[ MUUSIKOIDEN.NET ]

12.06.2015: H.R. Giger minibird


Vihdoin on alkuvuodesta Kansalaisopiston kurssilla aloitettu metallibody kitaraprojekti no:2 valmis. Toki pieniä säätötoimenpiteitä ja kaulamikinvaihtoa on vielä luvassa.

Nyt sain tuon tukipalkkirakenteen sellaiseksi, jota käytän tulevissa kitararakenteluissa, jos niitä tulee lähivuosina. Kanteen tuli hitsausvaiheessa vähän liikaa vetelyitä, niin tuumasin että tehdään koristekaiverruskansi tyyliin Zemaitis. Fanaattisena Giger taiteen fanina tuli heti mieleen, että kokeillaan jotain biomekaniikka aiheista mestarin muistolle. Vähän vaikeahan tuollaista kynäruiskumaalausta on kopioida kaivertamalla, mutta kohtuullisestihan tuo onnistui kuvaa yksinkertaistamalla. Bodyn taustapuolen + sivut ruostutin ja syövytin suolahapolla, niin kuin ensimäisessä metallibody telessäkin. Lopputuloksena pientä pintastruktuuria ja nätti ruostepinta. Laitoin pintaan vain kevyen öljyn ja vahan. Hihnatapit toteutin hitsaamalla 4 mm paksut palat lattaterästä sisäpuolelle, johon porasin reijät ja tein kierteet. 6 mm ruuveilla hihna kiinni, ei tipu varmasti.

Kaulaan vaihdoin ensimmäisen kerran nauhat, aika nysväämistähän tuo oli ilman kunnon työvälineitä, sekä laitoin pintaan OsmoColor ebensävyn. Nauhojenvaihtokin onnistui ilman suuria vaikeuksia ja kielet saa tarvittaessa todella alas ilman fretbuzzia. Kaulaan tein M-dekaalin ja toki myös Jaloviina koristeen, auttaahan se kitaristia vireeseen pääsemisessä.

Sointi on kitarassa hyvä, iso ja sustainia riittää. Schallerin 3d talla on loistava, on yhdessä toisessakin kitarassani. Saa hyvin säädöt tehtyä ja on miellyttävä kättä vasten, ei teräviä kohtia. Olen huomannut, että metallibodykitarat soivat muutaman desibelin kovempaa sähkoisesti, kuin samoilla mikeillä oleva puukitara. Fiksummat osaavat varmaan kommentoida miksi.

Tähän lopuksi plussia ja miinuksia, mitä olen huomannut tässä metallibodykitarassa.

+ ulkonäkö
+ sointi ja sustaini
+ soitettavuus yleensäkkin
+ erilaisuus
+ ei häiriöitä, faradaynhäkki automaattisesti
+ plugipaikka bodyn päädyssä upotettuna, ei ole tiellä

- paino, hieman alle 4 kg
- kaulapainoinen

Ensitestailua:
https://www.youtube.com/watch?v=XA8JiKV2i9w

Siinä nyt ensiajatuksia tästä kitarasta. Kirjoitetaan ja päivitetään lisää, jos jotain tulee vielä mieleen.

Kirjoittanut RAUMALA 12.06.2015

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.