[ MUUSIKOIDEN.NET ]

Haastattelut: Grinister

13.11.2000

Muusikoiden.net: Keitä te olette ja mistä tulette?

G: Olemme Grinister, Suomen rankemman alternativen pääkaupungista Oulusta. Ja Grinisterhän on: Aki Häkkinen (verbaliikka) Antti Punkeri (basso) Vesa Rönty (kitara) Janne Räsänen (rummut) ja Juhani Lahdenperä (kitara).

Muusikoiden.net: Mitä kuuluu mättöäijien päivärutiineihin?

Aki: Jokainen päivä on oma minuuttiaikatauluinen projektinsa, johon kuuluu yleensä mm. työ nuorten päihdeongelmaisten kanssa, bändihommia, opiskelua, koiran ulkoiluttamista, tatuoimista, prätkärundi, kotista...hoohhoijaa parempi ku lopetan jo :).

Vesa: Minä Värkkään, elämääni ei kuulu tällä hetkellä mitään muuta kuin värkkäys. Värkkäykseni liittyy musiikkiin, grafiikkaan, elämään ja .. itseeni :).

Juhani: Kun aika ei kulu opiskeluun tai töihin niin sitä kyllä riittää kaikkeen muuhun. Minulla se lähinnä kuluu nukkumiseen, salilla käyntiin ja kavereiden kanssa lusmuamiseen.

Janne: Kun on kaksi aktiivista ja viriiliä bändiä, Grinister ja Ruotomieli, sitä on aikalailla sidottu näihin musahommiin. Mutta toki sitä ehtii vähän muutakin; sarjakuvien piirtoa, bissellä käyntiä ja naisten naurattamista.

Antti: Basson soiton lomassa olen alkanut opiskelemaan Oulun käsi- ja taideteollisessa puutöitä ja kesäisin rullalaudalla tulee katuja edettyä.

Muusikoiden.net: Mikä on teidän "se" juttu?

Vesa: Tähän täytyy vastata ettei ainakaan sama kuin Kornilla ja Limp Bizkitillä, vaikka moni tuntuu meidät siihen koteloon tunkevan. Alternativea se on aina ollut, mutta tällä hetkellä kaikki rankempi alternative musa tungetaan samaan lokeroon kuin Korn. Sanoisin, että meidän juttu on "energisyys", joka huokuu sekä keikoiltamme että levyltä.

Janne: Myös tavallista paremmat riffit on yksi meidän vahvuuksista, rapataan muutakin kuin pelkkää E:tä.

Muusikoiden.net: Minkä bändin kanssa haluaisitte keikalle?

Vesa: Vaikea vastata, koska kaikki jäsenet omistaa oman musiikki maun. Janne haluais totta kai Kissin lämppäriksi (kuten varmaan kaikki) ja..

Aki: Slipknotin!

Vesa: ..mutta lopputuloksena varmaan, että sama se kenen kanssa soittaa kunhan yleisö on täysillä messissä.

Muusikoiden.net: Vihaatteko jotain, jos niin mitä?

Vesa: Pinnallisia ihmisiä ja pintaliitäjiä

Juhani: Turhaa säätämistä

Aki: Huumeita

Antti: ?

Janne: Whadda you got? (Marlon Brandon äänellä)

Muusikoiden.net: Edustatteko jotain aatetta?

Vesa: Grinister on siinä mielessä iso bändi, että siihen mahtuu monta eri aatesuunnan edustajaa. Kolme bändin jäsentä on kasvissyöjiä joista kaikki ei ole aatteen vaan terveyden takia. Bändin laulaja Aki on kieltäytynyt päihteistä ja omaksunut straight edge elämäntavan kun taas muut äijät ramppaa baarissa joka viikonloppu. Grinister ei ole yhtenäinen aate vaan jokaisella jäsenellä on omat henkilökohtaiset ajatuksensa.

Muusikoiden.net: Ideaali keikka?

Vesa: Kaikkein suurimmat stadion-keikat ei välttämättä ole juuri niitä ideaali keikkoja, vaan tärkeintä on aistia se yleisön energia. Ehkä kaikkein paras keikka ois jos jengiä olisi about 3000, olisi sopivan ahdas halli jossa hiki haisis ja kaikki olisi 100 prossaa täysillä mukana.

Aki: Ja kaiken lisäksi kun soitto sujuisi nappiin, niin muuta ei vois vaatia.

Muusikoiden.net: Nyt kun Korn ja Limb Bizkit on muodissa niin tuntuuko että surffaatte numetal hyökyaallon harjalla?

Vesa: No oikeastaan tuntuu että katsellaan kun aalto menee ohi, sillä Alternative metallia on ollut aina ja "Korn ym." on vain ohimenevä nuorten muotisana, musiikkityyli säilyy. Numetal sana on vasta keksitty, vaikka juttu on elänyt jo n. 15 vuotta. Itse kuulumme ihmisiin jotka ovat soittaneet genreä jo monta vuotta, eikä meitä paljon hetkauta jos joku puristi-nuori tukehtuu kiukkuunsa nähdessään meidän videon tv:stä. Oikeastaan me nautimme siitä.

Janne: On sääli, että ihmiset lokeroivat bändin yhden biisin tai jopa pelkän levynkannen perusteella. Me tullaan näyttämään vielä, että me ollaan paljon moniulotteisempi juttu kuin kukaan uskaltaa arvata.

Muusikoiden.net: Tulevaisuuden suunnitelmat?

Aki: Julkaistaan levy tammikuussa ja sitte lähtään kiertään Suomi. Ja pikkasen varastetaan tota Suomen valloitusta ennen sitäkin :). Keikkoja on alkanut tippumaan siihen malliin, että tulee kierrettyä Suomea ennen pitkäsoiton julkaisemista, parhaiten keikka tiedoista saa selvää meidän kotisivujen news palstalta jotka kannattaa tsekata..

Muusikoiden.net: MOTTO?

G: Hip shaking, neck breaking, aggression devastating.


Grinister julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa keväällä 2001. Levyn julkaisee Masterrox median Sinister Figure label. Lisää infoa saat kotisivuilta.

Yhtyeen kotisivut: Offical pages of Grinister
Grinister Soneraplazalla (sis. mp3): Kaista

Tulostettava versio.

Tulostettava versio ilman kuvia.

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.