Muusikoiden.net
15.08.2022
 

Etusivulle
Haastattelut
Palaute

Haastattelut: Parasite City

Parasite City
10.01.2005 - Parasite Cityn Funky (basso) ja Rizzie (kitara ja taustalaulu) Muusikoiden.netin haastattelussa.


Muusikoiden.net: Keitä olette ja mistä tulette? Voisitteko kertoa hieman yhtyeenne historiasta?

Funky: Olemme Parasite City, vaikutamme paikoissa nimeltä Helsinki, Hämeenlinna ja Tampere. Meitä Parasiittejä on viisi kappaletta eli Sebastian (laulu), Angel (kitara), Rizzie (kitara ja taustalaulu), Zyra (rummut) ja viimeisenä ja vähäisenä minä eli Funky (basso).

Rizzie: Bändi sai alkunsa joskus 2001 alkukesästä, kun minä ja Angel jammailtiin kahdestaan ja pikkuhiljaa ajatukset molemmilla kallistuivat siihen suuntaan, että pitäisi saada bändi kasaan. Pian saatiinkin angelin vanha tuttu Funky mukaan jameihin ja homma lähti kehittymään. Oikeastaan vasta alkuvuodesta 2002 Parasite City kuitenkin alkoi hahmottua muotoonsa, kun olimme saaneet Sebastianin mukaan kuvioihin (vastasi muuten ilmoitukseemme muusikoiden.netissä). Muutamien rumpalin vaihdosten jälkeen päästiin itse asiaan ja eka demo pihalle. Siitä sitten tasaiseen tahtiin ollaan tehty keikkoja ja toinen demo sekä EP.

Muusikoiden.net: Mistä yhtyeenne nimi on peräisin? Onko sen takana kenties jokin tarina?

Funky: Tätähän kysytään meiltä melkein joka päivä ja yleisesti nimi yhdistetään erääseen suureen bändiin jota tässä ei kehtaa mainita? Minulle bändin nimi on eräänlainen sanaleikki, jossa muutamaa kirjainta vaihtamalla paratiisi onkin vaihtunut parasiitiksi. Mehän olemme ryhmä loisia, jotka tunkevat itsensä kaikkialle!

Muusikoiden.net: Miten biisinne syntyvät?

Rizzie: Meillähän biisejä säveltää ja sanoittaa minä sekä Sebastian. Me molemmat duunataan himassa omia pohjia ja kasataan niistä jonkin sortin raakaversio treenikselle. Sitä sitten lähdetään bändin kanssa harjoittelemaan ja sovittamaan. Biisit kertoo niistä perusjutuista mistä varmaan kaikki muutkin rokkibiisit: elämästä, rakkaudesta, tuskasta, naisista, paheista. Eli kaikista niistä kliseistä mistä lauluja on aina tehty. Biisien syntyminen puolestaan ei katso aikaa eikä paikkaa. Se on ihan fiiliksestä kiinni. Joskus ei moneen kuukauteen tahdo saada mitään aikaiseksi ja sitten hyvän biisin saattaa yhtäkkiä kirjoittaa vartissa.

Muusikoiden.net: Minkä bändin kanssa haluaisitte keikalle? Ideaali keikka? Onko mieleen jäänyt jotain erikoista keikkakokemusta?

Funky: Itse kallistun ehkä tuonne ruotsalaisten rokkareiden puoleen, eli esimerkiksi Hellacopters tai Backyard Babies olisi mukavaa keikkaseuraa. Ideaali keikka on Parasiittien kohdalla tällä hetkellä juuri jonkun ison bändin lämppärinä soittaminen. Tämänhän on meidän kohdalla näyttänyt jo muutama Negativen lämppärikeikka, josta uusia faneja on tullut mukavasti! Erikoisista keikkakokemuksista mulle tulee äkkiä mieleen kolme vetoa. Vuoden 2003 DTBL:ssä soitettiin kaksi keikkaa, joista toinen oli Kakolan vankilassa; Down by the Kakola oli vankilan ja DBTL-organisaation yhteisesti järkkäämä tapahtuma. Vähän alkoi ekan biisin aikana tällaisen heinäkepin puntit tutisemaan, kun yli 100 tatuoitua ja bodattua vankia alkoi lähestyä lavaa, joka oli eristetty vain ohuella langalla. Hyvinhän keikka kuitenkin meni ja jengi diggaili! Toinen mieleenpainuva keikkasessio on mulle ollut kesällä 2004 Ahvenanmaalla soitetut keikat, joiden aikana olin 40 asteen kuumeessa. Seuraava viikko menikin sitten Meilahden sairaalassa sydänlihantulehdusta ja keuhkokuumetta parannellessa. Mitähän tästä opin, todennäköisesti en yhtään mitään :) Niin, ja tuo kolmas mieleenpainuva oli Kouvolan Rytmikatissa jossa oli 2 maksanutta katsojaa. Eli varsinainen yleisömenestys. Tuli sinne kai kolmaskin katsoja, mutta vasta keikan jälkeen.

Muusikoiden.net: Tulevaisuuden suunnitelmat? Mahdolliset tavoitteet?

Funky: Tamperelainen indielafka Protain Tuotanto julkaisi marraskuussa 2004 meidän debyytti EP:n ja sen kunniaksi vedettiin 7 keikan rundikin. Ensi vuoden kujeita on varmaankin kesällä jonkinmoinen sinkku ja tietenkin keikkoja tasaisen varmaan tahtiin Suomessa ja ehkä myös muualla Euroopassa.

Rizzie: Ainahan näissä bändihommissa haaveilee menestyksestä ja salamavalojen välkkeestä mutta pitää olla myös realistinen. Eli edetään pikkuhiljaa ja tekemällä hyvä pohjatyö. Tietoisuus Parasiiteista kuitenkin kasvaa koko ajan ja faneja tulee lisää. Tavoitteena olisi saada omaa tuotantoa laajempaan jakeluun esim. ensin suomessa. Siitä olisi sitten hyvä jatkaa vaikka muuallekin maailmaan.

Muusikoiden.net: Mottonne?

Funky: Jos mietin 2 sekuntia, niin amerikan kielellä se on? Be a rocker, be a Parasite!?, jonka voi suomentaa muotoon? Koirat haukkuu ja Parasiitit kulkee?.

Rizzie: Ei mulla mitään mottoja ole. Pyrin aina olemaan rehellinen itselleni. Koko bändin mottona voisi olla? If you don't like us, you can fuck off? ;)Internet: www.parasitecity.net

Tulostettava versio.

Tulostettava versio ilman kuvia.

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti