[ MUUSIKOIDEN.NET ]

Haastattelut: Stella

Stella
19.04.2004 - Stella pikaisessa haastattelussa Kuuntelija-albumin tiimoilta.

Joensuusta ponnistava Stella on saanut Kuuntelija-nimeä kantavan debyyttialbuminsa kauppoihin. Muusikoiden.netistäkin tuttu orkesteri äänitti ja tuotti debyyttinsä Petrax- ja Johtoääni studioilla Lemonator-kitaristi Ripa Eskolinin johdolla. Useimmiten mollissa soivat melodiat ja lämpimästi surisevat kitarat luovat leppoisan toteavaan sävyyn kirjoitettujen tekstien kanssa vahvan kokonaisuuden.

Albumia tehtiin varsin kiivaaseen tahtiin ja orkesteri myöntääkin joutuneensa tekemään myös kompromisesseja Kuuntelija-levyn kohdalla. - Aika ei vain riittänyt ihan kaikista villeimpien ajatusten kokeilemiseen ja tottakai otti myös tovin tottua työskentelmään bändin ulkopuolisen ihmisen kanssa. Onneksi olimme tehneet orkesterin kanssa paljon töitä treenikämpillä ja musiikki mieltymykset natsasivat varsin hyvin yhteen Ripan kanssa. Kyllä tästä kuitenkin tuli lopulta hieno kokonaisuus ja vaikka säätövaraakin levylle jäi, niin lohdullista on se, että jos joku tulee katsomaan meitä livenä, niin siitä kanssa kuulee miten me oikeasti osataan soittaa nuo biisit. Siihen ei taustanauhoja tai protoolsia tarvita, toteaa yhtyeen kitaristi/tuottaja Heikki Marttila.

11-laulua sisällään pitävä Kuuntelija edustaa niin soundiltaan kuin sanojen rytmiltään uudenlaista suomipop/rock-genreä. Vaikutteet löytyvät useammin Ruotsista tai Brittien saarilta kuin Eppu Normaalin levyiltä. - Totta on, että enemmän tulee kuunneltua ulkomaista musiikkia ja jotenkin tuntuu tuoreemmalta välillä soittaa kertosäkeitä muullakin tavoin kuin Marshallit yhdellätoista, vaikka heavy onkin parasta musiikkia! Ehkä ne vaikutteet kuuluu eniten Heikin kitaroinnissa ja joissakin sovituksissa, mutta eihän nuo biisit mitenkään sen mystisempiä ole. Kyllä sitä Eppu Normaalia tulee niin paljon jo äidinmaidon mukana, että väkisten sitä samaa melankoliaa on myös meidän levyllä, naurahtaa yhtyeen biiseistä pääasiallisesti vastaava Janne Sivonen.

Stella

Stellan Kuuntelija-albumi löytyy nyt siis kaupoista ja orkesterin voi nähdä keikoilla ympäri Suomea. Ajantasalla olevat päivämäärät, biisinäytteet ja muutakin informaatiota löytyy yhtyeen aktiivisilta kotisivuilta.

Kuuntelija-albumi julkaistaan 3.5


Internet: www.stellankoti.net

Tulostettava versio.

Tulostettava versio ilman kuvia.

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.