Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 25.09.2009 - UMO & Kalle Kalima (kitara)


Päivämäärä:pe 25.09.2009
Esiintyjä:UMO & Kalle Kalima (kitara)
Paikka:Helsinki, Korjaamo
Lisätietoja:Kalle Kalima (s. 1973) on suomalainen jazzkitaristi ja säveltäjä, joka asuu Berliinissä ja on toiminut vapaana kitaristina ja säveltäjänä vuodesta 2000 lähtien. UMOn solistina Kalima esiintyy tänä syksynä ensimmäistä kertaa, ja lupaa tuoda konserttiin taidetta ja huumoria — party in art and art in party!

Kitaramestari Raoul Björkenheimin oppilaanakin Sibelius-Akatemiassa viihtyneestä Kalle Kalimasta tuli jazzmies jo varhain. Kalima aloitti pianotunnit vuonna 1979, mutta vaihtoi soittimekseen kitaran 11-vuotiaana. Esikuvikseen hän mainitsee Miles Davisin, Frank Zapan, John Cagen ja The Metersin. Korjaamolla kuullaan huumorilla höystettyä ”avantgaragejazzia”, joka sisältää elementtejä muun muassa reggaesta, salsasta ja afromusiikista. Kalima on säveltänyt ja sovittanut materiaalin suoraan big bandille sopivaksi. Kalle Kaliman sävellysten inspiraationa toimii koko ristiriitainen maailmamme kummallisuuksineen. Hän kuvailee omaa musiikkiaan parhaimmillaan sekä vakavaksi että samanaikaisesti leikkimieliseksi.

Kalima on kiertänyt aktiivisesti ympäri maailmaa eri kokoonpanojensa kanssa, joista tunnetuimpia ovat mm. Johnny La Marama ja Klima Kalima, joista jälkimmäinen voitti helmikuussa 2008 Neuen Deutschen Jazzpreis Mannheim –jazzpalkinnon Saksassa. Palkinnon suuruus oli 10 000 euroa ja sitä tavoitteli 175 saksalaista jazzyhtyettä. Kaliman yhteistyökumppaneihin ovat kuuluneet myös mm. trumpetisti Tomasz Stanko, saksofonisti Juhani Aaltonen, pianisti Heikki Sarmanto, basistit Sirone, Teppo Hauta-Aho, Carlos Bica & Ed Schuller, kitaristi Marc Ducret, säveltäjä Simon Stockhausen and laulaja Linda Sharrock. Kalle Kaliman moniin projekteihin kuuluu myös yhteistyö elektropopartisti Jimi Tenorin kanssa.

UMO & Kalle Kalima (kitara)
Korjaamo 25.9.2009 klo 20.00
Kapellimestarina Kari Heinilä
Liput 23/18 e
Ennakkoliput Tiketistä: http://www.tiketti.fi/tapahtuma/5183
Internet:http://www.umo.fi
http://www.korjaamo.fi
   

Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti