Muusikoiden.net
19.12.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

17.11.2014: McFox:n polttopuut sun muut risut


Jeps, ajattelinpa sitten listata kaikki omistamani soittovehkeet, niin että voi sitten taas myöhemmin naureskella omia tyhmiä ajatuksia. Jos tästä on jollekin muullekin apua, niin hyvä niin.

Päivitetty 17.11.2014 (treenis palanut ja osa kamoista vaihtunut)

Kitarat

Ibanez RG1527
Ensimmäinen 7-kieliseni. Ostin kesällä -06. Japanissa valmistettu ja tuntuu todella laadukkaalta.
2007 syksyllä vaihdatin tallamikin Dimarzio D-activator 7:aan.

Alkuperäiset specsit:
Kaula: vaahtera/wenge
Runko: lehmus
Talla: Edge Pro 7
Kaulamikrofoni: IBZ V77
Tallamikrofoni: IBZ V87
Väri: RB Royal Blue

Kaula on mukavan litteä ja loistava soitettava. Kaulamikki oli alunperinkin ihan OK omaan vähäiseen käyttööni, ja tallamikki on vaihdon jälkeen hyvä.
Väristä olin vähän skeptinen kun katselin netissä ja olisin halunnut mustan, mutta kun näin sen "luonnossa", mielipide muuttui. Paljon hienompi kuin pelkkä musta. Maalihan tuosta lähtee helposti, monissa kohdissa näkyy jo puu vaikka olen omistanut sen vasta 1,5 v (alkuperäisellä kirjoitushetkellä) ja ollut suht varovainen.
Aluksi pidin tätä A-vireessä (A-D-G-C-F-A-D), mutta nykyään mielestäni perusvire on käytännöllisempi.

Itse kasattu Jackson/Kramer/Ibanez
En löytänyt mistään 24-nauhaista, floikalla varustettua Exploreria, joten päätin kasata sellaisen itse. Säätö on tässä vaiheessa (5.11.2013) vielä hieman kesken, mutta kyllä tuolla jo pystyy soittaa. Alunperin tähän oli tarkoitus tulla Ibanez Wizard-kaula, mutta se ei oikein sopinut ja jäi sitten kaapin perälle.

Specsit:
Kaula: Jackson DK-2
Runko: 80-luvun Kramer Imperial (Explorer-malli)
Talla: Ibanez Edge (kultainen)
Kaulamikrofoni: EMG-85 (kultainen)
Tallamikrofoni: EMG-81 (kultainen)
Väri: Tumma sininen

Tämän oli tarkoitus jossain vaiheessa korvata MMV (joka paloi treeniksen mukana), mutta omaa firmaa pyörittäessä ei jää kauheasti aikaa säätämiseen. Kitara toimii periaatteessa jo nyt, mutta G-kieli ei ihan soi kunnolla enkä ole onnistunut löytämään tähän syytä. Lisäksi tuntuma on ihan hanurista, joten sille pitäisi tehdä jotain.

Burnout SWD aka HALKO

Ensimmäinen sähkökitarani. Vietnamissa valmistettu, ja laatu on sen mukaista... Ei vain, kyllä se muut saman hintaluokan kitarat peittoaa. Ostin tämän keväällä -02 Göteborgista, siellä siis asuin vielä sillon.
Tämänkään specsejä en tiedä, mutta tallamikki on humbuckeri, ja melkoisen hyvä sellainen. Paremmat mättösoundit A-vireessä kuin 7-kielisen Ibanezin perusmikillä! Ehkä se toisaalta kertoo enemmän Ibanezin mikin huonoudesta? Ainoa ongelma on että siitä lähtee ruuvit irti vähän väliä (jengat hieman väljähtäneet) ja se tippuu alas. Kaula on ihan jees, mutta nauhoja on vain 22, niitä kahta "ylimääräistä" jään välillä kaipaamaan. Ihan kohtuu hyvässä kunnossa se on vielä melkein viiden vuoden jälkeen ja vaikka se on lentänyt kerrostalon rappusia alas ja vaikka mitä muuta.
Tämä on ollut lähes joka vireessä mitä mieleen tulee. E, Eb, drop-D, drop-C, jopa A-vireessä baritonikielillä ennenkuin sain Ibanezin ostettua. Nykyään tämä on äiti luona, siltä varalta että viroitusoireet pääsisivät iskemään siellä ollessani.

Harley Benton Explorer

Näin tämän kuvan Thomannilla, ja totesin heti että tuo on pakko saada. Valkoinen Explorer jossa EMG-tyyliset mikit ja floikka... Noh, kitaran saatuani totesin heti että mikit ja talla ovat täysin käyttökelvottomat, ja kielilukkojen ruuvit olivat liian lyhyet kun iski paikalle C-vireeseen sopivat kielet. Nyt olen vaihtanut mikit EMG-81X ja 85X:n ja tallan Ibanezin Edge Prohon, ja nyt tuntuu siltä että tämä on hienosäätöä vaille valmis. Jää nähtäväksi koska sitä kerkeää tekemään ...

Jackson DK-2 Dinky

Kaverilla oli rahat vähissä ja tällainen ysäriskeba ylimääräisenä, joten ostin pois. Tässä on gain boosti asennettuna, mutta alkuperäisten Duncan Designed -mikkejen kanssa sillä ei juuri tee mitään. Mikit ovat selvästi tämän kitaran heikoin puoli, mutta kyllä niillä just ja just pärjää. Meinasin alunperin että reverse-lapa on varmaan epäkäytännöllinen, mutta tämän kitaran myötä haluan sellaisen kaikkiin kitaroihini. Tämä on tällä hetkellä (26.1.2015) pääkitarani Athellagonissa, ja pelittää oikein hyvin. Bodyn muodosta en pidä ja kampi irtoaa aina muutaman biisin jälkeen jos en muista erikseen kiristää sitä, mutta muuten tämä on oikein kelvolinen peli.

Landola

Ensimmäinen kitarani. Sain sen enoltani kun kerroin alkavani kitaransoiton. Se on ilmeisesti ostettu joskus 60- tai 70-luvulla, ja on siihen nähden loistavassa kunnossa. Specseistä ei harmainta aavistustakaan (enkä kyllä tiedä akustisista kitaroista juuri mitään muutenkaan), en voi edes selvittää minä vuonna on tehty kun tekstit ovat kuluneet pois. Nailonkielinen se on. Ainoa vika tässä on että yksi viritystappi ei suostu pyörimään oikeaan suuntaan, niin jouduin pistämään kielen toista kautta ympäri, eli se viritetään päinvastoin kuin muut kielet. Soundeista pidän, ne ovat mukavan pehmeät.

Harley Benton 6-kielinen basso

Jossain vaiheessa totesin, että kotinauhotuksissa voisi olla ihan hyvä olla oikea basso. Järkeilin, että tarvitsen kuusi kieltä ettei lopu vaihtoehdot kesken, ja se ei saa maksaa paljoa. Tämä basso täytti ehdot, ja on itse asiassa yllättävän hyvä. En kaipaa yhtään parempaa kotinauhotuksiini, vaikkakin mikkejä pitäisi vähän säätää ettei matala B-kieli tulisi nauhalle paljon kovempaa kuin muut kielet.

--------------

Vahvistimet

Rocktron Velocity 300

Piti ostaa pääte parille omistamalleni räkkietuselle, ja tämä näytti itsestäänselvältä valinnalta. Eihän tämä mikään putkinuppi ole, mutta ei ole kyllä valittamista! Meteliä lähtee noin 5x enemmän kuin tarvitsen ja yhdistämällä GSP1101:n ja tämän soundit ovat avain mahtavat.

Peavey Rage 158

Ensimmäinen vahvistimeni, tuli Burnoutin mukana. Totesin jonkin aikaa sitten, että tämä kuulostaa AC/DC:ltä vaikka nupit vääntäisi mihin asentoon. 15w tehoa lähtee, ja se on yllättävän paljon. Kuului vielä bändin toisen kitaristin 40 wattisen VOXin yli. Tämä on nykyään äitini luona Eurajoella.

Efektit ja pedaalit sun muut

Zoom 505 II

Ostin tämän kun soitin entisessä bändissäni PA:n läpi, enkä halunnut enää soittaa metallia ilman säröä. Kuulosti ihan Ok:lta entisen vahvistimeni, Marshall MG100HDFX:n kanssa, mutta ulostulo meni rikki keikan jälkeen. Basistimme käytti tätä kuitenkin jo tuohon aikaan, itse vaihdoin Boss MT-2 Metal Zone-pedaaliin. Zoomi minulta löytyy edelleen hyllyltä, ulostulo tosin on edelleen rikki. Räpeltämällä sieltä saa kyllä ääntä ulos.

Behringer V-amp 2

Ostin tämän kun totesin ettei Zoomi kuulostanut tarpeeksi hyvältä PA:n läpi. Niihin aikoihin kaikki tuntuivat haluavan enemmän bassoa kitarasoundeihinsa, joten väänsin itsekin aina bassot täysille. Sitten treeneissä kaikki valittelivat kun ei kuulunut mitään muuta kuin bassoa, ja basistimme pisti koko ajan bassoa pienemmälle eikä mikään muuttunut. Lopulta joku huomasi ettei kyse ollutkaan bassosta, kun basisti sooloili täysin omiaan eikä kukaan kuullut sitä...
Nykyään se on kotikäytössä, tietokoneessa kiinni, ja soundit on ihan käyttökelpoiset. Soundinäyte löytyy täältä. Kyseisessä pätkässä LTD-kitarani käytössä ja säröt jossain 25% paikkeilla. Hauskaa, kun miettii että pidin niitä ihan tapissa ennen :)

Rocktron Pro Gap

Kunnon kasari-räkkietuaste. Gainia on vaikka muille jakaa ja tarvittaessa sieltä löytyy se sirkkelisaha-soundikin. Pitäisi kikkailla sen kanssa enemmän että saisin parhaan mahdollisen soundin ulos.
Tämän sain keväällä -08, vaihdossa annoin tuon kissankuristuspedaalin, eli Boss MT-2 Metal Zonen. Tästä lähtee vastaavanlaiset soundit + paljon enemmän. Tämä minulla on tällä hetkellä käytössä nykyisten vuokrakamojen lisäksi, ja voi olla että tämä jää käyttöön Digitech GSP1101:n ja Rocktron Velocity 300:n kanssa, kunhan ne saapuvat.

Digitech GSP1101

Kyselin sevenstring.org-forumilla mitä laitteita kannattaisi ostaa, ja siellä suositeltiin tätä pömpeliä. Tämähän on paras vehje ikinä eikä edes kovin kallis! Päivitin tietysti uusimman C63 firmwaren tähän heti, ja tästä lähtee kaikki soundit mitä voisin koskaan tarvita. Oletin että ensimmäiset päivät menevät säätelyyn, mutta homma kävikin näin: Nappasin oletus Plexi Drive soundin, joka on siis vekottimen ensimmäinen tehdassoundi ja vaihdoin siitä vahvistinmallinnuksen 5150-mallinnukseen. Tuolla soundilla olen nyt soitellut pari kuukautta ja sehän jyrää! Lisäksi käytän lead-soundina samaa mutta hieman nostetulla volumella ja reverbillä ja puhtaana soundina akustisen mallinnusta, joka on ihan mukavan kuuloinen.

Behringer FCB1010

GSP:n kaveriksi piti tietenkin hommata midilankku ettei tarvitse vaihtaa soundeja käsin. Kyseinen oli halpa ja siinä on riittävästi kaikkea, joten hyvä valinta. Ohjelmointi ei ollut helppoa aluksi, mutta aikani kikkailtua sain homman toimimaan. Nyt minulla on toisessa expression pedaalissa wah (jonka joutuu vielä polkemaan erillisestä napista päälle) ja toisessa pitch shift jolla voi heittää kunnon Tom Morello -settiä :) Ja tietysti nappuloista vaihtuu kanavat tai saa volumen hiljaiselle tai kokonaan pois jne. Pätevä lankku! Vielä kun saisi wahin säädettyä niin että se menee automaattisesti päälle niin ...

KORG Pitchblack Pro

Vanha DT-10 pedaalini paloi treeniksen mukana, joten piti ostaa uusi viritin. Kun muut vehkeet olivat räkkivehkeitä, päätin hankkia myös räkkivirittimen. Pitchblackin räkkiversio maksoin noin kympin pedaalia enemmän ja eihän tätä vehjettä voi kuin kehua. Ensimmäisellä käyttökerralla meinasi kitaransoitto unohtua, teki vain mieli virittää ja virittää kun näytti niin siistiltä. Viritin on tarkka ja sen näyttö on iso ja kirkas, joten toimii varmasti keikalla erittäin hyvin. Lisäksi tässä on integroitu piuhatesteri, joka on ihan kätevä juttu. Hyvää on myös se, että laite ei ole kovin syvä, eli kun laittaa tämän räkkijakorasian alle tai päälle, kulmaliittimillä varustetut virtapiuhat mahtuvat sen taakse. Jep, ainakin minun jakarini on syvempi kuin tämä viritin :)

AKG WMS 40 langaton

Alle sadan euron langaton systeemi. Ei ole juuri mitään moittimista, soundissa en huomaa eroa piuhan ja tämän välillä ja kantavuus tuntuu olevan enemmän kuin riittävä. Patterikin (1xAA) riittää useamman kuukauden kerralla, kunhan ei unohda virtaa päälle.

Entiset vehkeet

Marshall The Guv'nor plus

Sain tämän isältäni syntymäpäivälahjaksi. Siitä piti lähteä kaikenlaista soundia, ja sen piti saada pieni vahvistin kuulostamaan isolta, mutta omat soittotaitoni taisivat olla niin heikot silloin, etten oikein saanut tästä mitään irti. Vaihdoin tämän Boss MT-2 Metal Zoneen muistaakseni -05, tai joskus noihin aikoihin.

Marshall MG100HDFX ja AVT412A

Ensimmäinen puolistäkkini. Tätä käytin parilla keikalla, ja treeneissä toimi hyvin. 100W transistoritehoja on tosin yllättävän vähän, ja uudella treenikämpällämme oli niin paljon tilaa ettei tämä riittänyt mihinkään. Vaihdoin sen siis Peavey Valvekingiin pienellä välirahalla.
Kaapiksi "jouduin" ottamaan kalliimman AVT-sarjan kaapin, koska MG-kaappeja olisin joutunut odottamaan useamman kuukauden. Myöhemmin olin kiitollinen tästä; tässä oli selvästi tiukempi soundi.
Nuppiin kuuluva pedaali oli myös laadukas, täysin alumiininen 2-nappulainen. Ledit siitä puuttuivat, mutta kyllähän sitä vissiin kuulee onko särö päällä vai ei?

Boss MT-2 Metal Zone

Kissankuristuspedaali! Ostin tämän kun Marshallin säröt eivät olleet riittävän metalliset. Tällä siitä sai kaiken ilon irti. Ja vielä vähän lisää. Bossin laatu on uskomatonta, väittäisin ettei tätä saa rikki edes ajamalla sen yli panssarivaunulla tai tiputtamalla ydinpommin päälle.
Kuitenkin, vaihdoin Marshallin Valvekingiin, ja huomasin että sen kanssa tätä ei enää tarvittu, niin laitoin tämän M.netin torille myyntiin, ja sainkin vaihdettua sen Rocktron Pro Gappiin.

Treeniksen mukana palaneet kamat

02.10.2014 meidän treenis paloi maan tasalle, ja nämä kamppeet menivät siinä samalla:

Digitech Bad Monkey

Toimii boostipedaalina Valvekingin kanssa. Tämän avulla kitara kuuluu muitten soittimien "välistä" ilman että se jyrää mitään.

Morley Mark Tremonti Wah

Wah-pedaalin hankintaa olen suunnitellut jostain vuodesta 2007 lähtien, ja nyt se sitten tuli hankittua. Ihan mukavaa kun menee automaattisesti päälle kun polkaisee, mutta sammuu joskus vähän liian hitaasti. Olisi ihan jees jos tuota voisi säätää. Muuten wahin käyttö on minulla vielä aika hakusessa, kun on ensimmäinen pedaali menossa, mutta olen sentään saanut sen yhteen riffiin käyttöön, ja sen kanssa on äärettömän hauskaa kikkailla. Tulee helposti soitettua cleanilla sellaista "pornomusaa" :D

Artec aktiivinen volumepedaali

Sävellystouhua varten piti ostaa tällainen. Saa sitten säätää volumet sopivaksi että puhe kuuluu, ja sitten kun taas tykitetään menemään niin voi polkaista täysille. Tuntuu myös tiukentavan/boostaavaan soundia vähän kun polkaisee täysille.

Korg DT10

Viritinpedaali. Todella tarkka, ja mykistää äänet kun polkaisee. Loistava esim. kitaranvaihdon aikana keikalla/treeneissä, ei tule rutinaa. Nykyään pidän sitä vahvistimen päällä, koska en tarvitse sitä enää mykistämiseen kanavanvaihtopedaalin hankinnan myötä.

ESP-LTD MMV SN

Indonesiassa valmistettu polttopuu. Ostin kesällä -04 (rippilahjarahoilla).
Specsejä en tiedä, kun niitä ei oikein mistään löydy. Mikit kuitenkin ovat EMG-HZ-H4:t, ja soundit ovat mahtavat (säröjuttuihin, puhtailla soundeilla eivät oikein toimi). Kaula on ihan jees, mutta Ibanezin jälkeen se tuntuu lähinnä pesismailalta. Rakastan bodyn muotoa ja haaveeni onkin saada sellainen 7-kielinen.
Tätä pidin aluksi Eb-vireessä (soitin paljon Iced Earthia), bändihommissa sitten ensin perusvireeseen ja siitä vaihdoimme D-vireeseen (soitimme paljon CoBia) ja vielä myöhemmin laitoin drop-C:hen, jossa se oli 2011 loppuun asti. Elämänsä viimeiset vuodet kyseinen kepukka toimi pääkeppinäni Athellagon-bändissä, ja pelitti oikein hyvin kaikesta damagesta huolimatta. Intonaatiota ei saanut ihan just kohdalleen, mutta muuten rakastuin tähän keppiin uudelleen. Floikkakin piti vireen melko hyvin vaikka miten rynkytti menemään. Tämän menetys harmittaa minua treeniksen tulipalossa kaikista eniten.

Peavey Valveking 100

Ensimmäinen putkivahvistimeni! Jotkut sitä haukkuvat, mutta minä pidän sen soundeista. Riittävät hyvin metalliin. Joitakin viikkoja sitten huomasin sen tunkkaisuuden josta sitä on haukuttu, kokeiltuani Pro Gappia. Tunkkaisuus kuitenkin jää pois kun volumen kääntää treenitasolle, eli niin kovalle, että se kuuluu selvästi rumpujen yli. Soundi on mielettömän selkeä, ei siis mitään pierusoundia tai vastaavaa.
Kanavanvaihtopedaalia jouduin odottamaan lähes vuoden, ja se oli melkoinen pettymys kun sain sen. Kyllähän se toimii moitteettomasti, mutta tuntui tyhmältä maksaa 56 ¤ MUOVISESTA pedaalista, kun Marsun täysin vastaava metallinen maksaisi 20 ¤ vähemmän.

Behringerin AB-pedaali
Harley Benton Power Plant -virtalähde

Kirjoittanut b04yli 27.03.2007


Arvostelu

2,52,52,52,52,5    (19 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

e_lappalainen: millanen nokkahuilu sulla oli ala-asteella?
b04yli: kävin ala-asteen ruotsissa joten ei ollut nokkahuilua.
Ardzi: ruotsissa opeteltiinkin puhaltamaan vain nahkahuiluun..
b04yli: Ardzi on selvästi itse soittanut jossain ruotsalaisessa puhallinorkesterissa kun on noin tarkkaa tietoa. Itse en soittanut edes suutani ennen kuin ensimmäinen kitara tipahta syliin.
b04yli: * tipahti, jopa.

Yhteensä 5 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti