[ MUUSIKOIDEN.NET ]

06.12.2012: Avalon U5 DI-etuaste


Avalon U5 DI-etuaste basistin silmin

Sain viimein ostettua kyseisen etuasteen. Koska ulkomaalaiset arvostelijat nostivat tämän yli muiden etuasteiden, en pystynyt vastustamaan kiusausta. Tämähän on alun perin studiokäyttöön suunniteltu, mutta kuka kieltää käyttämästä tätä livenä. Etuasteeseen on saatavilla räkkikorvat, joten kuljettaminen onnistuu turvallisesti.

Säätömahdollisuudet ovat kapeat, jonka useat kokevat rajoituksena. Omasta mielestä tällä vain varmistetaan, ettet pääse pilaamaan saundiasi.

Etupaneelissa on boost, input, output, tone, high cut, speaker to input, signaali-led, virta-led, active to thru JA tone-nappi.

Inputtiin kytketään siis basso tai muu soitin ja outputista saadaan signaali päätevahvistimille. Inutin impedanssi on 3 megaohmia. Boostilla säädetään haluttu gain etuasteelle aina +30 desibeliin asti. Tone-namiskasta saadaan erilaisia preset-saundeja, jotka ovat kuvissa(omat suosikit ovat 1 ja 2). High cut on hyvä, ei tee saundia mutaiseksi vaan leikkaa 3 desibeliä 1.8 kHz lähtien. Activate to thru kytkee valitun tone-presetin outputille ja tone-kytkin kytkee tonen di-lähtöön ja kuulokelähtöön. Speaker to input on vielä mysteeri minulle, joku viisaampi voi kertoa vaikka kommentteihin asian, niin lisätään se artikkeliin.

Takaa löytyy virtapistoke, earth lift, kaksi xlr-outputtia(150 ohminen mikkilähtö ja 600 ohminen linjalähtö), kuulokelähtö ja speakeri in.

Käyttö on yksinkertaista ja hyvä saundi irtoaa 2 sekunnissa. Livenä en ole vielä etuastetta kokeillut, enkä usko laadun kuuluvan ainakaan yökerhokeikoilla. Pienemmät ja intiimimmät keikat voivat paljastaa laadukkaan etuasteen käytön. Tähän voi tosin vaikuttaa yleisön juopuneisuus.

Tilasin etuasteen thomannilta sillä mielin, että palautan, jos ei miellytä. Paska idea pörssin kannalta, ainahan ne jäävät palauttamatta, jos nyt ei ihan paskaa ollut. Tämän kohdalla ei tarvinnut tosiaan ruuvailla kuin 2 sekuntia ja ostopäätös oli tehty.

Ääninäytteet puhukoot puolestaan. Bassoja on kaksi: Greco Super Sound PB600 japaninmaalta. Vuonna 1980 valmistettu peruspresari. Kielet on juuri vaihdettu. Ernie Ball Musicman Sterling classic, joka on modattu passiiviseksi. Kielet on myös juuri vaihdettu.

Molemmissa ääninäytteissä on vähän kompuraa Bossin BE-5:sta. Etuasteessa on tonepresettina numero 2 ja high cut on käytössä ja saundi on otettu linjalähtönä Alesis io|2 interfaceen. Klippejä ei ole sen enempää muokattu.

Basso->Boss BE-5->Avalon U5->Alesis io|2->Tietokone

Musari:
https://soundcloud.com/jon-kangas/avalon-u5-musarilla

Presari:
https://soundcloud.com/jon-kangas/avalon-u5-presarilla

Yhteenveto:

Yksi parhaimpia ostoksiani
Hienostunut ja aito saundi
Ei väritä saundia, mutta paljastaa myös virheet
Yksinkertainen käyttöliittymä sopii basisteille

Kirjoittanut bassman87 06.12.2012

Copyright ©1999-2022, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.