[ MUUSIKOIDEN.NET ]

15.12.2007: Golden phoenix-kiinastrato


Yleistä:


Eli nimim. SaerX:n alkuunpanema: Kiinakitaroita omakustannehintaan-thread, sai vastakaikua meikäläisen suunnalta, kun kysymys oli noin 80e stratosta. En odottanut mitään erikoista kapistusta, lähinnä pikku projektin tynkää, jota pääsis sääteleen ja ruuvaileen. Kun en vielä strato-mallista kitaraa vielä omista, oli tässä oiva tilaisuus.Specsit:


Valmistaja: Nanjing textiles import
Runko: Poppelia
Kaula: vaahteraa
Otelauta: ruusupuu
Virittimet: löytyy
Mikit: kolmet singlet(merkistä ei tietoa)

Ulkonäkö:

Päällisin puolin kitara näyttää varsin hyvältä, varsinkin kaula, joka on jonkinlaista loimuvaahteraa. Otelauta on yllättävän tasalaatuista, tässä yksilössä. Lakkapinta on tasainen ja kaikin puolin laadukkaan oloinen

Laatu/Tatsi:

Alkuun ruuvasin tehdaskielet pois ja laitoin d'addarion 10-52 setin kiinni. Sen jälkeen intonaatio ja vireeseen laitto, joka sujui muuten mallikkaasti, mutta matalimmalta E-kieleltä meinasi loppua säätövara kesken.

Nauhat olivat mielestäni lähes soittokelvottomassa kunnossa, kun en vaan tykkää, että soittaessa tulee haavoja käteen:). Viila käteen ja noin 20min kuluttua homma oli hoidettu.

Kaulan ja bodyn välinen kulma on päinvastainen kuin normaalisti, eli kaulan kulma ei myötäile kieliä, vaan pääasiassa jouskarimaisesti venyy kielten jännitysten suuntaisesti. Tämä ei johdu kielien venytyksestä, vaan liitoksen työnlaadusta. Tästä johtuen matala action on mahdottomuus.

Talla on perinteinen säätöruuvit törröllään oleva stratotalla, jossa tiukkaa demmpikomppia ei hymyssäsuin pysty soitteleen. Maadoituspiuha on kolvattu fiksusti yhteen jousien kiinnitys-sakaraan, eli jousta ei voi ottaa pois ennenkuin kolvaa piuhan uusiksi...tämä toimenpide on muutenkin edessä, koska maadoitus ottaa häiriötä.
Säätövara loppuu tallassa kesken, jos soittotuntuman haluaa matalaksi.

Puut vaikuttavat ihan OK tavaralta soinnin kannalta.

Satula joutuu viilan alle lähipäivinä myös, sillä se on tasaisen paksu, eikä ohene kielten niin tehdessä. Tästä johtuu että avosoinnut kuten G kuulostaa epävireiseltä, kun ohuita kieliä joutuu painamaan liikaa, kitaran muuten ollessa vireessäSoundi:

Paljoa ei ole kokemusta yksikelaisista, mutta pystyn silti erottelemaan jyvät akanoista.
Ääriasennoissa mikit kuulostavat, joko liian kireiltä tai ohuilta, taikka sitten molemmilta. Kun ottaa esim. kaula-ja keskimikin käyttöön, on soundi jo aivan mallikas, pikkurosolla tai cleanillä soitettaessa.
Mikit ovat liian ponnettomat ja vaisut trässihevimedallin soittoon, mutta clean ja pikkuroso-osasto ovat lähes oivallisia.....mie tykkään.

Conclusion:

Yhdellä lauseella: Melkohyvistä osista hätäisesti kasattu/valmistettu.
Muuten:
Sain juuri sitä mitä odotin, eli projektin tynkää sekä pikkurokkibluesjazzi-kitaran. Ei liian hyvä, mutta ei mikään täysi paskakaan....saattaa vielä olla, että stratokärpänen purasee vielä ihan todella, sillä sitä tämä kitara ei tapa vaikka sitä vähän pelkäsinkin!Plussat/miinukset:
+kaula sopii käteen ja silmään
+Rock/clean/pikkuroso-tatsi ja saundi
+HALPA!!
+hyvä "fiksaa-se-itse"kitara
+Puut

-kaulakulma
-ei välttämättä sovi aloittelijalle, johtuen säätämisestä ja sen osaamisesta/puutteesta
-mikit ääriasennoissa

Kirjoittanut lärviapina 15.12.2007

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden.net. Kaikki oikeudet pidätetään.