Muusikoiden.net
11.07.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

13.08.2005: Pellavarock 2005


Paikka ei ollut enää aivan yhtä suuri järkytys kuin viime vuonna. Olin silloin paikan päällä ennen ensimmäistä bändiä ja porukkaa oli juuri nimeksi. Pari melko pientä lavaa vierekkäin ja pusikon keskellä kaljapaikka. Väki lisääntyi bändien aikana ja menokin oli sen mukaista kuin hyvällä rockfestivaalilla kuuluu olla. Tänä vuonna paikka oli loppuunmyyty jo ennakkoon, 2000 lippua. Lavojen sijoitus on oikeastaan hyväkin, ei tarvitse paljoa liikkua ja aikataulu toimi hyvin, odottelua bändien välillä ei ollut paljoakaan.

Tänä vuonna ei ehtinyt tsekkaamaan ensimmäistä bändiä Entwine:a, joten siitä ei sen enempää.

Stam1na latasi taas sellaisen setin, jota osasi odottaakin. Kovaa metallia täysillä niin että tyrät rytkyy! Bändi soittikin loistavalla taidolla ja energialla. Harvat ja lyhyet soolot toimivat hyvin varsinkin, kun ne eivät ole mitään rutiinilurituksia vaan niistä löytyy ovelia kikkoja ja koukkuja. Jätkät paahtoivat niin täysillä, että heidän moshauskin tuntui tällaisen vanhan konkarin niskassa rajulta. Encorena tuli sitten tuttuun tapaan Kadonneet kolme sanaa...

Seuraavana soitti ruotsalainen Beseech goottityylistä (kevyt)metallia. Kun bändin mieslaulaja, joka muistutti olemukseltaan lähinnä Jeesusta (aika ristiriitaistako???), aloitti, tuntui kuin olisi kuunnellut itse Ville Valoa. Muutenkin oli HIM kuunneltu tarkoin pianojuttuineen päivineen. Bändin positiivisena puolena oli kauniimpaa sukupuolta edustava naislaulaja, jolle oli suotu jopa sooloesitys kosketinsoittajan säestyksellä. Abba-raiskaus Gimme, gimme, gimme kuulosti hitaasti pyöritetyltä vinyyliltä, mutta menetteli kuitenkin. Bändi antoi esityksen jälkeen nimikirjoituksia lavojen välisellä alueella ja pari bändin kaveria uskalsi kiertää festarialuettakin myöhemmin.

Sitten tulikin ruokatauko, kun Impaled Nazarene:lla oli vuoro. Laulaja, joka huusi biisien sanat naama punaisena, sanoi ensimmäisen biisin jälkeen: "...tämä on vitutuksen multihuipennnus..." ja siltä se meikäläiseltäkin tuntui. Kaverien soittotaito riittäisi varmaan parempaakin musisointiin, Mutta tämä ei iske meikämanneen nyt edes lekalla. Jos tällaisesta musiikista pitää, niin kait se sitten on hyvää!

"Vaikka taivas itkee, niin Te Soturit nauratte!", julisti Teräsbetonin laulaja-basisti Jarkko Ahola, kun keikan alussa vettä tuli melkoisesti. No, aika hauskaa tällainen kilpi ja miekka -hevittely 80-luvun soundeineen ja kliseineen. Ilman Aholan loistavaa ääntä ja innostunutta esiintymistyyliä bändi ei olisi noinkaan pitkällä. Soolot ovat luokattomia, mutta meno ja meininki on sen verran hienoa katsottavaa, että viihtyvyys on taattu. Ikävänä välikohtauksena oli jonkun idiootin lavalle tekemä kivitys, johon Ahola vastasi oikein, että jos musiikki ei kiinnosta, saa mennä perseeseen täältä! Lopuksi sitten taivas iski tulta, ei korkeuksista vaan lavalta.

Päivän parhaana bändinä Tarot esitti konkarien vankalla kokemuksella ajatonta raskasta rock:iaan. Vanhat herrat näyttivät, että täältä jyrää! Valmiiksi avattu Jallu-pullokin kiersi tavan mukaan lavalla, ei edes irvistystä tullut yhdeltäkään äijältä...taitaa se sittenkin olla sitä voitehista parhainta. Marco Hietala on aivan omassa elementissään juuri Tarot:issa vaikka hän onkin tuonut Nightwishiin voimaansa. Bändi soitti vahvaan tyyliinsä ja Marcokin sanoi, että täällä taitaa olla aivan tosissaan hyvä meininki! ...ja sitä se tosissaan olikin! The Wings of darkness...

Korpiklaanilta en tiennyt mitä odottaa vaikka musiikki olikin entuudestaan tuttua. Livenä bändin näki täällä vasta ensimmäistä kertaa ja kyllä kannatti! Vanha kansanmusiikki yhdistettynä metalliin ei nyt ole niin yllättävä ja uusikaan ilmiö, tuli aivan mieleen Pohjannaula, jolla on aivan yhtä riemastuttavaa esiintymistä ja meininkiä. Korpiklaani vaan on pari astetta rankempaa. Lava, joka kieltämättä olisi voinut olla hieman kookkaampi, ei riittänyt bändille millään. Oli jännää myös nähdä Dimmy Borgir -paitaisen death-metallistin yhtyvän porukan mukana eläimelliseen piiritanssiin, niin innostavaa bändin meno oli. Hanuristi ja viulisti olivat bändin erikoisuudet musiikillisesti, poronsarvet mikkitelineessä ja riukuaita taas lisänä visuaalisesti. Bändin laulajakitaristin soitin oli myös tosi hyvän näköinen! "Sauna on vellihousuille, täytyy uskaltaa olla pellonraikkaana", oli sanoma.

Tämän jälkeen olikin lähdettävä, joten illan viimeinenkin eli Mokoma jäi tyystin näkemättä. Joskus muutama vuosi sitten näin Mokoman yhtenä Niskalaukauksen lämmittelijänä eikä bändi oikein silloin vakuuttanut taidoillaan. Ehkäpä bändi on kehittynyt noista ajoista, kun se tuntuu olevan hyvinkin suosittu, mutta meikäläiseen se ei ole iskenyt vielä mitenkään...

Tällaiset tunnelmat Pellavarock:ista tällä kertaa. Jos bändien taso pysyy tällaisena, täytyy ehdottomasti ehtiä saamaan liput ensikin vuonna!

Kirjoittanut kkantola 14.08.2005

            800×600  -  102 kt.


Arvostelu

3,03,03,03,03,0    (2 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

TwistTwist: Mokoma oli helvetin hyvä....
GodSlayer: HAH!!!Impaled Nazarene oli koko tapahtuman AINOA laadukas esiintyjä...Outoja juttuja kirjoittelet.
Ville87: Itekkin olin kyseisessä tapahtumassa ja jätin myös välistä impaledin mutta myös beseechin :D ei todellakaan kuulu mun makuuni mutta makunsa kullakin. mutta mokoma ois kandennu jäädä kattoo, oli meinaa aika tykki \,,/
kkantola: Mokoma oli varmaan hyvä, vahinko ettei jäänyt. Mitä hyvää Impaled Nazarenessa oli??? Outo kirjoittelee outoja... Eikä se Beseech mikään suosikki ollut, mielenkiintoinen tapaus vaan.
Andaeon: kyllä toi korpiklaani kruunasi koko festarit!!
kkantola: Näin on! Kunnon maanläheistä hilipatihippaa ja rankkaa sellaista!
nölmönen: Teräsbetonin Maljanne Nostakaa alkoi myös mukavissa merkeissä: "Päällemme sataa taivaalta paskaa."

Yhteensä 7 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Keikkatunnelmat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti