja, joissa tarinoidaan, julistetaan ja koetaan rakkaus eri sävyissään.

Olemme työskennelleet konsertissa kuultavien sävelmien parissa yhdessä
soittaen ja sovittaen. Osa stemmoista on alkuperäisiä talteen kirjoitettuja, mutta paljon on myös luotu itse, lähinnä improvisoinnin kautta. Yhtye syntyi reilu vuosi sitten Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla ja sitä on ohjannut ihana Janek Öller.

* *

KIRSI OJALA – månmarkapipa, liru, nokkahuilu, åspipa

SANNE TSCHIRPKE – laulu, munniharppu, härjedalspipa, åspipa

TATU VIITALA – lyömäsoittimet

KIRSI VINKKI – kampiliira, viulu, alttoviulu

* *

KIRSI OJALA on syntyisin Savonrannalta ja asuu nykyään Porvoossa. Hän on valmistunut musiikkipedagogiksi Keski-Pohjanmaan AMK:sta v. 2008 ja jatkaa nyt opintojaan Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla. Opiskelujensa ohessa Kirsi toimii freelance-muusikkona ja opettajana mm. Käpylän musiikkiopistossa. Kirsin pääsoittimia ovat erilaiset kansanomaiset puhaltimet ja nokkahuilut, näiden lisäksi hän soittaa mm. lyömäsoittimia ja pienkanteleita. Kirsin soittoa ja laulua voi sooloprojektien lisäksi kuulla myös yhtyeissä Sähköpaimen (kansanmusiikki kohtaa konemusiikin), Hiite (arkaaista suomalais-ugrilaista) ja Eppel&Peppel (tarinankerrontaa ja musiikkia).

SANNE TSCHIRPKE on helsinkilainen kansanmuusikko ja hänen instrumenttinsa ovat kansanlaulu sekä erilaiset puhaltimet: mm. pitkähuilu, nokkahuilut, paimensoittu, poikkihuilu ja munniharppu. Sen lisäksi hän soittaa myös pienkanteleita ja harmoonia. Sanne on alun perin Saksasta kotoisin ja hän on asunut vuodesta 1992 lähtien Suomessa. Syksystä 2009 lähtien Sanne opiskelee Sibelius-Akatemiassa kansanmusiikin osaston maisteriohjelmassa. Opiskelujensa ohessa Sanne toimii kansanmusiikin parissa freelance-muusikkona, yksityisopettajana ja tuntiopettajana erilaisissa instituutioissa, mm. Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa. Sooloesiintymisten lisäksi hän soittaa ja laulaa myös arkaaista musiikkia soittavassa Hiite-yhtyeessä sekä duossa Bjirkbark.

TATU VIITALA on helsinkiläinen lyömäsoittaja, kansanmuusikko ja musiikinopettaja. Hän aloittelee kolmatta opintovuottaan Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla ja työskentelee opintojensa ohella musiikinopettajana Helsingin kaupungilla. Tatu valmistui syksyllä 2010 musiikin aineenopettajaksi Jyväskylän yliopistosta, ja hommia kansanmusiikin parissa riittääkin niin freelance-muusikkona kuin opettajana ja kouluttajanakin. Pohjoismaiseen kansanmusiikkiin hullaantunut Tatu on opiskellut myös mm. kelttiläistä ja arabialaista musiikkia ja pyrkiikin jatkuvasti löytämään musiikkiinsa uusia ideoita myös pohjoismaiden ulkopuolelta. (www.myspace.com/tatuviitala)

KIRSI VINKKI on espoolainen pelimanni. Hän opiskelee kansanmusiikkia Sibelius-Akatemiassa pääinstrumenttinaan viulu, joskin keikoilla mukana kulkevat myös alttoviulu, kampiliira, jouhikko sekä joukko muita kansansoittimia. Opiskelun ohella hän työskentelee monipuolisena muusikkona esiintyen erilaisissa tilaisuuksissa ja kokoonpanoissa genrenään kansanmusiikki Suomesta ja muista Pohjoismaista, Irlannista sekä Keski-Euroopasta, keskiaikainen musiikki, folkrock ja akustinen ambient lastenmusiikkia unohtamatta. Yhtyeitä, joissa Kirsi esiintyy, ovat muiden muassa Crosscountry 50km, The Green Cottage, Ketunrita, Kvinta sekä lastenorkesterit Kuperkeikka ja Tradilinnut. Kirsi myös opettaa viulunsoittoa, työskentelee kansanmusiikin opetukseen suunnatun internetprojektin parissa sekä toimii ohjaajana espoolaisen erityiskoulun oppilasorkesterissa. (www.myspace.com/kirsivinkki)
Internet:-
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti