Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 03.02.2011 - UMO & Jimi Tenor


Päivämäärä:to 03.02.2011
Esiintyjä:UMO & Jimi Tenor
Paikka:Helsinki, Savoy-teatteri
Lisätietoja:Featuring Tony Allen!

Showtime klo 21.00
Liput:
25 e (norm.)
20 e (eläk.)
12,5 e (opisk., lapset 4-17 v., varusmiehet, työttömät)
Liput ennakkoon Lippupalvelusta:
http://www.lippupalvelu.fi/Musica+Nova%3A+UMO+%26+Jimi+Tenor-lippuja/event/SAV0302A

UMO ja kestävää kulttisuosiota nauttiva säveltäjä ja multi-instrumentalisti Jimi Tenor esittelevät Musica Nova –festivaalilla mielenkiintoisen näkökulman kevään konserttisarjaan. Konsertissa kuullaan Tenorilta joukko uusia, varta vasten suurelle orkesterille tehtyjä sävellyksiä sekä muutama vanhempi kappale uunituoreina sovituksina. Tyylillisesti ohjelmisto nojaa muun muassa afro-jazziin ja 1950-lukulaiseen eksotiikkaan. Osa konsertin kappaleista on syntynyt omaperäisellä menetelmällä, kun Tenor on sovittanut elektronisilla instrumenteilla kehittelemiään sointeja 17-henkisen big bandin tulkittaviksi. Säveltäjää kuullaan konsertissa myös saksofonistina, huilistina, kosketinsoittajana sekä laulajana. Mukana on myös nigerialaissyntyinen rumpali Tony Allen.

Jimi Tenor

Jimi Tenor (s. Lassi Lehto, 1965) on kansainvälisestikin tunnettu suomalainen muusikko ja säveltäjä, joka on liikkunut uransa alun kokeellisesta rockista elektronisen musiikin kautta jazzin, funkin ja afrikkaisten rytmien maustamaan ilmaisuun. Tenorin ainutlaatuinen ja tunnistettava tyyli esiintyjänä ja säveltäjänä tekee kuitenkin hänen musiikkinsa lokeroimisesta liki mahdottoman tehtävän. Lahdesta kotoisin oleva multi-instrumentalisti on yli kaksikymmenvuotisen uransa varrella niittänyt kulttimainetta kotimaansa lisäksi Berliinistä, New Yorkista, Lontoosta ja Barcelonasta käsin.

www.jimitenor.com

Tony Allen

Musica Nova –konsertin rumpalina nähdään ja kuullaan nigerialaissyntyistä Tony Allenia (s. 1940), jota pidetään afrobeat-tyylin keskeisimpänä kehittäjänä. Muun muassa tuottajalegenda Brian Eno on kutsunut mm. Fela Kutin afrobeat-yhtyettä 1960 – 70-luvuilla johtanutta Allenia ”yhdeksi maailman taitavimmista rumpaleista koskaan”. Jimi Tenor ja Tony Allen työstävät parhaillaan myös yhteistä levyprojektia.
Internet:http://www.umo.fi/musi … -tenor-savoy-teatteri/
http://www.savoyteatteri.fi/
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti