Muusikoiden.net
23.08.2019
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 02.10.2019 - Aki Rissanen Trio


Päivämäärä:ke 02.10.2019
Esiintyjä:Aki Rissanen Trio
Paikka:Espoo, Sellosali
Lisätietoja:Aki Rissanen Trio on kiistatta tämän hetken mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä. Arvostetun brittiläisen Edition Recordsin julkaisemat kaksi ensimmäistä levyä (Amorandom, 2016 ja Another North, 2017) olivat vahva voimannäyttö yhtyeen kyvyistä, ja niiden myötä pianisti Aki Rissanen saavuttikin kansainvälisen läpimurron. Levyt saivat laajaa näkyvyyttä ja ylistäviä arvosteluita niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, ja mm. Helsingin Sanomien arvostelun mukaan ”tästä ei suomalainen jazzyhtye paljoa parane".

Pääosin ulkomailla nykyään esiintyvä yhtye julkaisee kolmannen levynsä syyskuussa niin ikään Edition Recordsin kautta. Levy dokumentoi pitkäaikaisen ja yhteenhitsautuneen trion tämänhetkisen musiikillisen tilan.

Inspiraation lähteinä ovat olleet erityisesti länsi-eurooppalainen klassinen musiikki ja elektroninen tanssimusiikki. ”Nämä genret ovat olleet osa ilmaisuani koko jazzpianistin urani ajan. Opiskelin pitkään klassista pianonsoittoa, mutta samanaikaisesti olen ollut kiinnostunut elektronisen musiikin tekemisestä. Kun ryhdyin keräämään materiaalia uudelle triolevylle, huomasin palaavani kappaleisiin, rytmeihin ja melodioihin, joita kuulin ja soitin ollessani nuori”, Rissanen kuvailee.

Yhtye aloittaa Suomen julkaisukiertueensa Sellosalista. Illan aikana kuullaan uuden levyn musiikkia pääosin Rissasen kynästä sekä yhtyeen versioita säveltäjäsuuruuksien Einojuhani Rautavaaran ja Carlo Gesualdon tuotannosta.


Aki Rissanen (piano), Antti Lötjönen (kontrabasso), Teppo Mäkynen (rummut)

Liput 20 ¤ + toimitusmaksu (alk. 1 ¤), lippu.fi
Internet:http://sellosali.fi
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lisää Googlen kirjanmerkkeihin
» Jaa keikka MySpacessa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti