[ MUUSIKOIDEN.NET ]

15.01.2014: Vertailu B.C Rich Eagle one ja ESP ltd e...


Hetken mielijohteesta ajattelin tehdä arvion kahdesta budjetti luokan kitarasta. Kyseessä on B.C Rich Eagle one(ylempi kuva) ja ESP ltd ec-50
(alempi kuva).

Hintaluokaltaan kitarat ovat n.reilun 200 euron kieppeillä. Olen käyttänyt kitaroita studiossa, keikalla ja ihan sängynlaita soitteluun. Teen lyhyen arvion molemmista kitaroista. Annan molemmille kitaroille kokonais arvosanan yhteenlasketuista pisteistä(kouluarvosana 4-10).

B.C Rich Eagle one

Soittotuntuma on allekirjoittaneen mielestä erinomainen, jos ottaa huomioon, että kyseessä on halvempi malli. Kaula on suora vaikka pieniä kauneusvirheitä löytyy. mm. puun hionta ei ole täydellistä. Mutta kaula tuntuu hyvältä ja kitarassa on jämäkkä tuntuma, vaikka se onkin tehty kiinassa.
Soittotuntumasta kitara saa 8+.


Vire

Tämän hintaluokan kitaroissa vireenpito on harvoin priimaa, eikä ole tässäkään. Vire pysyy jotenkuten ns. punk rock vireessä, mutta puhtaiden sointujen osalta virittäminen vaatii hieman työtä. Kohtuullinen tulos. Vireestä kitara saa 6.

Soundi:

Tämä kitara yllättää soundeiltaan, kun vireongelmat on korjattu. Parhaiten sujuu Heavy metal jyystö, johon kitara onkin tarkoitettu. Mutta yllättävää on se että B.S.D.M mikrofonit taipuvat vaikka bluesiin studiossa.
Soundit ovat erinomaiset, se täytyy myöntää.
Arvosana 9.


ESP ltd ec-50

Tämä kitara on soittotuntumaltaan jämäkkä ja terhakka. Varsinkin live keikalla huomaa hyvän ja jämäkän tuntuman. Se pysyy hanskassa ja tuntuu hyvältä nopeissakin sooloissa. Arvosana 9.


Vire:

Kutensanottu, tämän hintaluokan kitaroissa on paljon vireongelmia. Live keikan aikana kitara pitää virittää ainakin kerran, että soitto sujuisi. edes jotenkin. Arvosana 6.

Soundi:

Tämä kitara soveltuu enemmän soolokitaristille, kuin komppaajalle. Mutta täytyy myöntää, että soundit on hyvät ja erottelevat eri nuotit tarkasti. 9


Kokonaisarvio :

B.C Rich Eagle one 7-

ESP ltd ec-50 7+


ESP:n kitara voitti karvan mitalla, mutta aika tasalaatuisia nämä kitarat ovat.

Kiitos ja kumarrus!!!

Kirjoittanut project5012 15.01.2014

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.