[ MUUSIKOIDEN.NET ]

29.03.2006: Salmisen soittopelit


Fender American Jazz Bass
Kuvassa allekirjoittaneen kaulassa. Aloitin bassonsoiton vuonna 1993 isäni lahjoittamalla valkoisella Ibanezilla, joka palveli minua uskollisesti aina vuoteen 2004 asti. Asuntolainan yhteydessä keksin sitten ruinata pankin tädiltä puolitoista tonttua ylimääräistä ja investoin tähän. Enkä suotta. Sustaini ja soittotuntuma ovat kerrassaan loistavia, ja mikkien sarjaan- tai rinnankytkemismahdollisuus nappia painamalla takaa, että muuntautumiskykyä soinnilla riittää. Alkuperäiset kielet kestivät noin 2 viikkoa, jonka jälkeen vaihdoin Iban kanssa hyväksi toteamiini 110 paksuihin pötköihin.

ESP LTD EC-50
Viimeisin hankintani. Semmoinen musta Les Paul- tyyppinen ratkaisu on kyseessä. Sähkökitara oli se soitin jolla alunperin soittamisen aloitin, joten täytyihän minulla yksi toimiva sellainenkin olla. Lämpöinen sointi ja alkukankeuden jälkeen hyvä soittotuntuma. Enkä ole niin hyvä kitaristi että juuri edes kaipaisin tämän parempaa...

3 akustista kitaraa
Kaksi teräskielistä ja yksi nylonversio. Toinen teräksisistä on merkiltään Artisan ja on hyvä ja kirkassointinen (sikäli mikäli minä näistä jotain ymmärrän), toisella teräksisellä ei taida olla edes nimeä mutta pakko sekin oli ostaa kun halvalla sai. Nylonkielinen on ensimmäinen ihan itse ostamani soitin. Vuonna 1995 se maksoi 800 markkaa. Muuten hyvä peli, mutta ylä-E:n viritystappi pyörii tyhjää. Liimalla ongelma ratkeaa kätevästi, joskin väliaikaisesti.

Roland MC-505 groovebox
Oma pieni teknotehtaani! Nappeja ja vilkkuvaloja on niin että pyörryttää, ja kuukausien tutkiskelun jälkeen rupean pikkuhiljaa saamaan tästä jo jotain uloskin. Käyttöliittymä on vallan mahdoton, mutta hauskoja soundeja tästä irtoaa. Laitteessa on jopa lasersäde, jonka edessä kättä vempuloimalla voi ohjailla filtterin cutoffia ja muuta vastaavaa - tosin aivan järkyttävillä portailla.

Korg Prophecy
Härömpiin vinkunoihin erikoistunut soolosyntikka. Pieni ja melko lelun näköinen, mutta mukavasti se mylvii tarvittaessa. Muokkausvaraa äänissä riittää, mutta editori on vielä yllämainittua Rolandiakin hirveämpi. Kesälomalla olen luvannut itselleni tämänkin opetella.

Korg Poly-800
Pikkuvikainen analogi suoraan 80-luvulta. Pitch bend -joikkari toimii miten sattuu ja virtapiikki on tuhonnut 2/3 preseteistä, mutta 70e hintaansa nähden olen hankintaani tyytyväinen. Tämä toimisi jopa paristoilla kaulaan ripustettuna! Retrohenkeä uhkuva kilkutin.

Casio CT-646
Kotikosketinsoitin niin leluilla soundeilla, ettei enää edes kehtaa nauraa. Reilut 400 saundia, wau! Näiden käyttökelpoisuudesta kertonee se, että yksi niistä on nimeltään "Slap pipe" - siinä on släppibasso layeroituna kirkkourun kanssa...

Soundcraft 6000
Tarvitsin kotistudioni pohjaksi pikkumikseriä, mutta eihän sitä pää tietenkään pysynyt kylmänä kun näin tämän huutonetissä. Niin sitä raahattiin työhuoneeseen satakiloinen, 32-kanavainen ja 24-ryhmäinen hirviö pikkupöydän virkaa ajamaan. Pakko oli ostaa kun halvalla sai, totesi viisaasti jo Sulo Vilénkin.

Hartke 3500 & VX410
350 wattia bassotoistoa. Aiemmin en omistanut lainkaan bassovahvistinta, joten totesin että turha pihtailla heti alkuun tehojen kanssa. Oudon hiljaista middleä lukuunottamatta hyvä vehje. Punchia ja alapäätä on. Ja kokoa - autooni ei juuri muuta mahdu kun nämä ovat kyydissä.

T.bone MB85
Shure 58-klooni T-kaupan tapaan. Tällä hetkellä ei muuta vielä ole. Säästöpossua lihottelen konkkamikkiä varten.

M-audio Audiophile 2496
Kaverilta ylimääräiseksi jäänyt kortti, jonka lupasi palkkioksi kun autan plasmatelkkarin siirrossa. Iskin vasta eilen illalla koneeseen kiinni, joten syvällisempää arviota ei vielä ole tarjolla.

Boss ODB-3
Pitäähän nyt bassossa säröä olla! Säätövaraa lievästä rosoisuudesta täyteen sirkkelimeininkiin. Kestävän tuntuista metallia, kuten Bossilla on tapana. Ainakin toistaiseksi olen ollut tyytyväinen.

Zoom 506
Muovia Japanista. Hintaisekseen yllättävän hyvin palvellut, ja huomattavasti käyttökelpoisempi kuin kitaralle suunniteltu veljensä 505. Säröt ovat silkkaa suttua ja muutenkin vehje suorastaan huokuu digitaalisuutta. Äänipankin valintanapit eivät ole kestäneet vuosien ankaraa käyttöä, ja niinpä jokaikinen jää pohjaan painettaessa. Aikanaan kirjoitin Zoomin pääkonttoriin kirjeen eräästä laitteen pikkuviasta (syntikkabassosta vahvistinmallinnukseen siirryttäessä laite hiljenee), ja sain paluupostissa uuden vastaavan laitteen tilalle.

Laitteisto on tällä hetkellä kasvukiitotilassa, joten päivittelen listaa sitä mukaa kun uutta vermettä kotistudion nurkkiin ilmestyy!

Kirjoittanut NSalminen 29.03.2006

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.