Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

22.08.2006: Danelectro Black Paisley


En tiedä mitä sieniä Danelectrolla nautitaan, mutta pedaalien pirteä retrotyyli saattaa ajaa kovimmat metallimiehet karkuun. Black Paisley on mainoksen mukaan "metal/alternative" -purkki, joten sitä piti tietysti kokeilla. Ulkoinen toteutus on tyylikäs ja laite muistuttaa etäisesti koppakuoriaista. Jopa mukana tuleva 9V paristo on Danelectron hassuilla väreillä ja logolla varustettu, joten tyyli säilyy kaikissa yksityiskohdissa.

Kotelo on vankkaa metallia ja vekotin painaa reippaasti. Jalkanappi on mukavan jämäkkä ja tuntuu varmatoimiselta. Potikat ja scoop-kytkin ovat metallia, mutta takana oleva octaver-nappi on pieni muovinen siirtokytkin. Tuntuu kuin nappi olisi lisätty huvin vuoksi, koska kesken soittoa on melkein mahdotonta löytää nappia edes sormilla, saati sitten vaihtaa sitä mitenkään jalalla. Pedaali toimii tavanomaisesti joko paristolla tai muuntajalla.

Säätimet ovat vasemmalta oikealle level, bass, treble ja distortion. Lisäksi yläreunassa olevalla mid-range -kytkimellä voi boostata tai leikata eli "scoopata" keskialuetta. Kytkimen voi myös laittaa keskiasentoon, jolloin keskialue on neutraali. Kaikki säätimet vaikuttavat huomattavasti soundiin, tosin säröä ei saa todellakaan kokonaan pois vaan sitä on joko paljon tai vaihtoehtoisesti todella paljon.

Lisänimi Liquid Metal kertoo hyvin tämän säröpedaalin luonteesta. Särö on metallinen ja pureva, mutta silti aavistuksen pehmeämpi ja soljuvampi kuin tavallinen sirkkeli-distortion. Keskialueen boostaaminen muuttaa soundia tummemmaksi ja hieman "rockimmaksi", kun taas scooppaus lisää säröön raskasta elohopeaa. Jostakin syystä bassosta kuuluu kumisevaa sivuääntä kun se on lähes täysillä. Vika voi olla potikassa, mutta onneksi bassoa ei tarvitse säätää kuin puoliväliin ja hyvin jytisee. Treble puolestaan kirkastaa soundia reilusti vain kun se on lähes täysillä, mutta en pitänyt sitä ongelmana.

Muovinen octaver-nappi tuplaa äänen oktaavia alemmaksi. En tiedä pitääkö oktaaverin toimia vain yhdellä kielellä, koska jos soittaa sointuja niin välillä efekti ei tiedä mitä pitäisi tehdä ja päättää kokonaan olla tuplaamatta soundia. Ilmeisesti oktaaverina Paisley ei ole kovin hyvä, mutta onpahan kyseinen efekti mukana jos sitä haluaa kokeilla. Minulle napista ja efektistä tulee mieleen jonkinlainen huumorilisäys, kun rankkaan mättösoundiin lisätään vielä oktaavin alempaa soiva murina.

Black Paisley toimii erittäin hyvin uuden etuputkivahvistimeni Behringer AC 108
Vintagerin kanssa. Käytän laitetta cleanilla, jossa on vain hiukan gainia, ja säröä on silti riittävästi. Särö vastaa ensin purevalla tchik-äänellä ja surisee sen jälkeen täyteläisesti. Mitään kohinaa ei kuulu, vaikka distortion olisi täysillä. Transussa soundi on sirisevämpi, mutta veivaamalla mid-range -kytkintä ja kääntelemällä trebleä soundista saa luultavasti ihan käyttökelpoista sirinää.

Kaiken lisäksi pedaali on huokea hinnaltaan. Ei kannata kuitenkaan antaa halvan hinnan tai oudon ulkomuodon hämätä. Black Paisley soveltuu mainiosti niille, jotka etsivät riittoisaa metallisäröä.

Hinta: 48 ¤.

Lisälaitteet:
Danelectron muuntaja 9,90 ¤.

Kirjoittanut Krice 22.08.2006

            634×408  -  53 kt.


Arvostelu

3,33,33,33,33,3    (20 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Khärra: Suhteellisen kattava arviointi. Omistan itsekin kyseisen vempaimen ja olen todennut itselleni paljon sopivammaksi kuin esim. metal zone josta on myös kokemusta. Ja hinta on halpa
Kassu: Höh, luin että Brad Paisley.

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti