[ MUUSIKOIDEN.NET ]

Haastattelut: Requiem

Requiem

Requiem:in Arto Räisälä (kitara) ja Jouni Nikula (laulu) vastailivat muusikoiden.net:in kysymyksiin.

Muusikoiden.net: Keitä olette ja mistä tulette? Voisitteko kertoa hieman yhtyeenne historiasta?

Arto & Jouni: Kiitos kysymästä! Olemme REQUIEM ja soitamme "progehtavaa power-metallia, neoklassisin vivahtein". Bändimme tulee Pohjanmaalta, ja tyyppejä Requiemissa on Haapajärveltä, Pyhäjärveltä, Kokkolasta ja Pietarsaaresta. Jokainen voi siis kuvitella millainen ruljanssi on treenien järjestäminen ;)

Alkunsa Requiem on kuitenkin saanut Haapajärveltä. Requiem perustettiin syksyllä -99, ja sen jälkeen on tehty kaksi demoa; "Gods of war" ja "Into the night".

Sitten alun death-metal päivien, on niin musiikkityyli, kuin miehistökin kokenut melko radikaaleja muutoksia. Requiemissa vaikuttaa tällä hetkellä kuusi muusikkoa ja laulu on muuttunut alun örinästä puhtaaseen. Viime keväänä tehtiin sitten levydiili Brasilialaisen Sound Riotin kanssa ja nyt, Huhtikuun alussa pitäisi ensimmäisen pitkäsoittomme nähdä päivänvalo!

tähän astinen tarinamme kulkee jokseenkin tuota rataa.

Uusin pitkäsoitto "The Arrival" käytiin tosiaan äänittämässä viime vuoden lopulla Jyväskylän Watercastle studiossa. Tiukat sessiot hoidettiin kahdessa viikossa ja levylle pituutta kertyi vajaat 50 min., eli yhdeksän tarttuvaa rallia! Levy masteroitiin Helsingin Finnvoxilla.

Äänityksestä/mixauksesta vastasi Sarvanteen Arttu ja masteroinnin hoiti Mika Jussila.

Muusikoiden.net: Miten biisinne syntyvät, käytättekö jotain erityistä metodia?

Arto: Yleensä biisit syntyvät ihan kokeilemalla, ja vahingossa. Bändin jäsenet asuvat kaukana toisistaan, joten emme voi liiemmin tehdä biisejä perinteiseen tapaan jammailemalla treenikämpällä. Biisejä tulee kuitenkin kovalla tahdilla. Minä ja Teemu Hänninen (kitara) teemme suurimman osan musiikista ja sovituksista, mutta nyt myös Pasi Kauppinen (basso) on alkanut säveltämään Requiemille. Treeneissä sitten harjoittelemme valmiiksi sävelletyt biisimme kuntoon ja muokkaamme niitä "soittajaystävällisemmiksi". Prosessi kulkee jokseenkin tuota rataa.

Jouni: Joo, kyllähän se Requiemin soundi melko pitkälti lähtee näistä meidän kitaristi/biisinikkareistamme. Meille muille jää vain tehtäväksi valkata parhaat jutut päältä ja treenata omat osuutemme kuntoon. Se on tietenkin loistava asia että bändi omaa selkeän linjan biiseissään, pojilla kun on melko pitkälle samansuuntaiset musiikilliset visiot, serkuksia kun ovat!

Muusikoiden.net: Mistä ammennatte sanoituksenne, miten ne syntyvät?

Jouni: Vaikka tällaista power-metalliin kallellaan olevaa musiikkia soitammekin, niin sanoituksissa emme kuitenkaan liiemmin kerro näistä perinteisistä ritari/lohikäärme tarustoista. Enimmäkseen sanoitukset kumpuavat mistäs muusta, kuin jokapäiväisestä elämästä. Jotkin sanoitukset ovat todella henkilökohtaisia, kun taas toiset ovat enemmän abstrakteja. Myös 1800-luvun runoudesta on tullut pienti inspiraatiota, varsinkin noista E.A.Poen mystisistä teoksista. Unelmana olisi tietenkin jonain päivänä tehdä oikein viimeisen päälle väkevä teema-levy, mutta se saa odotella rauhassa sopivan idean löytymistä!

Muusikoiden.net: Mitkä bändit ovat innoittajianne?

Arto: Hmm.. Veikkaanpa että kipinä on saanut alkunsa tuolta 80-luvun metallista. Silloin tuli kuunneltua melko paljon näitä hevin "kulmakiviä", bändejä kuten; Iron Maiden, Accept, Judas Priest, Metallica, Manowar, Megadeth, Ozzy Osbourne, eli kulttikamaa viimeisen päälle!

Nykyään nuo merkittävimmät vaikuttajat lienevät; Dream Theater, Symphony X, Yngwie Malmsteen mutta sen lisäksi kuuntelemme myös jazzia sekä klassista musiikkia yhtä lailla, eli tuo skaala on hieman laajentunut.

Muusikoiden.net: Mikä on teidän "se" juttu?

Jouni: Requiemin "se" juttuna voidaan pitää tarttuvia biisejä yhdistettynä tiukkaan soitantaan. Vaikka kappaleessa tapahtuukin kaiken näköistä, ja teknisillä sooloilla on suuri osuus musiikissamme, niin löytyy meiltä kuitenkin aina ne tarttuvat kertosäkeet kruunaamaan biisin! Ei siis mitään itsetarkoituksellista instrumenttien rääkkäämistä, vaan biisit kulkevat biisin ehdoilla.

Onhan noissa demo-aikojen arvosteluissa tullut jos jonkin näköistä, Requiemin soundia parhaiten kuvaavaa kommenttia vastaan. Onpa joku joskus kutsunut meitä jopa nimikkeellä "hybridimetalli", eli siis sovituksellisia koukkuja ja melodioita todellakin on riittämiin! Emme myöskään tyydy kaikkein perinteisimpiin ratkaisuihin noissa sovituksissamme, vaan tuomme mukaan myös jotain ennalta aavistamattomia elementtejä, kuten vaikkapa funk-bridge, muuten perus metalli- biisiin!

niin, ja tietenkin livenä pistämme parastamme! Keikoilla ei todellakaan seisota paikallaan kitaran otelautaa tuijottaen, vaan showt heitetään todellakin läpi suurella tunteella ja pieteetillä yleisöä kohtaan! Requiem

Muusikoiden.net: Onko bändille tapahtunut jotain ikimuistoista tapahtumaa keikalla, keikkamatkalla tms.?

Arto: No, eräs tapahtuma on ainakin ihan tuoreessa muistissa vaikka siitä on jo vuosia aikaa. Eräällä legendaarisella nuorisotalokeikalla minulta katkesi kitarasta kaksi kieltä ensimmäisen biisin aikana! Kaiken lisäksi ei ollut edes varakitaraa mukana. No, sitten kun saatiin kauhealla kiireellä nuo kielet vaihdettua ja päästiin takaisin lavalle niin eivät ne koettelemukset siihen loppuneet... Parin biisin jälkeen silloinen basisti-laulajamme alkaa näyttämään huono vointiselta. Hetken kuluttua hän jättääkin soiton sikseen ja ryntää takahuoneeseen, jossa heittää miehekkäät laatat! taisi tulla yli-annostus kovasta valoshöwstä No, mikä pää-asia, keikka saatiin kuitenkin vielä kunnialla vietyä läpi!

Ja kyllähän sitä aina sattuu ja tapahtuu kaikenlaista mitä saa vielä myöhemmin ihmetellä. Kaikkea ei kehtaa edes kertoa. Etenkin kun meillä on mukana kunnon Roadcrew!!! Terveisiä vaan Takagulille ja kumppaneille. Kun viina virtaa, niin sattuu ja tapahtuu kummallisia asioita.

Muusikoiden.net: Tulevaisuuden suunnitelmat?

Arto: Katsotaan miten levy lähtee myymään ympäri mualimmaa. Uutta matskua on jo melkein 2 tuntia, joten uutta levyä voisi alkaa jossain vaiheessa väkertämään, mutta se ei ole vielä ajankohtaista. Keikoille tekee taas kovasti mieli, joten täytyy panostaa täysillä niihin.

Jouni: ...niin, ja toivottavasti tämä debyytti poikii jo hieman isomman luokan kontakteja. Ja kuten todettua jo tulikin, on meillä kyllä materiaalia mistä alkaa valitsemaan kun seuraava levy on ajankohtainen. Tiukkaa treeniä se vaan vaatii!

Muusikoiden.net: Motto / elämänfilosofia.

Jouni: ...Ööh... no jos meiltä joku suurempi filosofinen tarkoitusperä tekemisistämme nyt löytyykin, niin turha sitä on kenellekään tuputtamaan käydä. Meille riittää se että tekee hommat antaumuksella, ja jos joku siitä sitten jotain sanomaa löytää niin sehän on vain hieno asia! Turha paatos on pahasta, sitä välttäkäämme;)

Ideaali tilannehan on se, että pystyt muusikkona tuomaan eri näkökulmia ja ajattelemisen aiheita esille. Sehän kuuluu tietenkin tämän lajin mahdollisuuksiin (tai kirouksiin) jos alat pelkästään suoralta kädeltä tuomitsemaan asioita joista sinulla ei ole edes kunnon tietoa, niin liikutaan heikoilla jäillä. Parempi vaan pukea ajatukset sellaiseen muotoon jossa ne herättävät tunteita ja pistävät miettimään. Menipä syvälliseksi;)

No, joka tapauksessa musiikkiin on tarkoitus panostaa tosissaan, ja toivottavasti jonain päivänä omaamme jo sellaisen aseman että tekemisemme noteerataan laajemmassakin mittakaavassa.

Jouni & Arto: Lopuksi vielä täytyy mainostaa tätä meidän uuttaa "The Arrival" albumiamme, eli jos melodinen (tässä tapauksessa erittäin melodinen) metalli puhtailla lauluilla kiinnostaa, niin on Requiem vähintäänkin tutustumisen arvoinen bändi!!!

Kannattaa käydä muuten tutustumassa kotisivuihimme sieltä löytyy mm. sampleja uudelta levyltä ja tietenkin hieman tarkempia faktoja Requiemista.

...ja jos on mahdollisuus, niin tulkaa kaikki kynnelle kykenevät tsekkaamaan meidät livenä. Meininki tulee olemaan entistä tiukempaa ja desibelirajoitukset saavat kyytiä!

Requiem kiittää muusikoiden nettiä!!!


REQUIEM - Kotisivut

Sähköposti

Tulostettava versio.

Tulostettava versio ilman kuvia.

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.