[ MUUSIKOIDEN.NET ]

24.05.2012: Rumpuja vuosien varrelta


20 vuotta alkaa olla pian täynnä siitä kun aloitin rumpuharrastukseni ja siinä ajassa on monenlaisia settejä tullut soitettua/koitettua niin keikoilla kuin studiossakin.

Ensimmäiset rumpuni

Tama Rockstar (mustat) 12",13",16",22" ja 14" metallivirveli olivat ensimmäiset rumpuni ja niillä rokkasin eteenpäin noin 10 vuoden ajan. Eihän nuo mitkään loistokannut olleet mutta raha oli noihin aikoihin tiukilla. Tulipa tällä setillä muutaman kerran käytyä studiossakin levyttämässä

Vaihtelu virkistää

Toinen settini olikin jonkinlainen heräteostos, kun näin paikallisessa liikkeessä sopivan hintaiset Premier Cabriat (kuva 1), joissa oli normaalia syvempi bassari. Ihastuin myös premierin väritykseen, joka oli honey eli hunaja. Rockstarit jäi myyntiin liikkeeseen ja Premierit lähti mukaan treenikämpälle.
Cabriat olivat kooltaan 10",12" 14" ja 20". Nämä rummut olivat silloisen Premierin edullisinta sarjaa mutta hyvillä kalvoilla sopivat hyvin monenlaiseen musaan.

Muutaman vuoden pidin settiä ja äänitin sillä myös yhden levyn mutta Hunaja-väritys alkoi jossakin vaiheessa tökkiä ja aloin katsella uusia rumpuja.

Unelmasetin hankinta

Unelma rokkitähteydestä alkoi jo pikkuhiljaa hiipua kun huomasi että ei se suosion saaminen mitään helppoa hommaa ole, joten oli aika kunnostautua ja mennä oikeisiin töihin. Unelma tähteydestä ei onneksi kadonnut mihinkään ja kun rahaakin tuli eri malliin kuin ennen, niin alkoi hirveä rumpulehtien selaaminen ja maailmantähtien settien katsastaminen.

Päädyin Pearlin Master Custom BRX (kuva 2) koivusettiin. Setti oli tehdastilaus ja sitä sai odottaa puoli vuotta mutta kun se saapui ja sain sen läjään niin soundi oli niin uskomaton verrattuna siihen mitä olin aikaisemmin kokenut, että kannatti kyllä odottaa.

Tämän setin tomien koot ovat 8", 10",12",14" ja 16" ja 22" bassari. Rumpujen lisäksi tarvittiin Pearlin 503 räkki ja tuhottamasti kaikenlaisia räkkiadaptereita.

Pearlit ovat nyt olleet minulla n. 4 vuotta. Niillä on tehty kolme levyä ja ne tulevat pysymään minulla hautaan saakka.

Muita projekteja ja settejä

Monta vuotta meni tosiaan metallimusaa soittaessa mutta olen kuitenkin aina ollut kaikkiruokainen musiikin suhteen ja kun tuo soittotaito karttui, niin uskalsin lähteä mukaan kevyemmän musiikin touhuihin ja niihin tarvitsin kakkossetin.

Ensimmäinen kakkossettini oli Taman Superstar EFX rummut orange satin värityksellä (kuva 3). 22" bassari, 10",12,14" ja 22" bassari. Nämä eivät kuitenkaan alkuinnostuksen jälkeen kovin kauan treenikämpällä viihtyneet. Yksi syy oli taas rumpujen väritys, johon kyllästyi liian nopeasti ja eivät ne muutenkaan meikäläistä soundillisesti säväyttäneet. Ostin settiin RoadPro sarjan telineet, jotka muuten olivat erittäin hyvät.

Taman setillä äänitettiin muutama sinkku ja kyllä niistä sai oikeilla kalvoilla studiossa kelvollista jälkeä.

Tamat myin pois ja tilalle tuli käytettynä ostamani Pearlin World series 12",14" ja 22" rummut mutta nämäkään eivät paria keikkaa kauemmin minulla olleet. Eivät oikein säväyttäneet millään lailla.

