Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 28.11.2010 - Jyväskylä Big Band


Päivämäärä:su 28.11.2010
Esiintyjä:Jyväskylä Big Band
Paikka:Jyväskylä, Siltasali (Pitkäkatu 19-21 Jyväskylä)
Lisätietoja:Jyväskylä Big Band & Lasse Lindgren (Swe)
"In the Spirit of Maynard Ferguson"
Su 28.11.2010 klo 17:00 Siltasali
Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä
Liput 12/8¤ (ennakko: Nikolainkulman lipunmyynti, www.lippu.fi)

Jyväskylä Big Band jatkaa klassikot-sarjaansa konsertilla "In the Spirit of Maynard Ferguson" Siltasalissa sunnuntaina 28.11.2010. Konsertissa kuullaan Lasse Lindgrenin johtamana trumpetistilegenda Maynard Fergusonin tuotantoa. Illan ohjelma koostuu Fergusonin laajan tuotannon valikoiduista timanteista. Luvassa onkin melkoinen hittikimara, jossa kuullaan esimerkiksi Rocky-elokuvan teema Gonna fly now ja ikimuistoiset versiot klassikoista Chameleon, Birdland ja Spinning Wheel. Ohjelmistoon on kuitenkin tehty tilaa myös hieman tuntemattomammille teoksille. Jyväskylä Big Bandilla on ilo saada ruotsalainen huipputrumpetisti Lindgren toimimaan konsertin johtajana ja solistina.

Kanadalainen trumpetisti ja kapellimestari Maynard Ferguson (1928-2006) nousi 1950-luvulta alkaen jazz-muusikoiden kärkikastiin. Hänet muistetaan ainutlaatuisesta korkean rekisterin trumpetinsoitosta ja yhtyeistä, jotka toimivat ponnahduslautana monelle nousevalle muusikolle. Ferguson pysyi tuotteliaana, muuntautumiskykyisenä ja omalaatuisena artistina koko viisikymmenvuotisen uransa ajan. Ferguson oli epäilemättä yksi suurimmista trumpetinsoiton vaikuttajista.

Lasse Lindgren on ruotsalainen trumpetisti ja kapellimestari, joka on tehnyt musiikkia ja toiminut yhteistyössä useiden yhtyeiden ja maailmantähtien kanssa. Vuonna 2008 ilmestyneellä levyllä "Spirits" Lasse Lindgren & Big Constellation -yhtye tekivät kunniaa Maynard Fergusonin musiikille. Lindgrenille lahjoitettiin vuonna 2007 Fergusonin arvostetuimmilla levyillä käyttämä trumpetti. Epäilemättä konserttia on tulossa johtamaan oikea mies oikealle paikalle.

Jyväskylä Big Band on monipuolinen, vireä ja ammattitaitoinen kokoonpano, jonka vierailijoina ja solisteina on vuosien mittaan nähty monia koti- ja ulkomaisia huippuartisteja. JBB on lukuisten omien konserttiensa lisäksi esiintynyt useilla suomalaisilla festivaaleilla, tapahtumissa ja yritystilaisuuksissa sekä tehnyt konserttimatkoja ympäri maailman. Jyväskylä Big Band on toteuttanut myös ennakkoluulottomasti poikkitaiteellisia produktioita ja tehnyt vuosien ajan yhteistyötä useiden suomalaisten säveltäjien kanssa. Vuonna 2007 JBB:lle myönnettiin Keski-Suomen taidepalkinto.

Yhteystiedot:
http://www.jyvaskylabigband.com
Jyväskylä Big Band,
Ville Huovinen, 050 3377091
e-mail: ville.huovinen@jyu.fi

http://www.jyvaskylabigband.com
http://www.lasselindgren.se
http://www.maynardferguson.com
Internet:http://www.jyvaskylabigband.com
   

Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti