Muusikoiden.net
14.08.2022
 

Etusivulle
Haastattelut
Palaute

Haastattelut: Tajuvana

Tajuvana

29.05.2002 - Tajuvana Muusikoiden.net:in haastattelussa.

Muusikoiden.net: Keitä olette ja mistä tulette? Voisitteko kertoa hieman yhtyeenne historiasta?

- Tajuvana perustettiin vuonna 1994. Musiikkityylimme on siis ehtinyt jo vuosia sitten hioutumaan suhteellisen omalaatuiseen muotoonsa. Alkuperäisistä jäsenistä ovat edelleen mukana Ilkka Juuri-Oja, Tuomas Laine ja S. Stankevits. Parin viime vuoden aikana remmiin ovat liittyneet Teppo Tirkkonen ja Mikko Suontausta. Nykyisen kokoonpanon kemia on ollut tähänastisista selvästi toimivin.

- Tajuvana muodostaa ikään kuin yhteisen musiikillisen nimittäjämme, josta jokainen meistä löytää oman juttunsa, jota haluaa toteuttaa. Lähtökohdiltamme olemme niin eri maata musiikillisten mieltymyksiemme suhteen, että tuskin soittaisimme yhdessä muunlaisessa bändissä.

- Vaikka bändi asustaa ympäri Etelä-Suomea (parhaillaan Helsinki-Vantaa-Espoo-Riihimäki-akselilla), motivaatio tehdä musiikkia ja keikkailla on korkealla.

Muusikoiden.net: Mitä olette julkaisseet tähän mennessä?

- Olemme ennen debyyttipitkäsoittoamme julkaisseet kaksi CD-sinkkua, yhden CD-EP:n sekä niitä ennen kolme demonauhaa.

Muusikoiden.net: Miten biisinne syntyvät, käytättekö jotain erityistä metodia?

- Biisiemme lähtökohtana on lähes poikkeuksetta kitarariffi, joka linjaa yleensä sointukulun, rytmityksen ja melodian. Lopulliseen muotoonsa kappaleet sovitetaan treenikämpällä yhdessä, jolloin jokainen tuo osuutensa kokonaisuudesta. Siinä mielessä biisin lopputuloksesta on vastuussa koko bändi.

- Ajoittain jo täysin valmiitakin kappaleita muokataan alusta asti uuteen uskoon, sillä rakenteiden kiemuraisuus ja epätavallisuus edellyttävät aikaa kokonaisuuden hahmottamiseen. Teemme sen vuoksi biisejä melko hitaaseen tahtiin.

Muusikoiden.net: Mistä ammennatte sanoituksenne, miten ne syntyvät?

- Sanoitukset ovat pääosin basistimme Ilkan tajunnan virtaa. Tuskin Ilkka itsekään tietää, mistä ne ovat lähtöisin.

Muusikoiden.net: Mitkä bändit ovat innoittajianne?

- Suoria innoittajia on mahdoton nimetä. Henkilökohtaiset mieltymyksemme ovat hyvin erilaisia. Periaatteessahan riittää, kun yhteiset mieltymykset löytyvät tämän bändin puitteista.

- Tietenkin jokainen saa ideoita mielimusiikistaan, mutta tyylillinen linjamme on sen verran selkeä, että ideat hyödynnetään sen ehdoilla.

Muusikoiden.net: Onko bändille tapahtunut jotain ikimuistoista tapahtumaa keikalla, keikkamatkalla tms.?

- Olimme vuosia sitten esiintymässä joillakin hämärillä punkfestareilla Savonlinnassa. Keikka pääsi alkamaan vasta kahden aikaan yöllä, mutta meno oli sitäkin railakkaampi ja yleisö oli täysillä mukana. Keikan aikana paikalta jouduttiin kuskaamaan sairaalaan yksi henkilö, joka oli lyönyt riehuessaan päänsä seinään. Toinen oli melkoisessa humalatilassa ilmeisesti onnistunut viiltämään oman kurkkunsa. Heppu kuitenkin selvisi ja ilmaantui takaisin paikalle parin tunnin kuluttua tikit kaulassaan.

Muusikoiden.net: Tulevaisuuden suunnitelmat?

- Kevään aikana julkaisemme debyyttilevymme "Ohi pelon, läpi valon". Kesällä teemme runsaasti keikkoja ympäri Suomen. Syksyllä on tarkoitus aloittaa seuraavan pitkäsoittomme työstäminen.

Muusikoiden.net: Motto / elämänfilosofia.

- Teemme tinkimättömästi itsemme näköistä musiikkia. Nähtäväksi jää, tuleeko sillä tavalla menestystä.


Tajuvana - Kotisivut

Tulostettava versio.

Tulostettava versio ilman kuvia.

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti