Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 28.10.2022 - Bill Frisell Harmony (US)


Päivämäärä:pe 28.10.2022
Esiintyjä:Bill Frisell Harmony (US)
Paikka:Espoo, Sellosali
Lisätietoja:Bill Frisellin uusin projekti, neljän huippumuusikon HARMONY näki päivänvalon amerikkalaisen roots-perinteen elinvoimaisuudelle omistautuneen FreshGrass -festivaalin tilausteoksessa. HARMONYn americanan ja jazzin yhdistelmästä uutta upeaa sävelkieltä luovat kappaleet julkaistiin Blue Note -levymerkillä vuonna 2019.

Levyllä Frisellin pitkäaikainen yhteistyökumppani, vokalisti Petra Haden on keskeisessä roolissa. Muut levyn muusikot ovat sellisti-vokalisti Hank Roberts, joka on niin ikään tehnyt Frisellin kanssa pitkään yhteistyötä, sekä uudempana kasvona baritonikitaristi Luke Bergman. Hadenin unenomainen laulutaide yhdistyy trion voimakkaita tunteita välittäviin harmonioihin - ja tuo Frisellin sävellyksiin jälleen aivan uudenlaista kauneutta ja dynamiikkaa.

Frisell on työskennellyt aiemminkin upeiden laulajien kanssa, mutta HARMONY-projektissa kuullaan paitsi soolovokalisointia myös maalailevia taustalauluharmonioita. Kyseessä on ainutlaatuisten muusikkojen kombo, johon lyömäsoitinten pois jättäminen antaa oman säväyksensä: tämä yhtye liikkuu jossakin kamariyhtyeen, jazzkvartetin ja aivan omanlaisensa genren orgaanisessa äänimaisemassa.

Frisellin pitkä ura kattaa kymmeniä soololevyjä ja satoja levytyksiä muiden muassa John Zornin, Marianne Faithfullin ja Norah Jonesin kaltaisten kärkinimien kanssa. Legendaariselle ECM-levy-yhtiölle 80-luvun alusta saakka levyttäneen Frisellin musiikissa on kuultu sävyjä folkin, americanan ja countryn, usein myös elokuvamusiikin maailmoista.

Grammy-palkitun kitaralegendan oli määrä soittaa Espoossa jo keväällä 2020, mutta tuolloin koronapandemia muutti suunnitelmat.

Bill Frisell, sähkökitara
Petra Haden, laulu
Hank Roberts, sello, laulu
Luke Bergman, baritonikitara, laulu

Liput 39 ¤ + tilausmaksu (alk. 1,50 ¤), lippu.fi
Internet:https://www.espoo.fi/f … espooevents:af63p7v2ga
   

Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!