Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 24.05.2011 - Calcutta Quartet (Intia)


Päivämäärä:ti 24.05.2011
Esiintyjä:Calcutta Quartet (Intia)
Paikka:Helsinki, Malmitalo
Lisätietoja:ti 24.5. klo 19
Calcutta Quartet (Intia)

Suosiota maailmalla ja kotimaassaan kerännyt ainutlaatuinen kvartetti esittää klassista pohjoisintialaista musiikkia, jota mehevöittävät sekä Pohjois- että Etelä-Intian rytmit.

Yhtyeeseen kuuluvat arvostetut viulistiveljekset Devshankar ja Jyotishankar, tablan käsittelyn mestari Subhen Chatterjee ja nimekäs mridangam-rummun soittaja N. Shankar.

Säveltäjä ja opettaja Ustad Amjad Ali Khan on sanonut Devshankarista ja Jyotishankarista, että he muodostavat yhden lahjakkaimmista duoista, mitä hän on koskaan kuullut: ”He antavat omille sävellyksilleni uusia ulottuvuuksia ja kuulostavat kerta kaikkiaan upealta. Olen erittäin ylpeä, että he ovat minun oppilaitani." Myös pandit Ravi Shankar pitää heitä erittäin hienoina muusikoina ja Zubin Mehta on samaa mieltä: "Harvoin olen kuullut tämän tasoisia viulisteja Intiassa.”

Subhen Chatterjeen soittotyyli perustuu lucknow gharana -perinteeseen, jonka hän on oppinut pandit Swapan Chowdhuryltä. Chatterjee on sukupolvensa parhaita tablan taitajia ja yksi harvoista instrumentin soittajista, jotka ovat viime vuosina osallistuneet säännöllisesti Womad-maailmanmusiikkitapahtumaan.

Mridangamia soittaa kalkuttalainen N. Shankar, joka on erittäin tunnettu kotimaassaan. Hän on säestänyt useita nimekkäitä muusikoita viimeisten muutaman vuosikymmenen aikana ja osallistunut suuriin musiikkitapahtumiin sekä Intiassa että muualla.

Kesto 2 h. Väliaika.
Liput 12/10 ¤
Lipunmyynti (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

Malmitalo Ala-Malmin tori 1 Helsinki
Internet:http://www.malmitalo.fi
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti