Muusikoiden.net
14.08.2022
 

Etusivulle
Haastattelut
Palaute

Haastattelut: Mauri Kosonen

Kuva Antti Hannuniemi
17.05.2005 - Muusikoiden.netin haastattelussa ensimmäisen pitkäsoittonsa julkaissut Mauri Kosonen. Kuva Antti Hannuniemi.


Muusikoiden.net: Julkaisit juuri pitkäsoiton. Millainen prosessi oli ja mitä mieltä olet lopputuloksesta?

Mauri Kosonen: Koko levy äänitettiin kotistudio-olosuhteissa erinäisissä paikoissa kuten vanhempieni kesämökillä, isoäitini saunassa ja äänittäjä-tuottajan komerossa. Paljon työtä se vaati. Teimme sitä kaveripohjalta Sami Lehtosen kanssa, joka äänitti ja tuotti levyn.

Soitin itse 60-70 % levyn instrumenteista, joten sarkaa riitti. Päivän rytmiin ainakin mökillä kuului about 12 h äänitystä joka päivä. Mökki oli keskellä ei mitään ja sekoamisen estämiseksi potkimme jalkapalloa tiellä joka päivä puoli tuntia.

Muusikoiden.net: Miten kuvailisit musiikkiasi niille, jotka eivät ole sitä vielä kuulleet?

Mauri Kosonen: Ääni tietysti kertoo enemmän kuin sanat. Mp3 -biisejä voi ladata www.maurikosonen.net -osoitteesta. Siellä on levyltä kolme näytebiisiä. Musiikki on akustishenkistä, rauhallista ja surumielistä singer/songwriter, folk, iskelmä ja pop -sekoitteista. Suomessa ainoat hieman samoilla linjoilla musisoivat ovat Ville Leinonen ja Liekki.

Muusikoiden.net: Voisitko kertoa hieman historiastasi musiikin parissa?

Mauri Kosonen: Playbackina soitettiin KISSiä pikkupoikina veljeni ja serkun kanssa maskit päässä vanerista tehtyjen kitaroiden kanssa. Siitä se lähti. Oikeasti soittamisen aloitin 16-vuotiaana rummuilla sellaisessa bändissä, josta myöhemmin tuli Otto? ja nykyään Dark Circus. Enää en tosin soita siinä bändissä.

Jossain matkan varrella aloin opetella kitaraa ja laulua. Aloin tehdä omia biisejä. Vuonna 2004 voitin Turun trubaduuri -kisan ja tällä hetkellä mulla on Mauri Kosonen & Mentaalikot lisäksi 2 muutakin bändiä, jossa soitan rumpuja. En ole koskaan opiskellut musiikkia, mikä on varmasti auttanut kehittämään oman tyylin.

Muusikoiden.net: Miten kappaleesi syntyvät?

Mauri Kosonen: Akustisella kitaralla johonkin hetkeen tai tunnelmaan jähmettyneenä.

Muusikoiden.net: Mistä ammennat sanoituksesi, miten ne syntyvät?

Mauri Kosonen: Omasta elämästä pääosin. Joskus sanoitus syntyy samalla kun sävellys, joskus ennen, joskus jälkeen. Suuri osa biiseistä syntyy aamuöisin, kun ainut jolle asioita kertoa on kitara.

Muusikoiden.net: Mitä esikuvia itselläsi on? Minkälaista musiikkia kuuntelet?

Mauri Kosonen: Yleisesti ottaen kuuntelen musiikkia, joka koskettaa tunnetasolla. Ihailen muusikoita, jotka kykenevät olemaan omia itsejään. Muutamia listatakseni: Tom Waits, Alice in chains, Doors, Therapy?, Black Sabbath, Type O Negative. Yleensäkin kaikki, jotka tekevät kappaleita omista asioistaan itseään säästelemättä.

Muusikoiden.net: Millaisia ovat yleisökontaktit? Tullaanko pyytämään nimikirjoituksia?

Mauri Kosonen: Enemmänkin ne ovat varmaan omistuskirjoituksia ja niitäkin aika harvakseltaan. Ehkä keikoilla ovat käyneet sellaiset ihmiset, jotka ymmärtävät, että musiikki on se pääasia.

Muusikoiden.net: Tulevaisuuden suunnitelmat?

Mauri Kosonen: Seuraavan levyn äänitys alkaen loppukesästä. Nykyisen levyn promoaminen. Tämä tuore levy on soinut ainakin Ylellä jonkin verran, joten toivottavasti musiikki olisi mahdollisuus saada laajemman yleisön tietoisuuteen ja sitä kautta saada elanto hommasta. Jaa niin ja teen myös satukirjoja.

Muusikoiden.net: Motto?

Mauri Kosonen: Luota omaan itseesi.


Internet: www.maurikosonen.net

Tulostettava versio.

Tulostettava versio ilman kuvia.

 Copyright ©1999-2022, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti