Muusikoiden.net
12.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

00.00.0000: Dream Theater, Helsingin jäähalli 27.09....


Täydellisestä konsertista on vaikea kirjoittaa mitään. Musiikki puhuisi puolestaan, jos sen saisi tähän tylsän tekstin sijaan.

Ei lämmittelijää vaan suoraan asiaan! Siitä lähti musiikillinen nirvana, joka ei lisukkeeksi vaatinut mitään muita nautintoaineita ollenkaan (enkä valehtele!). Mahtava katsaus bändistä läpi kahden vuosikymmenen. Mikään konsertti ei ole mennyt koskaan näin äkkiä kuin tämä noin kolmituntinen väliaikoineen.

Soundit olivat parhaimmat mitä olen koskaan kuullut livenä (olen kuullut päinvastaisenkin lausunnon tästä, mutta p...kat siitä!), biisit tuntuivat melkein paremmilta kuin levyltä kuunneltuna, aivan mahtavaa! Uusin levy Octavarium oli vähän pettymys, odotin ehkä liikoja siitä, mutta siitä esitetyt biisit saivat kuitenkin uutta lisäpotkua. Pidin edellisestä synkästä Metallica-oloisesta Train of Thought:ista niin paljon, että odotukset olivat sen takia liian korkealla. Jännää kuitenkin, että samoihin aikoihin Octavarium:in kanssa julkaistu James LaBrie:n Elements of Persuasion tuntuu enemmän Dream Theaterilta, outoa.

Ensimmäinen näytös tuntui niin hyvältä, että väliaikakaan ei pilannut sitä tunnelmaa ja toinen näytös puristi mehut aivan täysin. Jos jotain valittamista jostakin olisi, niin basso olisi saanut erottua vähän paremmin ja kosketinsoittajan soolo oli vähän pettymys edelliseen vuoden 2000 keikkaan verrattuna (oli muuten samassa paikassa ja "vain" 3000 paikan päällä). Kitaristien ihailijana oli tietenkin John Petruccin soolot sitä itseään ja olisi voinut niitä kuunnella hyvinkin paljon enemmän.

Taustalla olevat kankaat, joihin heijastettiin animaatiota ym. antoi hyvän visuaalisen lisän konserttiin, jossa visuaalisuudella ei prameiltu ollenkaan eikä ollut tarvettakaan! Harmittaa, kun paikan päällä oli järkkäri, joka kävi ilmoittamassa pariinkin otteeseen "ettei täällä saa ottaa kuvia", jäi sitten nuo muistot melkein vain oman pään varaan.

Lopussa tuli tietenkin Pull me under, joka oli niin ennalta-arvattavissa, että jo toivoin ettei sitä edes esitettäisikään, mutta mahtavalta se tuntui siitä huolimatta.

Mitä sitä enää turhia löpistä (niin myöhässäkin tämä juttu)! Hiki tuli ja hemmetin hyvä olo! Tällaisia konsertteja kun olisikin enemmän.

Kirjoittanut kkantola 07.11.2005

            800×600  -  64 kt.


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (2 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

JTL: oli kyllä ikimuistoinen keikka!
Mebrick: Ai helvetti, veit mun artikkelin!
kkantola: Ei muuta kuin kirjoittamaan! Olisi hyvä vaan saada muidenkin kokemuksia niin hienosta keikasta!
pardy: Täällä kiinnostuineille lisää kuvia sekä videota: http://www.roomsband.com/dt05helsinki/dt05helsinki.html että saa sen musiikin puhumaan puolestaan. Plussa arvostelusta.
progemm: Oot muuten oikealla asialla jäbä näitä keikkoja pitäis olla enenmmän täällä päi. Mutta niinku sanoit Hiki tuli ja hemmeti hyvä olo!harmittaa tosiaan että kuvia ei saanu ottaa... Mut hyvän jutun oot kirjoittanu! jatka samaa mallii!!!!!
kkantola: pardy: Hyvät sivut! Hyvä, että laitoit linkin, hyviä kuvia ja sieltä näkee biisilistankin. Paremmalla ajalla pitää tsekata ne videotkin!
Chimera: Hyvin sanottu tuosta LaBrien sooloilusta, Octavarium on jotenkin yllättävän helposti lähestyttävä vanhempaan tuotantoon nähden kun taas EOP tosiaan jopa progempaa osin paikoin...
Koplinki: Keikan kohokohta oli alun Clockwork Orange- tunnari.
kkantola: Toi linkki (http://www.roomsband.com/dt05helsinki/dt05helsinki.html) ei enää toimi!
cthulhu98: octavariumilla on kuitenkin bändin ylivoimaisesti paras biisi!

Yhteensä 10 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti