[ MUUSIKOIDEN.NET ]

18.07.2012: Behringeriin uutta elämää.


Alunperin kitara oli sukulaispojan ensimmäisiä soittovehkeitä, ostettu ilmeisesti 90-luvun alussa. Lukuisten mutkien kautta kitara päätyi appivanhempieni komeroon pölyttymään. Kauniisti pyysin saada kitaran itselleni projektiksi ja he suostuivat.

Soittokunnoltaan kitara oli tässä vaiheessa vielä aivan kamala. Muutama viritin pyöri tyhjää, onneksi lanko oli tylsyyksissään sentään plokannut tallan ja nakannut vibrakammen roskiin. Eihän sitä tällaisissa kitaroissa uskalla edes käyttää.

Aloitin projektin poistamalla kaikki osat kitarasta (lukuunottamatta tallaa jotten pilaisi hyvää tallaplokkausta) ja hioin lakat pois. Halusin muuttaa bodyn mallia joten piirsin rohkeasti bodyyn ja lapaan ääriviivat. Sahasin ylimääräiset palat pois ja jatkoin muotoilua hiomakoneella. Tässä menikin sitten useamman kerran hermot.

Halusin siirtää inputin paikkaa joten sille koverrettu reikä tuli kitata. Tästä seurasikin sitten ongelma mutta siitä lisää myöhemmin.

Kitaran maalaus on suoritettu rohkeasti spraymaaleilla. Pohjamaali on viininpunainen jonka päälle ruiskuttelin sitten vihreää ja verenpunaista. Lopuksi heitin päälle muutaman-10 kerrosta spraylakkaa, ihan vaan nimeksi. Lavan symbolin toteutin sapluunalla ja väritin sen vielä keltaisella yliviivaustussilla ennen lakkausta.

Pleksin tilasin mittatilauksena laserleikattuna isäukon firmalta. Pleksin valmistumista odotellessa olikin sitten hyvä aika huomata että inputjakin kittaus oli vetäytynyt ja bodyyn jäi ilkeä lommo. Lakat olivat juuri kuivuneet. Rumahan se on kuin perkele, mutta päätin että sen kanssa on nyt elettävä.

Alusta lähtien tiesin, että jos kitara ikinä bändikäyttöön päätyy se tarvii vain simppelisti humbuckerin tallamikiksi sekä killswitch-kytkimen. Ei muuta.

Sähköhommat annoin kaverin tehdä, hän oli ennenkin tehnyt samanlaisia asennuksia muihin kitaroihini. Hommassa taisi mennä puolisen tuntia.

Sitten vain muut osat paikalleen ja avot. Kitara oli "valmis".

Tätä projektia on kenenkään rokkipoliisin turha ottaa vakavasti. En ole soitinrakentaja, enkä halunnutkaan mitään Ruokangas-tason kitaraa. Minulla oli visio ja mahdollisuus toteuttaa se pienellä vaivalla ja rahalla. Onnistuin siinä mitä tavoittelinkin: hyvä peruskitara punkkihommiin jonkalaista ei löydy keltään muulta.

Talous:
Kitara: Ilmainen
Osat+mikki: Jäämistöä muista vanhoista kitaroista
Pleksi: Tehty ylijämäpaloista (työn osuus oli niin minimaalinen että sain pleksin ilmaiseksi)
Kytkin: 5¤
Spraymaalit: 10¤
Sähkötyöt: Pari kaljaa tarjosin kaverille baarissa.

Kirjoittanut Kapr 18.07.2012

            126×350  -  7 kt.

3872×1674  -  522 kt.

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.