Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 18.01.2011 - UMO & Pekka Kuusisto


Päivämäärä:ti 18.01.2011
Esiintyjä:UMO & Pekka Kuusisto
Paikka:Helsinki, Savoy-teatteri
Lisätietoja:Showtime klo 19.00
Liput: 25¤/20¤/12,50¤
Liput ennakkoon lippupalvelusta:
http://www.lippupalvelu.fi/UMO+Uusi+Musiikki%3A+Puustoko...-lippuja/event/SAV1801A

“Puustokokemuksia on viulun ja big bandin värikäs ja musikanttinen kohtaaminen” – säveltäjä Kirmo Lintinen

UMO ja viulisti Pekka Kuusisto esittävät Savoy-teatterissa että Hampurissa keväällä 2011 säveltäjä-kapellimestari Kirmo Lintisen teoksen Puustokokemuksia (Forest Cover Testimonials), joka on kolmiosainen konsertto sähköviululle ja big bandille.

Viulisti Pekka Kuusistolle ja UMOlle sävelletty teos kantaesitettiin Tuusulanjärven Kamarimusiikkifestivaaleilla 26.7.2010. Puustokokemuksia sai kantaesityksensä jälkeen vankkumattoman kriitikkosuosion itse konsertin ollessa suuri yleisömenestys.

Konsertissa kuullaan myös muuta 2000-luvun suomalaista big band –musiikkia mm. maailmanluokan jazzvibrafonistina tunnetulta Severi Pyysalolta sekä säveltäjä-kapellimestari Kari Heinilältä, joka työskentelee UMOn taiteellisena partnerina yhdessä Lintisen kanssa.

Kirmo Lintinen (s. 1967)

UMOn taiteellinen suunnittelija, säveltäjä, kapellimestari ja pianisti Kirmo Lintinen on yksi Suomen arvostetuimmista jazzin ja nykymusiikin säveltäjistä. Lintisen näkyvintä muusikontyötä ovat olleet hänen lukuisat esiintymisensä solistina, yhtyemuusikkona ja kapellimestarina suomalaisissa jazz-, sinfoniaorkesteri– ja kamarimusiikkikokoonpanoissa.

Vuosituhannen vaihteesta lähtien säveltäminen on muodostunut Lintisen päätyöksi. Toistasataa sävellystä käsittävä teosluettelo kattaa laajan kirjon muotoja ja tunnelmia lastenlauluista oopperaan, pedagogisista pikkukappaleista elokuvamusiikkiin, tanssimusiikista dodekafoniaan sekä jazzista barokkialluusioihin. Vaikka Lintinen on tehnyt paljon jazzsävellyksiä ja –sovituksia, suurin osa hänen tuotannostaan edustaa länsimaisen vakavamman musiikin perinteitä.

Kapellimestarina Lintinen on johtanut UMOa useiden kotimaan kiertueiden lisäksi ulkomailla (mm. Tukholma, Bryssel, New York, Washington D.C., Pittsburgh, Minneapolis, Pariisi, Lontoo, Madrid, Dublin, Porto, Utrecht) sekä yhdeksällä orkesterin levyllä. Viime vuosina Lintinen on työskennellyt kapellimestarina myös UMOn ulkopuolella (mm. AVANTI!, Tapiola Sinfonietta, Oulu Sinfonia ja Radion Sinfoniaorkesteri).

Pekka Kuusisto (s. 1976)

Viulisti Pekka Kuusisto on tullut tunnetuksi harvinaisen monipuolisena ja avarakatseisena muusikkona, joka on yhtä kotonaan niin viulukonserttojen solistina kuin vaikkapa elektronisen musiikin maailmassa. 3-vuotiaana viulunsoiton aloittanut Kuusisto on saanut oppia vuosien varrella mm. Géza Szilvaylta, Tuomas Haapaselta, Miriam Friedilta ja Paul Bissilta. Vuonna 1995 Pekka Kuusisto voitti ensimmäisenä suomalaisena Jean Sibelius –viulukilpailun ja sai erikoispalkinnon Sibeliuksen viulukonserton parhaasta esityksestä. 1990-luvun muita kilpailumenestyksiä olivat Carl Nielsen –kilpailun 3. sija ja Kuopion viulukilpailun voitto.

Solistiuransa aikana Pekka Kuusisto on ehtinyt esiintyä Afrikkaa lukuun ottamatta kaikilla manterella ja työskennellä kymmenien merkittävien orkestereiden ja kapellimestareiden kanssa. Hän työskentelee säännöllisesti muun muassa Virtuosi di Kuhmon kanssa sekä Australian kamariorkesterissa, Lontoon kamariorkesterissa, Skotlannin kamariorkesterissa, Irlannin kamariorkesterissa ja brittiläisessä Britten Sinfoniassa.

Pekka Kuusisto on myös Tuusulanjärven kamarimusiikin taiteellinen johtaja. Oman festivaalin piirissä hän esiintyy suomalaisten eturivin muusikoiden kanssa ilman keinotekoisia genrerajoja.
Internet:http://www.umo.fi/umo- … oviulu-savoy-teatteri/
http://www.savoyteatteri.fi/
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti