[ MUUSIKOIDEN.NET ]

Haastattelut: Sedän Näkemys

02.04.2002 - Haastattelussa Sedän Näkemys.

Muusikoiden.net: Keitä te olette ja mistä tulette? Voisitteko kertoa hieman yhtyeenne historiasta.

Sedän Näkemys: Sedän Näkemyshän on Joensuulainen hardcoreyhtye. Perustetteaessa kesällä 2000 orkesteri koostui Avaruuden Pelätystä Prinssistä (Heikki), hänen Kiltimmästä Kaksoisveljestään (Wille) ja heidän puudellistaan Fluffystä (Juha). Kesällä 2001 yhtyeen riveihin liittyi Ilosaarirockin humussa myös herra nimeltä Valurauta, jonka tehtävä bändissä on vielä mietinnän alla.

Muusikoiden.net: Mitä olette julkaisseet tähän mennessä?

Sedän Näkemys: Kesällä 2000 julkaisimme Keskitys-ep -nimeä kantaneen tiukan kompaktin paketin uudistettua hooceeta. Levy vietiin käsistä ja kysyntä on vieläkin kova. Kesällä 2001 siirryimme jälleen studion puolelle väsäämään uutta ep:tä joka kantaa nimeä Sedän Menetelmä. Menetelmällä laajensimme hooceen horisontteja edelleen. Levyltä löytyy vierailijoita ja eri musiikkityylejä on sekoitettu soppaan häikäilemättömästi. Alkuperäiset truefanit syyttivät meitä kaupallistumisesta, koska olimme riuhtaisseet itsemme irti perinteisen hardcoren asettamista rajoituksista. Nykyäänhän Sedän Näkemys soi jopa Joensuun ala-asteiden discoissa, mikä ei sinänsä itse yhtyettä haittaa, mutta muutamat paikalliset fanit ovat ilmaisseet paheksuntansa.

Muusikoiden.net: Miten biisinne syntyvät, käytättekö jotain erityistä metodia?

Sedän Näkemys: Kuten Mozart ja Bach, kuulemme musiikkimme päässämme, meidän tarvitsee vain soittaa se enää nauhalle. Voisi jopa sanoa että se lähetetään meille suoraan avaruudesta. Taataksemme itseämme miellyttävän lopputuloksen, olemme valjastaneet Avaruuden Peljätyn Prinssin äänitysteknologian suitsiin. Toisin sanoen tuotamme kaiken itse.

Kokeilimme työskentelyä erään nimeltä mainitsemattoman tuottajagurun kanssa, mutta Sedän Näkemys soti liikaa hänen näkemystään vastaan.

Muusikoiden.net: Mistä ammennatte sanoituksenne, miten ne syntyvät?

Sedän Näkemys: Sanoitustemme ajattomat aiheet koskettavat meidän kaikkien ja myös teidänkin jokapäiväistä elämää. Lyriikat kuitenkin syntyvät verrattaen nopeasti; suorastaan luemme ne toistemme silmistä.

Muusikoiden.net: Mitkä bändit ovat innoittajianne?

Sedän Näkemys: Japanische Kampfhörspiele hengenheimolaisuutensa vuoksi. Anal Cunt alkuperäisen idean isänä. Terveet kädet suomenkielen käytön valitsemisen puolesta. Harmaat miehet veljellisestä tuesta. Lilleh jostain tuntemattomasta syystä, niin ja Äkkikuolema sekä Corax Obitus.

Muusikoiden.net: Mikä on se teidän "juttu"?

Sedän Näkemys: "Että myö tehtäis sellasta paskaa mitä muut (ei) luulis että myö tehhään, hillitöntä paskaa" ~Avaruuden Pelätty Prinssi 2001.

Alunperin ideamme oli tehdä ankaraa grindcorea, ja molemmilla kerroilla sitä on yritetty, kummallakaan kerralla siinä ei täysin onnistuttu. Ehkä meidän kaikkien lapsuudet olivat liian onnelliset.

Muusikoiden.net: Onko bändille tapahtunut jotain ikimuistoista tapahtumaa keikalla, keikkamatkalla tms.?

Sedän Näkemys: Kiltti prinssi kaatoi kerran nuottitelineensä kesken kaiken ja Sedän Näkemyksen esiintymisfrakit olivat ihan rypyssä.. eli ei. Innoittajien listaan voisi lisätä vielä Leevi and the Leavingsin puhtaasti keikkatahdin osalta.

Muusikoiden.net: Tulevaisuuden suunnitelmat?

Sedän Näkemys: Kulttimaineen kasvattelu ja pääsy Sedän Näkemykseksi Terveiden Käsien paikalle. Trilogian täyttäminen ensi kesänä, eli ensi kesänä julkaistaan Sedän Näkemyksen kolmas ilmentymä. Tällä kertaa olisi tarkoitus tehdä ankaraa grindcorea, vierailijat ovat jo buukatut, eli julkaisulla esiintyvät myös paikalliset Nasaretilaishuora ja Bodycutpieces.

Muusikoiden.net: Motto / elämänfilosofia.

Sedän Näkemys: "Paskasta ei saa konvehtia." ~Leila P. Makkonen

Muusikoiden.net: Miten Joensuu kotipaikkakuntana on vaikuttanut musiikkiinne?

Sedän Näkemys: Joensuu on kaiken edellytys. Jos emme kaikki olisi asuneet joensuussa kesällä 2000, Sedän Näkemystä tuskin olisi. Joensuu on siittänyt Suomeen ankaria bändejä ennenkin, esim. Rattus, Mana Mana ja Kalle Päätalo. Nyt on Sedän Näkemyksen aika.


SEDÄN NÄKEMYS - Kotisivut

Kotisivuilta kopioitavissa mp3:sia kokonaisuudessaan: Hakkarainen on homo, Hämä-hämä-häkki, Kannibaalilesbot helvetistä, Toukolla on ongelma, Sedän Menetelmä ja Olen torso.

Tulostettava versio.

Tulostettava versio ilman kuvia.

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.