[ MUUSIKOIDEN.NET ]

24.01.2020: Markline 084 arvostelu.


Markline MB6-HS6/084 2019


Nyt puolitoistaviikkoa kitaraa soittaneena ajattelin, että on ajankohtaista kertoa jotain kitarasta ja kitararakentajasta kitaran takana.

Markline on Italialainen yhden miehen kitarapaja, joka tekee kitaroita in-stockina muutamia kitaroita vuodessa, ja muutamia customtilauksia siinä sivussa. Näistä kitaroista jokainen on oma uniikki kappaleensa. Asiakaspalvelu on enemmän kuin parasta mahdollista ja rakentaja itse pitää huolen tilauksesta kaikissa sen vaiheissa. Tilausta tehdessä, kuljetuksien aikana ja senkin jälkeen kun kitara on jo uuden omistajan hallussa. Itsellä kävi niin, että kitara oli kuljetuksen aikana hiukan mennyt säädöiltään päin prinkkalaa (kiitos tästä UPS), mutta onneksi näiden tilanteiden varalta kitaroiden mukana tuleekin yksityiskohtaiset ohjeet tilatun kitaran säädöistä ja kuinka toteuttaa säädöt oikein. Marco antaa vielä tarkemmat ohjeet kysyessä ja opastaa säädöt kokonaisuudessaan läpi tarvittaessa. (Vaikka kitaroita säätänyt olenkin useampia, niin oli oikein kiva lisä tälläinen). Kitaran mukana tulee myös aitoustodistus (joka toimii ns. takuukuittina), pehmeä keissi, kitaralle tarkoitetut otelautaöljyt, puhdistus setti sekä muuta pientä tavaraa. Omalla kohdalla Marco lähetti perään vielä selviytymispakkauksen, joissa lisänä vaihtoruuveja ja mittatyökalut. Yllärinä hän oli lisännyt mukaan vielä pienen logofiguurin.

Sitten itse kitaraan. Kitara on rakennettu selvästi rakkaudesta lajiin, ammattitaidolla ja intohimolla kitaranrakentamiseen. Puut on valittu huolella keskenään niin, että saadaan paras mahdollinen sointu kitaraan, unohtamatta kitaran kaunista esteettistä ulkonäköä. Tämän lisäksi mikkejä valittaessa on käytetty selvästi aikaa sen suhteen, miten mikit saundiltaan sopii kitaraan. Viimeistely, soittotuntuma ja ulkonäkö on kaikinosin virheetöntä. Erityismaininnan saa nauhojen hionta ja viimeistely, joka on tähän mennessä ollut kaikista soittamistani kitaroista parhaiten toteutettu, ja kitaroita on kumminkin tullut soitettua satoja erilaisia vuosien aikana.

Harvoin näin pienen ja tuoreen kitarapajan tuotokset vastaavat maailmanluokan tasoa, ellei jopa ylittäen sen. Kitara on kevyt, soi kauniisti ja näyttää hyvältä, enkä vielä toistaiseksi ole löytänyt pienintäkään asiaa joka kitaraa rakentaessa olisi jäänyt huomiotta.

Aikaisempien kitaroiden in-depth arvosteluja ja saundeja pääsee katsomaan ja kuuntelemaan YouTubesta Soulhenge nimiseltä kanavalta. Ja erityiskiitos meneekin @milian_guitarist, jonka ansiosta koskaan edes päädyin hankkimaan Marklineltä kitaran.https://www.youtube.com/user/Soulhenge


Loppuvetona voin todeta, että jokaisen itseään kunnioittavan kitaristin pitäisi saada edes kerran elämässään Marklinen kitara käteensä ja soittaa sitä.

Marklinen löytää Instagramista @markline_guitars_and_drums nimen takaa, sekä facebookista samalla nimellä. Jos kiinnostusta löytyy käsintehtyihin, intohimolla rakennettuihin ja kauniisiin kitaroihin, suosittelen ottamaan yhteyttä suoraan Marklinen facebookin kautta Marcoon.

Speksit:

- 6 STRINGS BOLT-ON, CHAMBERED BODY
- - EBONY PALE MOON FRETBOARD 26,5" SCALE, 20" RADIUS
- - WENGE/FLAME MAPLE 5 PIECES NECK, 2 WAY TRUSS-ROD
- - BLACK LIMBA BODY, FLAME WALNUT TOP
- - HIPSHOT HARDWARE BLACK/GOLD FINISH
- - BKP AFTERMATH SET, EBONY PALE MOON COVERS
- - 1 VOLUME, WALNUT/EBONY PALE MOON KNOB
- - 5 WAY BLADE SWITCH
- - MAGNETIC COVERS, TRUSS-ROD AND ELECTRIC CAVITY
- - LUMINLAY SIDE DOTS, GREEN
- - 11-54 STRINGS, DROP C TUNING
- - TRANSPARENT SATIN FINISH BODY AND FRETBOARD
- - TUNG OIL FINISH ON NECK
- - 2,8KG WEIGHT

Hinta kaikkineen 1750 euroa.

Toimitusaika aihiosta kitaraksi 6 - 10 kk (riippuen spekseistä ja muista samaa aika rakenteilla olevista kitaroista) + 5 päivää kuljetus.

Kirjoittanut 4am 24.01.2020

            2400×1600  -  378 kt.

2400×1600  -  514 kt.

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.