Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 15.06.2011 - Manuel Barrueco & Beijing Guitar Duo


Päivämäärä:ke 15.06.2011
Esiintyjä:Manuel Barrueco & Beijing Guitar Duo
Paikka:Tampere, Tampere-talo
Lisätietoja:Kuubalainen kitaralegenda konsertoi kiinalaisduon kanssa

Kitaralegenda Manuel Barrueco on yksi aikamme tärkeimmistä kitaristeista. Karismaattisena esiintyjänä tunnettu Barrueco on ilahduttanut kitarayleisöä lyyrisellä ja elegantilla soittotyylillään jo vuosikymmenien ajan. Barrueco on yksi tärkeimmistä modernin kitaratradition kehittäjistä. Konsertoinnin lisäksi hän opettaa säännöllisesti mestarikursseilla eri puolilla maailmaa.

Barrueco hallitsee harvinaisen laajan kitararepertuaarin. Hän on dokumentoinut levytyksiinsä lähes koko kitaramusiikin historian barokista nykypäivään. Kymmenien soololevyjen lisäksi Barrueco on levyttänyt musiikkia esimerkiksi kapellimestari Plácido Domingon ja Philharmonia Orchestran kanssa. Barruecon Piazzolla-levytys kisasi vuonna 2007 parhaan instrumentaalisen soololevyn Grammystä.

Barrueco esiintyy Tampere-talon konsertissa yhdessä kiinalaisen Beijing Guitar Duon kanssa. Duossa soittavat Meng Su ja Yameng Wang edustavat nousevaa kiinalaista kitarasukupolvea parhaimmillaan. Duon musikaalisuus ja taiturimainen tekniikka on herättänyt huomiota ympäri maailmaa.

Meng Su ja Yameng Wang ovat opiskelleet Beijingin ja Baltimoren konservatorioissa. Duon ensiesitys kuultiin vuonna 2008, jonka jälkeen parivaljakko on esiintynyt eri puolilla maailmaa. Beijing Guitar Duon ensimmäinen levytys Maracaípe ilmestyi vuonna 2009.

Tampere-talon konsertissa kuullaan soolo-, duo- ja trioteoksia, joista useat esitetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Kotimaan kantaesityksiä ovat Roberto Sierran Barruecolle omistama Sonata, Tan Dunin Eight Memories in Watercolor sekä Sérgio Assadin Sonata, joka on omistettu illan triolle. Konsertin muita säveltäjänimiä ovat Anton Diabelli, Federico Moreno-Torroba ja Astor Piazzolla.

Lisätietoja:
http://www.barrueco.com/
http://www.beijingguitarduo.com/

ke 15.6 klo 19.00, Tampere-talo, Pieni sali 44 ¤ / 34 ¤
Internet:http://www.tamperreguitarfestival.com
http://www.tampere-talo.fi/
   

Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti