Muusikoiden.net
16.02.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

06.03.2017: Kiiras Explorer bass


Olen haaveillut customista jo vuosia ja muutaman kerran pyytänyt tarjouksenkin eri paikoista. Olen todella tyytyväinen, että olen odottanut niin, että oikeesti tiesin mitä haluan ja tarvitsen soittimelta.

Amfisoundin ollessa kiinni saattaa Kiiras Instrumentsin laariin tulla sitäkin kautta enempi tilauksia. Itsellä se kallistui siihen, että yhteydenpito pajan välillä oli sujuvaa ja nopeaa! Myös hinnat ovat jopa edullisia tällä hetkellä.

Olen soittanut Kiiras kitaralla aiemmin joten tiesin, että hyviä soittimia tekee kunhan omat speksit tilalle! Herra ei pelkää haasteita vaan mielellään tekee myös uutta ja ihmeellistä. Vaikka olen lähiaikoina tykästynyt lyhytskaalaisiin bassoihin otin tämän normiskaalalla 34, halusin varmistaa että basso varmasti murisee ja soi.

Mulle tärkeimpiä asioita soittimessa on kaulaprofiili ja elektroniikka. Kaulan sai aika hyvin matkittua vanhasta warwickista pari mm leveemmällä satulalla. Kaula niin kapeana sit alas kun vaan sai. Muutenkin suht ohutta Ibanez / Jackson tyylistä kaulaa taitaa Kiiras tuottaa. Kaulan takana ohut mattalakka.

Elektroniikan suhteen ois kiva joo ois ei tarttis pattereilla leikkiä, mutta aktiivietuaste tekee bassolle ihmeitä joten sellanen laitettiin, ja switch jolla saa ohitettua jos battery pääsee loppumaan. Tuplavolteilla tietty ni on headroomia! Tallamikiksi halusin rickenbacker mikin, koska aika bassoliidi musaa meillä, tunnistettava saundi ja leikkaa läpi nätisti bändisoitossa. Kaulassa Duncan QP ja tämä yllätti tosi positiivisesti! Passiivina aika tuhnu, mutta etusella täyttä NWOBHM saundia!

Puulajien kanssa en oo koskaan homostellu liikoja, kuhan se soi ni kaikki hyvin. Joku kevyt puulajike ois kiva muuten, mutta explorer body muodon takia piti tasapainottaa suht painavalla puulla ja tähän valikoitui saarni. Belly cut löytyy takaa, mutta vajaa 5kg silti kellotettiin. Istuu tosi nätisti syliin eikä paina soittaessa, esim epiphone t birdin painon soittaessa tuntee.

Osien suhteen mentiin toimivalla, Gotoh tallaa ja virittimiä, ei mitään mega kallista, mutta ei mitään skeidaa. Schallerin 3d tallalla ois ehkä saanut kaulaa vielä kapeemmaksi, mutta tämä toimii. Kielet perus 45 105 ja vire seilaa E / drop D väliä biisistä riippuen. Hetken funtsin jo kahlerin tremolotallaa tähän, mutta ois turhan villikortti kun ei kokemusta ja hintaa sen melkein 500epee. Ainut mikä tässä meni "vikaan" on väärä satula. Tilasin säädettävän messinkisen ja tässä on luusatula. Toimii toistaiseksi, mutta käyn vaihdattamassa kunhan osa tulee. Muistettavia asioita oli toki paljon ja niitä twiikattiin vielä lennosta joten annetaan anteeksi, uskoisin että tästä otettiin oppia ja ei toistu :) Tosiaan tykkään matalasta tatsista ja tuolla tulevalla satulalla saan kaiken turhan kielisärinän vielä pois.

Viimeistely on Kiiras Instrumentsille ominaista rujoa "hakattua", minusta tämä toimii ja on myos edullisempi kuin ottaa joku maali siihen. Muuten kitara on tehty huolella, jälki on super siistiä joka paikassa. Muutaman tunnin treenit vedettiin eilen ja ainoa asia mitä huomasin, oli yhden nauhavälin nauha ehkä vähän ottaa kiinni sormeen. Pitää seurata haittaako liikaa, hiotaan samalla sit kun laitetaan satula paikoilleen.

Ulkomuoto valikoitui helposti, tykkään explorer mallista, tämä pehmeä "originaali", ja sellaista bassoa ei vielä ole mulla ollut. Lapa on Kiiraan omaa tuotantoa ja menee tähän kun nenä päähän. Basso on iso, mutta silti virtaviivainen eikä vaikuta niin massiiviselta. Ainut asia seuraavaksi on jonkin fiksun laukun / casen metsästys. Mukana tuli toki kova laukku, mutta vähän turhan iso tämän kanssa.

All in all voin suositella pajaa kenelle vain. Kestävyys ja muut asiat mitataan sit käytossä, lisään tänne saundinäytteitä ja muuta tarinaa kunhan niitä kertyy. Tositoimiin päästään ensiviikolla kun käydään studiossa rykäsemässä pari biisiä purkkiin ja sit seuraavalla viikolla ensimmäinen keikka uudelle toolille.

http://www.kiirasinstruments.com/


Tuosta ekat biisit bassolla:

https://youtu.be/X4vEqiUG4-w

Kirjoittanut metlica 06.03.2017

            960×540  -  85 kt.

720×288  -  46 kt.

960×384  -  95 kt.


Arvostelu

3,33,33,33,33,3    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Kommenttien lisääminen vaatii rekisteröitymistä. Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään.

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti