Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 16.06.2011 - Assad Brothers


Päivämäärä:to 16.06.2011
Esiintyjä:Assad Brothers
Paikka:Tampere, Tampere-talo
Lisätietoja:Grammy-palkitut kitaravirtuoosit soittavat Tampere-talossa

Sérgio ja Odair Assadin duo on yksi aikamme monipuolisimmista klassisista kitarakokoonpanoista. Brasilialaisveljekset yhdistävät soitossaan länsimaisen ja eteläamerikkalaisen musiikkiperinteen tavalla, joka on herkistänyt yleisöt heidän musiikilleen kaikkialla maailmassa. Viimeistään vuoden 2001 Piazzolla-levytys on nostanut Assadit myös suomalaisen yleisön tietoisuuteen.

Assadit ovat soittaneet yhdessä seitsemänvuotiaasta saakka. Veljesten konserttiura alkoi vuonna 1979, jolloin he voittivat nuorten artistien kilpailun Bratislavassa. Nykyään Assadit konsertoivat säännöllisesti maailman merkittävimmissä konserttisaleissa. Klassisten kiertueiden lisäksi veljekset ovat viime vuosina esittäneet brasilialaista kansanmusiikkia mandolinisti-isänsä Jorge Assadin ja laulajaäitinsä Angelina Assadin kanssa.

Assadien konserttirepertuaariin kuuluu klassisia kitaraduettoja, omia sävellyksiä ja sovituksia. Lisäksi veljekset ovat sovittaneet kitaraduetoiksi esimerkiksi George Gershwinin jazzteoksia ja latinalaisamerikkalaista populaarimusiikkia. Monet nykysäveltäjät, kuten Astor Piazzolla, Terry Riley, Nikita Koshkin ja Edino Krieger, ovat omistaneet teoksiaan Assadeille.

Assad Brothers on tehnyt yhteistyötä useiden merkittävien muusikoiden kanssa. Yhteistyökumppaneihin lukeutuvat esimerkiksi Yo-Yo Ma, Gidon Kremer ja Nadja Salerno-Sonnenberg. Levytyksiä Assadeille on kertynyt yhteensä yli 30 albumin verran. Vuonna 2007 he voittivat Paras klassisen musiikin levy -palkinnon. Grammy-palkinnot veljekset ovat saaneet parhaasta nykysävellyksestä vuonna 2008 ja parhaasta tangoalbumista vuonna 2002.

Tampere Guitar Festivalilla Assad Brothers esittää Isaac Albenizin, Joaquin Rodrigon, Astor Piazzollan, Ernesto Nazarethin, Antonio Carlos Jobimin ja Egberto Gismontin musiikkia. Ohjelmasta löytyy myös Sérgio Assadin Grammy-palkittu sävellys Tahhiyya li Oussoulina.

Lisätietoja:
http://www.assadbrothers.com/

To 16.6.2011 Tampere-talo, Pieni sali. 44/34 ¤
Internet:http://www.tampereguitarfestival.com
http://www.tampere-talo.fi/
   

Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti