[ MUUSIKOIDEN.NET ]

05.03.2004: Kent Armstrong Motherbucker MUBK-1


Kaksi yksikelaisen kokoista humbuckeria yhdessä muodostavat KA:n Motherbuckerin. Kuuma kuin helvetti. 27,5 kOhm...

Pienten alkuselvittelyjen jälkeen sain asennettua mikin (älkää hörähdelkö siellä takarivissä) Harley Benton stratokopion tallaan. Muut mikit kitarassa ovat Hohner Entwhistlen yksikelaiset. Ei paras mahdollinen kitara tälle mikille mutta ainoa jossa olen sitä toistaiseksi kokeillut. Kytkentänä minulla on kaikki neljä kelaa sarjassa. Vaikuttaisi olevan hieman treble/middle painoitteinen mutta kyllä sitä alapäätäkin tulee niin että peilit helisevät kotiseinillä...(vaimolle terveisiä). Tämä mikki olisi varmaan kotonaan jossakin kokomahonkisessa kitarassa, soundi on nimittäin aika kirkas.

Signaali säröytyy Todella helposti eikä tätä ole todellakaan tarkoitettu soitettavaksi puhtailla mutta ne hevanderisoundit: tukka pitenee joka femmasoinnulla pari senttiä ja housut alkavat kiristämään etumuksesta... Todella ”iso” ääni enkä tarkoita nyt äänenvoimakkuutta vaan , noh, isoutta tyyliin: sehän jyrää meitin.

Vaihdoin volume- ja tonepotikan paremmin tälle mikille sopivaksi ja olen kyllä todella tyytyväinen: HB:n alkuperäinen volapotikka oli tämän mikin kanssa lähellä mallia on/off mutta nyt toimii juuri kuten haluankin: vahvarista säröt aika isolle ja volumen kanssa säädellään sen tasoa, äänenvoimakkuuden pysyessä lähes samalla tasolla. Volat minimiin ja irtoaa vaikka bluesin tyngät ja sooloihin sitten varovasti rullataan lisää hönkää. Lisää volaa ja ollaan heviosastolla.
Vahvistimena Kustom DUAL 30 RC joka ei ole tunnettu hyvästä särösoundista mutta julmetun kuuma mikki auttaa kummasti ;)

Plussat
+ METALLIA
+ Saa todella hyvän ja hallitun feedback-soundin
+ Monipuolinen (kytkentämahdollisuuksia riittää maailman loppuun asti)

Miinukset
- Ei sovellu cleanille (tällä kytkennällä ainakaan)
- Dynamiikka on kärsinyt ulostulotehon noustessa
- Naapurisopu kärsii kun tätä pitää luukuttaa...koko ajan...

Kysymyksiä / kommentteja saa esittää.

EDITintynkää: Asensin kytkimen jolla voin valita joko vain toisen mikin päälle tai sitten molemmat sarjassa päälle ja aika mukavasti tuolla saa erilaisuutta saundeihin. Nyt on käytännössä neljä mikkiä "stratossa"...

Kirjoittanut SURf 05.03.2004

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.