[ MUUSIKOIDEN.NET ]

10.05.2014: SonorLite-rumpujen modaus


Sonoreiden ns. Link-aikakauden tomiripustus on järeä. Joidenkin mielestä liiaksikin. Massiivinen mountti on rungon läpi ja se painaa paljon.

SonorLite-runko on todella ohut. Luettelo ilmoittaa tomeille 6 mm, mutta omat ovat 4,5-5 mm "paksut".

Aikalaisensa muut runkovaihtoehdot ovat paksumpia. Niiden runko ei kärsi tuosta mountista juurikaan. Hilitessä on kumilla erotettu mountti ja kaikki muutkin metalliosat rungosta. Ideaa kehittelin ja mittailin hiukan. Mountin rungon sisäpuolen kappaleessa on valussa runkoon menevät tapit. Niiden halkaisija on 11 mm ja koska pultti on 6 mm, oli hyvinkin helppo etsiä kumiletkua jonka läpi pultti menee ja se toisaalta mahtuu rungon reiästä läpi.

Kuvassa 1. on "räjäytyskuva" osien sijoittelusta. Letkunpätkä on 14 mm pitkä. Molempiin päihin olen laittanut läpivientikumin. O-rengas ajaisi ihan saman asian, mutta niitä ei meidän kyliltä heti löytynyt. Rungon molemmille puolille tuli siis kumi metallia vasten ja runko on näin irti mountista (kuva 2.)

Mutterin säädöllä ripustus löystyy ja kiristyy. Lukitus tehdään mustalla mutterilla.

Ulkoa päin modausta ei ihan heti huomaa (kuva 3.) ja parasta tässä on se, ettei mitään porauksia runkoon tarvitse tehdä.

Soundi on avoimempi, soivempi ja nykystandardin mukaisen muodikas. Muihin malleihin tämä modaus on mahdollinen, jos laittaa pidemmät pultit muhvin kiinnitykseen. Nyt pultti oli juuri tarpeeksi pitkä.

Kustannukset olivat noin kympin luokkaa ja läpivientikumeja sekä (metristä) letkua jäi neljän tomin jälkeen vielä reserviin. Iloisiin modaamisiin.

Kirjoittanut hollmi-5 01.11.2011

Copyright ©1999-2024, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.