[ MUUSIKOIDEN.NET ]

11.05.2012: Jippu in concert


Koulun nelkytvuotisjuhlat, esiintymässä muusikoiden.netin Virallinen Paska Artisti (VPA) eli Jippu. Sinne siis!

Korkkasin votkapullon ja aloin lantrata sitä sillipurkkiin, mutta sitten muistin, ettei meillä töissä saa olla päissään. Paha takaisku! Onneksi jääkaapista löytyi banaani. Sitten menoksi.

Ensin oli tarjolla kakkua ja kakkua ja kahvia ja mehua. Ensin jonotin yhden kierroksen lapsille ja sitten aikuisille ja sitten hain vielä kahvit. Hyvää oli kaikki. Söin molempia kakkua. Vessan kautta konserttisaliin ja takarivin paikat.

Hetken päästä Jippu yhtyeineen saapui lavalla. Yhteyteeseen kuului kaksi häiskää, joista toisella oli punainen kiippari ja toisella kitaran värinen kitara. Kitaristilla oli myös jotain vilkkuvaloja lattialla. Jippu itse ei ymmärrettävästi soittanut mitään, koska tarvitsi käsiään tulkitsemiseen.

Bändin pojilla oli akuankkakierrot hallussa ja kitaristi käytteli capoa pöljemmissä sävellajeissa. Yhdessa kappaleessa tosin oli modulaatio. Yhtye soitti välillä hiljaa ja välillä voimallisemmin. Tekivät sen ilmeisesti tahallaan!! Näin ollen dynaaminen vaihtelu vastasi noin kahtatoista hewy medal -orkesteria. Soitto itsessään oli maltillista ja jätti tilaa solistille, joka tulkitsi antaumuksella ja yltyi välillä jopa revittämään lipsumatta kuitenkaan keulimisen puolelle.

Jipulla oli päässään joku villamyssy tms., vaikka sisällä oli kuuma. Muuten hän esiintyi asiallisesti ja moitteetomasti. Koska en tunne Jipun tuotantoa, en osaa kommentoida biisivalintoja, mutta monia esitettyjä lauluja oli etukäteen toivottu. Konserttikaverini hytkyi ja jammasi musiikin mukana ja moni muukin silminnähden viihtyi. Jotkut yltyivät jopa tanssimaan.

Viimeisen kappaleen jälkeen tuli vielä toinen viimeinen kappale. Siinä välissä tytöt kävivät antamassa Jipulle kukkia ja halit. Jälkimmäisen viimeisen kappaleen jälkeen Jippu jakeli nimikirjoituksia ja söi omenaa ja suostui valokuvattavaksi.

Siinäpä se sitten oli. Ei mitenkään huono, tai tyhjänpäiväinen. Ihan hyvä. Kyseenalaistan Virallisen Paska Artistin tittelin.

Kirjoittanut Zarmo 11.05.2012

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.