Muusikoiden.net
23.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 18.04.2011 - Rissanen–Verheyen–Ounaskari


Päivämäärä:ma 18.04.2011
Esiintyjä:Rissanen–Verheyen–Ounaskari
Paikka:Helsinki, Malmitalo
Lisätietoja:ma 18.4. klo 19
Jazz’n Jam: Rissanen–Verheyen–Ounaskari

”Musiikilla on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen funktio: vahvojen tunnelmien välittäminen soittajilta kuulijalle”, kiteyttää pianisti Aki Rissanen, joka on tehnyt pitkään yhteistyötä New Yorkiin kotiutuneen belgialaissaksofonisti Robin Verheyenin kanssa. Nyt kuultava yhtye on jatkoa Rissasen ja Verheyenin Pariisissa 2005 alkaneelle yhteistyölle. Rummuissa Markku Ounaskari, joka on kansainvälisesti menestyneimpiä jazzmuusikoitamme.

Trio on esiintynyt Suomessa viimeksi 2009 ja tekee tänä keväänä pienen kiertueen sekä nauhoittaa levyn huhtikuussa. Konsertissa kuullaan kamarijazzia, jolla tässä tapauksessa tarkoitetaan vahvasti impressionismin ja romanttisen musiikin värittämää ilmaisua elementtinään jazzillinen improvisaatio.

Alba Records julkaisi syksyllä 2009 Rissasen ja Verheyenin duon debyyttilevyn Semplice, joka pitää sisällään kamarijazz-musiikkia. Malmitalon konsertissa liikutaan samoilla linjoilla. Vaikutteita trio on hakenut etenkin Claude Debussyn ja Maurice Ravelin tuotannosta. Afroamerikkalaisen jazzin ilmaisusta kielii vahva yhteissoitto ja muusikoitten välinen kommunikaatio. Musiikilla on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen funktio: vahvojen tunnelmien välittäminen soittajilta kuulijalle.

Verheyen (s.1983) asuu tällä hetkellä New Yorkissa ja on ehdottomasti belgian seuratuimpia nuoria muusikoita. Hän sai arvostetun Django d’Or-palkinnon Belgiassa vuonna 2009.

Rissanen (s.1980) ”vahvistaa asemaansa suomalaisen jazzin eturivissä” (Pohjolan Sanomat 4.5.09). Hän julkaisi 2009 yhtyedebyyttinsä ”Beautiful Anxiety” solisteinaan amerikkalainen Rick Margitza ja ruotsalainen Magnus Broo ja luo päättäväisesti myös kansainvälistä uraa.

Ounaskari (s.1967) on kansainvälisesti menestyneimpiä jazzmuusikoitamme. Hänen soittoaan on kuultu mm. Sinikka Langelandin, Jarmo Savolaisen, Samuli Mikkosen, Sonny Heinilän ja Esa Pietilän yhtyeissä. Viimeisin levytys on ECM-levy-yhtiölle tehty Mikkonen-Jorgensen-Ounaskari: Kuara.

Aki Rissanen – piano,
Robin Verheyen (Belgia/USA) – saksofonit ja
Markku Ounaskari – rummut

Liput 6 ¤
Lipunmyynti (09) 310 12000 ja Lippupalvelu

www.robinverheyen.be

Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, Helsinki
Internet:http://www.akirissanen.com
http://www.malmitalo.fi
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti