[ MUUSIKOIDEN.NET ]

Haastattelut: The Great Oshkosh Experience

The Great Oshkosh Experiencen El Martin ja Sammy Fox vastailivat muusikoiden.net:in kysymyksiin.

Muusikoiden.net: Miten The Great Oshkosh Experience syntyi?

El Martin: The Great Oshkosh Experience perustettiin 1997, kun cover-iltamiin tarvittiin punkkia. Bändi soitti Rancid:in kappaleita, ja keikasta tuli menestys. Kun kerran ei ollut muitakaan projekteja, jatkettiin yhteistyötä. Pian syntyivät ensimmäiset omat biisit ja kokoonpano vaihtui nykyiseensä.

Muusikoiden.net: Miten biisinne syntyvät? Käytättekö jotain erityistä metodia?

Sammy Fox: Yleensä joku bändistä keksii riffin tai melodian, jonka pohjalta koko bändi rakentaa biisin valmiiksi. Ei me mitään erityistä metodia käytetä, yritetään vaan kirjoittaa monipuolista materiaalia. Käsittelyn jälkeen biisit kyllä kuulostaa The Great Oshkosh Experienceltä.

Muusikoiden.net: Mistä ammennatte sanoituksenne, miten ne syntyvät?

Sammy Fox: Emme halua rajoittaa sanoituksiamme mihinkään tiettyyn aihepiiriin. Me ei olla poliittisesti kantaaottava bändi, mutta se ei tarkoita sitä, että sanat on pelkkiä sex, drugs & rock 'n' roll-juttuja.

El Martin: Biisien takana on aina joku stoori, vaikka henkilökohtaisia tai muuten vaan meille tärkeitä aiheita. Sanat viimeistelee laulaja Granpa Moses.

Muusikoiden.net: Mitkä bändit ovat innoittajianne? Mita bändejä suosittelisitte kävijöille?

El Martin: No niitä bändeja on tosi paljon. Me ollaan kaikki kuunneltu erityyppistä musaa, mutta onhan niitä yhteisiä innoittajiakin. AC\DC, Guns 'N' Roses, The Hellacopters, Kiss ja nämä rokkihörhöt on meidän kaikkien mieleen.

Sammy Fox ja El Martin: Täytyy kyllä suosia turkulaisia bändejä -menkää ihmeessä katsomaan Boomhaueria ja Sweatmasteria. Ne on hemmetin kovia livebändejä.

Muusikoiden.net: Onko bändille tapahtunut jotain ikimuistoista tapahtumaa keikalla, keikkamatkalla tms.?

El Martin: Tultiin äskettäin Ruotsista, jossa vedettiin pari keikkaa. Siellä kyllä tapahtui yhtä sun toista, niin kuin aina, mutta ikimuistoisin tähän mennessä taitaa olla vuoden 2000 Poppaloora-festivaali Pietarsaaressa.

Sammy Fox: Meillä oli mukana sellainen hassu islantilainen tyyppi, joka pisti kunnolla ranttaliksi. Se oli selvinpäin tosi rauhallinen, mutta meni ihan mahdottomaksi kun sai viinaa päähänsä. Keikkabussissa se joi kolme kertaa enemmän kuin me muut. Ensin se uhkas tappaa kuskin, sitten keikalla islantilainen ystävämme heitti meitä kaljapulloilla. Se oli kai hänen tapansa osoittaa suosiota bändille. Keikan jälkeen jarjestysmies tuli huolestuneena kysymään, että haittaisiko meitä jos poliisi vie häirikon putkaan. Vastattiin etta viekää pois vaan, kunhan eivat päästä sitä ulos ennenkuin me tullaan hakemaan. Seuraavana päivanä löysimme krapulaisen islantilaisen keskustasta. Se oli ihan nolona, ja sai kotimatkalla juoda vain yhden siiderin.

Muusikoiden.net: Kuinka tärkeita keikat ovat TGOE:lle?

Sammy Fox: Meille hyvä livemeininki on todella tärkeä juttu. Me pidetään hauskaa lavalla, ja ajetaan aina täysillä. Hyvä fiilis tarttuu kyllä ihmisiin. Yleisö huomaa heti ellei bändi rakasta sitä mitä se tekee.

Muusikoiden.net: Tulevaisuuden suunnitelmat?

El Martin: Lähitulevaisuudessa TGOE aikoo keikkailla ahkerasti, varsinkin Turun ulkopuolella. Ollaan tehty yhteistyötä erään ruotsalaisen bändin, KiNG:in, kanssa. He kävivät täällä joulukuussa soittamassa pari keikkaa, ja me oltiin juuri äskettain siellä visiitillä. Yhteistyö jatkuu varmasti, joten saa nähdä mitä keksitään. On kyllä ollut puhetta Chilen reissusta, mutta se ei ole ajankohtaista ihan vielä. Juuri nyt tarkoitus olisi levittää sanomaa mahdollisimman laajalle alueelle, ja näyttää tietämättömille miten rokataan!

Muusikoiden.net: Motto/elämänfilosofia?

Sammy Fox ja El Martin: Taistelkaa tylsyyttä vastaan -tulkaa vaikka meidän keikalle. Kiitos!


The Great Oshkosh Experience - Kotisivut

Tulostettava versio.

Tulostettava versio ilman kuvia.

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.