Muusikoiden.net
19.04.2024
 

Etusivulle
KeikatIlmoita keikkaArtistitPostituslista
KeikkatunnelmatBändipäiväkirja
Palaute

Keikka: 06.04.2019 - Jaakko Laitinen & Väärä Raha


Päivämäärä:la 06.04.2019
Esiintyjät:Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Faarao Pirttikangas & Nubialaiset

Paikka:Helsinki, Bar Loose
Lisätietoja:LIPUN HINTA
11,5/12 ¤

Ovet aukeaa KLO 20:30!
21:00 Faarao Pirttikangas & Nubialaiset
22:00 Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Luvassa on ilta kiihkeän musiikillisen kotiseuturomantiikan parissa kun Jaakko Laitinen & Väärä Raha vie kuulijansa Lapland-Balkanin tarunhohtoisille tanhuville ja Faarao Pirttikangas & Nubialaiset Syvä-Sawon mystiseen ytimeen. Pirttikangas Nubialaisineen juhlistaa uuden pitkäsoittonsa julkaisua ja Laitinen orkestereineen uutta 'Vaalien alla'-musiikkivideotaan. Aihetta juhlaan on siis paljon, joten lapikasta lattiaan ja silirimpsis!

JAAKKO LAITINEN & VÄÄRÄ RAHA SEKÄ FAARAO PIRTTIKANGAS & NUBIALAISET

Todellisuuden reunamilla saatetaan havaita merkillistä väreilyä kun kaksi suomalaista musiikillista tajunnanlaajentajaa yhdistää voimansa huhtikuun alun kunniaksi Loosessa. Riemuvuottaan viettävä Lapland-Balkan-orkesteri Jaakko Laitinen & Väärä Raha juhlistaa vuosikymmenen mittaista olemassaoloaan eikä ylistetyn Syvä-Sawo-levyn julkaisseelta Faarao Pirttikankaalta & Nubialaisilta juhlan aihetta puutu niin suurta ylistystä on uusi äänite kerännyt kaikkialla missä se on musiikinrakastajien soittimien neulan alle saatu asetettua!

Liput 11,5/12 ¤

Soittoajat:
20:30 OVET AUKEAA
21:00 FAARAO PIRTTIKANGAS & NUBIALAISET
22:00 JAAKKO LAITINEN & VÄÄRÄ RAHA

JAAKKO LAITINEN & VÄÄRÄ RAHA
Vuonna 2009 löi viisi pääkaupunkimme lappilaista muusikkoa päänsä yhteen luoden bändin, jonka musiikin pääaineita ovat Balkanin mustalaisrytmit, vanhat venäläiset romanssit sekä suomalainen kultakauden iskelmä. Näiden päävaikutteiden rinnalle on vuosien saatossa tuotu monenlaisia mausteita ja marinadeja niin Turista, Kreikasta, Gruusiasta kuin Lähi-Idästäkin. Sanoitusten maailma on alkuvuosien lemmenhuokailuista laajentunut käsittämään koko tunnetun olevaisuuden kirjon yrittäen välillä löytää väyliä myös itse olemattomuuden puolelle.

Bändi täräytti kymmenvuotisjuhlavuotensa käyntiin uudella 'I tåget finns en restaurangvagn'-singlellä ja musiikkivideolla, jos laulu olikin elämäniloinen kohtaamisen ylistys, oli video ankara kritiikki tietyille saamelaisalueen järjettömillä rautatiekiskoilla silpomista suunnitteleville tahoille. Kappale oli maistiainen bändin par'aikaa valmistelemalta viidenneltä levyltä. Vaikka yhtyeen aiemmat levyt ovat saaneetkin kriitikoiden kiitoksen ja fanien rakkauden, tunnetaan orkesteri ennenkaikkea hurmoksellisena livebändinä. Balkanilaiseen viihdyttämiseen taitoon onkin haettu oppia Kaakkois-Euroopan mustalaiskapakoissa istuen ja rahaa soittajille tunkien. Bändi on keikkaillut itsekin ahkerasti 70 keikan vuositahdilla ympäri Suomen Eirasta Inariin ja maamme rajojen ulkopuolella 20 eri maassa. Tätä kirjoittaessani saimme juurin tiedon että tälle vuodelle on varmistunut 21. maa!

FAARAO PIRTTIKANGAS & NUBIALAISET
Varpaisjärveläisen tarinankertojan uransa neljäs levy ”Syvä Sawo” (Karkia Mistika Records) luo kuumeisia katseita kosmoksemme mahdollisiin tulevaisuuksiin sekä hämmentäviin menneisiin yksityiskohtiin: Kenen päälle Hiiden hurtta urinoi? Kuka kantaa käärmeitä? Mitä yhteistä on ruoskalla ja minimoogilla?

Tampereen lähiöteollisuusalueelta maailmaa tarkkailevan mestarillisen tarinakertojan teos on kotipolttoista mielikuvitusmaailmanmatkailua parhaimillaan, kuten Mika Waltarilla konsanaan. Roskasta syntyy kullanloisteisia seikkailuja, eikä koskaan mene niin hyvin, etteikö vähän haisisi paska. Elämän raadollisuudet kohdataan vanhan hyvän ystävän tavoin ja samalla kohteliaasti tervehditään suurta mysteeriä.

Faarao Pirttikankaan väkevästi Savolta sekä koko maailmankaikkeudelta maistuvan kertomusten takana operoi avaruusetnon maailmanmestarit, Nubialaiset-yhtye puhaltimin, viuluin ja lyömäsoittimin. Yhtyeen hypnoottisen riemullinen sointi pakottaa ylös ja ulos – Motelli Skronkle-yhtyeen termein – ”hogaamaan” aikojen loppuun asti.
Internet:http://www.vaararaha.com
https://barloose.com
   Tulostettava versio

» Jaa keikka Facebookissa
» Lähetä Twitteriin


Tarkasta aina keikan todenperäisyys esiintyjän ja/tai esiintymispaikan kotisivuilta.
Muusikoiden.net ei vastaa keikkojen oikeellisuudesta!