Päädyin hankkimaan Sonor Force 2007 (koivu) 20", 10",12",14" sarjan rummut ja ei voi kun ihmetellä rumpujen soundia. Tehdaskalvothan kannattaa aina halvemmissa seteissä vaihtaa parempiin, jolloin setti herää eloon ja näin myös tein tämän Sonorin kiinanihmeen kanssa ja kyllä kuulostaa hyvältä. Tällä setillä on nyt keikkailu ahkerasti ja luulen että tämä myös tulee pysymään minulle pitkään.

Pearlin Mastereiden ja Sonor Forcen lisäksi löytyy vielä Sonorin S-Class Maple (vaahtera) setti 8",10",12",14",16" tomeilla ja 20" bassarilla ja ne ovat myös aivan loistavasoundiset rummut. Vaahteran lämmin soundi toimii kevyemmässä musiikissa hienosti mutta raskaammassa soitossa jää jälkeen koivusta.

Virvelit ja symbaalit

Ensimmäinen virvelini oli Rockstar setin mukana tullut 14" metallivirveli, joka oli yllättävän hyvä noinkin edulliseen settiin. Muutamia vuosia vierähti metallivirvelillä, kunnes päätin hankkia kunnollisen puuvirvelin. Valinnaksi tuli Taman Arstar Custom (vaahtera) virveli, jota näin muutaman rumpuidolinikin käyttävän. Tama on ja pysyy meikäläisen vakiokalustossa pitkään.

Premier Cabrian, Tama Superstarin ja Sonor Force sarjojen mukana tuli myös puuvirvelit mutta muutaman testin jälkeen en edes halunnut yrittää tehdä niistä käyttökelpoisia.

Luottovirveleihin kuuluu tällä hetkellä tuon Taman lisäksi Sonorin Designer sarjan (vaahtera) loistava tuotos ja Kumun erinomainen puuvanteinen koivuvirveli.

Symbaaleista sen verran että niitä minulla on ollut saman sarjan peltejä koko setti täynnä mutta myös sekalainen seurakunta eri valmistajien yksilöitä. Hienointa aikaa oli silloin kun minulla oli koko kattaus Ufipin (bionic, class) sarjan peltejä mutta nyt niistä ei ole jäljellä kuin yksi splash. Yksi pelti on kuitenkin seurannut minua pitkään ja se on Paisteen signature sarjan 20" dark full ride, josta en helpolla luovu.

Kalvot

Nykyään käytän kalvoina mieluiten karheita kalvoja. Pearlin Master Custom setissä olen käyttänyt remon Powerstore 4 (coated)kalvoja ja niissä nuo toimii hienosti. Sonorin Force setissä on karheat remon pinstripe kalvot ja kyllä homma niilläkin pelittää erittäin hyvin.

Evansin G2 ja Remon powerstroke 3 sarjat ovat myös varmoja valintoja. Virveleissä remon cotrolled sound on ollut ykkösvalinta. Alakalvoina Evansin G1:set toimii hyvin.

Tuossa Pearlin setin kuvassa näkyy studiossa käyttämäni Aquarianin performance 2 kalvot, jotka kuulostivat jonkin aikaa hyviltä mutta menivät ainakin minun käsittelyssäni nopeasti huonompaan suuntaan. En ole niitä tuon reissun jälkeen enää ostellut. Aquarianin muita tomikalvoja en ole kokeillut mutta eiköhän sieltä ihan päteviä ratkaisuja löydy.

Muita kokeiluja ja tulevia hankintoja

Kerran pääsin eräällä keikalla soittamaan Taman vanhalla superstar sarjan (80-luvun) setillä (koivu) ja sen soundi on kyllä jäänyt positiivisesti mieleen eli sellaiset täytyy joskus yrittää itselle hommata. Sonorin Designer sarjan setit ovat myös sellaisia, joita tulevaisuudessa haluaisin omistaa.

niin ja mitä tuohon rokkitähden unelmaan tulee, niin tavoittelen sitä edelleen : )

Kirjoittanut jphome 11.08.2011

            420×326  -  31 kt.

1121×839  -  225 kt.

290×290  -  17 kt.

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.