Muusikoiden.net
19.04.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

10.09.2006: Marshall Jackhammer JH-1


Jackhammer on Marshallin overdrive/distortion-pedaali. Ulkoisesti vekotin on erittäin jämerä ja pieneen kokoonsa nähden raskas. Luultavasti syynä mokomaan on kahden millimetrin paksuinen metallikuori. Potikat ja vaihtonappi ovat nekin metallia. Nappulaa pitää polkaista kunnolla ennenkuin se niksahtaa pohjaan ja pois päältä. Pedaalin pohjassa on paksusta aavistuksen pehmeästä muovista tehty laatta ja paristoluukku, joka on kiinnitetty isolla ruuvilla. Paristoluukku ei aukea kesken kaiken kun sen ruuvaa kiinni.

Liittimiä on kolme, piuha sisään ja ulos sekä 9V DC-adapterille reikä. Potikoita on neljä, joista ensimmäisellä valitaan overdrive tai distortion -tila. Muut kolme säädintä ovat kaksitoimisia, niissä on alempi ja ylempi säätökiekko eli yhteensä kuusi säädintä, jotka ovat gain/volume, treble/bass ja freq/contour.

Valitettavasti Jackhammer oli minulle suuri pettymys. Pedaalin perusongelma on järkyttävän tunkkainen soundi. Kuulostaa siltä kuin ulostulossa olisi kaappimallinnus, joka ei todellakaan ole hyvä asia kun pedaalin liittää vahvistimeen. Kokeilin huvikseni liittää sen suoraan tietokoneeseen ja sain nauhoitettua ikäänkuin valmiiksi kaappimallinnettua soundia.

Toisaalta jos tunkkainen soundi ei haittaa niin freq/countour -napeilla voi soundia muokata kiitettävän monipuolisesti. Distortion-tilaan kytkeminen laskee omituisesti hieman äänen voimakkuutta, mutta ei vaikuta sen ihmeemmin soundiin mitä nyt hieman säröä tulee lisää. Särön vähyyden vuoksi tätä ei voi myöskään suositella metallimusiikkiin, enintään 70-luvun hard rockiin.

Nettihuhujen perusteella overdrive-puoli toimisi paremmin kuin onneton distortion ja jotkut ovat olleet jopa tyytyväisiä pedaaliin, mistä ei tietysti voi päätellä kovinkaan paljon, koska arvostelut ovat useimmiten tyyliä "thiz pedal iz great!1". Missään tapauksessa Jackhammer ei ole metallikitaristin valinta. Lähinnä mieleen tulee puhtaan soundin värittäminen pienellä rokkirouheella, mutta mutaisen soundin vuoksi Jackhammer kuuluu niihin pedaaleihin, joita kannattaa kokeilla käytännössä ennen ostamista.

Hinta: 59¤

Kirjoittanut Krice 10.09.2006

            320×437  -  21 kt.


Arvostelu

2,62,62,62,62,6    (16 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Räbbänä: Tuon mössöisen distortion puolen takia jäi koko peli ostamatta alkuvuodesta
pliksu: Mukava nähdä joskus vähän kritiikkiäkin omistamistaan laitteista. Muutenkin asiallinen raportointi.
masterhat: pelaa boostina aika hyvin
masterhat: vaikka on kyllä tunkkainenkin. parepaa odotellessa
Mr.Burton: Kyllä tuo meikäläisellä esim. buusterina toimii kohtuu hyvin, ja äänensävyä pystyy muokkaamaan ihan kiitettävästi. ainoa tosi huono puoli on se distortion saundi. suoraan sanottuna kaamea.
Corto: Jackhammerin distortion on niin kehno, että metallisteille ei tosiaankaan voi suositella. Mutta overdrive toimii hyvin. Edullinen rokkänrollpedaali, siinä mielessä en omaa ostostani ole katunut.
deeaa: Mainio OD, paska distortion. Siinä se lyhyesti.OD:na laite on kummiskin esim. useampaan TS:ään ja Guvnoriin verrattuna ylivoimainen. Syystä että Jackin OD ei lisää 'tuhnua' vaan on todella selkeä ja kirkas crunch verrattuna em.speduihin. Vertailin sitä...
deeaa: ...Marshall JMP-1 etusen kanssa ja huomasin että laitteen OD on melkein identtinen JMP-1:n OD:n kanssa, eli kun soitin JMP puhtaalla ja Jackhammerilla ja vaihdoin välillä Jackin pois ja JMP:n oman OD-kanavan päälle, ei oikein mitään eroa soundissa....
deeaa: ...eli jos etsii sellaista selkeän crunchaavaa JCM800/Plexi-tyylistä overdriveä, Jackhammer on erinomainen siinä, kannattaa kokeilla. Mutta se distortion-puoli on todella paska.
ballfish: Tunkkasuuden saa pois säätämällä pedaalia, tosta saa semmosta treblesirinää jotta ihme jos ei tunkkaisuutte muka saa pois.
deeaa: Vielä voisin kommentoida että n.20 od-spedua myöhemmin en vieläkään ole parempaa JCM in a box soundia löytänyt.
Midrange: yhtä surkeaa ja tunkkaista säröpedaalia saa hakemalla hakea kuin tämä. Luojan kiitos en enää omista sitä
walder: Äänensävyä saa aika hyvin muokattua mutta kuten todettua pedaali ei yksinään ole mikään sirkkelimetallivehjes mutta hyvä crunch/boost mauste kylläkin.

Yhteensä 13 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti