Muusikoiden.net
17.01.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

06.12.2018: JuSun jouskarit


Kitarat:

Palacaster, alunperin Fender Stratocaster Squier Series, Mexico:


Tämä 'Squier Series' erosi aikanaan Standardista hardwaren osalta. Samoihin puihin lätkäistiin halpaa rautaa ja elektroniikkaa, jolloin saatiin edullisempi vaihtoehto markkinoille.

Reilun kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt luottokitara on matkan varrella kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Käytännössä kitarassa ei ole enää alkuperäistä kuin kaulan puut (vaahteraa ja ruusupuuta) ja kaularauta, joten pitänee vähitellen alkaa puhumaan palacasterista. Viimeksi runko vaihtui vanhaan japanialaiseen leppärunkoon, joka on väritykseltään ihanasti kulahtanut pinkki.

Edellämainitu lisäksi kitarassa on mintunvihreässä S-S-S -pleksissä Fender 57/62:t kaulassa ja keskellä, tallassa tymäkkä DiMarzio SLS-1. Schallerin hihnalukot ja luusatula. Tallakin vaihdettu GFS:n teräsblokkitallaan.

Ibanez Lonestar -akustinen, Japani:

Ylioppilaslahjaksi (käytettynä ostettu) saatu teräskielinen kultaiselta 80-luvulta. Palveli vuosikausia mökkikitarana ja siten lähes soittamattomana, mutta sitten ymmärsin kitaran arvon ja pelastin kotiin turvaan.

Viininpunainen metallikielinen dreadnought. 'nuff said.

Custom -strato, Jarno Salo, Suomi:

Vuonna 2007 ajatuksen asteelta toiminnaksi siirtynyt pitkällinen unelma custom kitarasta. Kitara valmistui lopulta alkuvuodesta 2008.

Suosaarnirunko 'whiteburst', vaahterakaula, ruusupuuotelauta. Rautapuolella Wilkinsonin VS-100 -vibratalla, Groverin lukkovirittimet, satulaksi asennettu Earvana. Schallerin hihnalukot. Mikitys tällä hetkellä kaulassa ja keskellä Fender 57/62 -sinkulat, tallassa DiMarzio Steve Morse.

J&D Jazz Bass -kopio, vinkuintia:

Basso on hyvä olla. Ostin halvan.

Fernandes The Revival RST50 '57 -stratokopsu, Japani:

Sattui tämä edukkaasti hollille, piti hakea talteen... Ja olipas hyvä että hain. Japan -vintagea, karkeasti haaarukoituna vm. -81-83. Vaahterainen otelauta, runko leppää. Kitara on varsin kevyt ja minulle tullessaan täysin alkuperäiskunnossa. Vähän ajan patinaa siellä täällä, mutta rakenteellisesti ehjä. Asensin hihnalukot ja vaihdoin alkuperäisen yksikerrospleksin mustaan kolmikerroksiseen David Gilmourin tyyliin.

Kitarassa on aivan mahtava klangi, se soi kuin metallikello. Ennen vuotta -84 valmistetuissa yksilöissä on vielä mainiot Grey Bobbin -alnicomikit, ja ovat nuo kyllä maineensa veroiset. Hyvin matalat vintagenauhat vaihtuivat jytkympiin, joka toi vähän lisää muhkua varsin siroon kaulaan.

Todella hieno soitin tämä, ja kun ottaa huomioon maksamani hinnan, niin helposti paras hinta/laatusuhde, mitä mun ostoksissa on ikinä ollut. Pakko saada toinenkin, eli jos nurkissa pölyttyy, tänne voipi tarjoilla.

Suzuki Super Sounds Brazen Picker Proffessional, Japani, 19??:

Toinen Fernandes antaa odottaa itseään, mutta hurahdin näihin vanhoihin japseihin, enkä syyttä. Tämäkin mysteerikeppi löyty suht' edukkaasti, mutta siihen on syynsä. Kitaran vintagearvo on pahasti pakkasella, joku neropatti on aikanaan raaputellut logon irti. Lisäksi alkuperäinen tremoloratkaisu oli vähintäänkin mallia katiska, joten perustellusti talla on päivitetty Wilkinsonin teräsblokkitallaan.

Mysteeri siksi, että Grecona tämän ostin. Mutta hetken jälkeen aloin ihmettelemään, sillä monet ykstyiskohdat eivät vaan täsmänneet. Lopulta selvisi, että kitara ei ole Greco ensinkään, vaan siis Suzuki.

Myyjäliike olisi purkanut kaupan, mutta päätin pitää kitaran. Se on kuitenkin ehta japsi, ja itse hyväksi yksilöksi totesin

Tämäkin kitara on varsin kevyt. Sen-puinen (ilmeisesti) runko, kaula ja otelauta vaahteraa. Leveät mutta melko matalat nauhat, jotka on juuri hiottu ja kruunattu. Seuraavaksi menee vaihtoon, hiomavaraa ei juuri enää ole. Nyt kuitenkin soitettavuus vielä varsin hyvin kohdallaan.

Elektroniikka on halpaa, mutta varsin matalatehoiset keraamiset mikit kuitenkin yllättäen puskevat pihalle varsin maukasta tonea tyyliin SRV. Meinasin nämä ensin vaihtaa, mutta pitää harkita vielä. Tallamikki lienee ajan saatossa vaihtunut, ulkoisesti näyttäisi DiMarzio SDS-1:ltä, tai kopiolta. Hyvä soundi siinäkin.

Pitopeli, jossa käyttöarvo on kohdallaan.

Vahvistin-, kaappi- ja efektiosasto:

Vahvistimet ja kaapit:

Pääasialliset mölystimet:
- Marshall Mini Jubilee 2525H -nuppi
- Marshall Mini Jubilee 2525C -combo (Celestion G12H-55)
- Harley Benton Vertical 2x12" -kaappi (Celestion G12H-55)

Vähemmällä käytöllä:
- Roland MicroCube, punainen paholainen
- Behringer Ultraroc GX110 -trankkucombo
- Laney IRT 112 -kaappi
- Behringer Ultrabass BLX 450 -bassocombo

Vahvistinosastolla ollut viime vuosina vahvaa vaihtuvuutta...

Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu siltä, että Marshall Mini Jubilee on tullut jäädäkseen ainakin vähän pitemmäksi aikaa. Hankin ensin nupin, kun Thomann polkaisi hinnan kohtuulliselle tasolle. Soundi on aivan mahtava, aletaan olla hyvin lähellä sitä soundia, mikä mulla korvien välissä on viimeaikoina soinut, mutta en ole sitä mihinkään laitteeseen osannut yhdistää.

Innostuin aiheesta niin kovin, että halusin saman soundin kotiin ja treenikselle, joten haalin vielä myös Mini Jubilee -combon.

Treeniksellä siis pauhaa nuppiversio allansa Bentonin pystyloota sisällään Celestion G12H-55 Heritaget. Comboon asensin myös G12H-55 Heritagen, tämä siis kotona.

Efektit, polkimet yms:

- Morley Bad Horsie II -wah.
- Dr. J Crystal Green Overdrive
- Fender Micro EQ
- TC Electronic Mini Flashback Delay
- Rowin Pedal Tuner
- BBE Soul Vibe
- Rowin Booster
- Hotone Eko Delay
- Hotone Tremolo
- DIY Tremolo
- Buzz Electronics Custom Switcher/Looper
- Blackstar LT Drive -overdrive
- Digitech Ventura Vibe, hurjasti muljutusta pienessä lootassa
- Dunlop Cry Baby 95Q -wah. Jos kerran waakku voi olla automaagisesti kytkeytyvä, niin senhän myös pitää olla sellainen.
- Boss TU-3 -viritin. Industry standard.
- TC Electronic Flashback Delay. Monipuolinen viive.
- Tone City Golden Plexi x 2
- Hotone FAT Buffer Booster
- Mooer Shimverb

Lauta 1 (Rockboard Quad 4.1):

Buzz Electronicsin loopper/switcher hoitaa perussoundipalettia. Neljään muistipaikkaan ladattu Jubileen kanavanvaihto ja boostia Golden Plexistä tarvittaessa.

GP on mahtava pedaali, olen säätänyt sen ihan pikkurosolle, joka toimii Jubileen puhtaan kanavan päälle maukkaana pikkumurona, mutta potkaisee myös Jubileen särökanavan kompista laulavaan leadiin. Jubilee on särön boostaamiseen hyvin kranttu, lähestulkoon kaikki aiemmin kokeilemani boostit hintaluokasta riippumatta vetivät soundin muhjuksi, jos boostissa oli yhtään klippausta mukana. Golden Plexi taas toimii hienosti, vaikka itsessääkin klippaa vähän. Mahtava peli, ja halpa.

Vahvistimen edessä lisäksi Morleyn waakku sekä BBE:n Soul Vibe. Efektiloopissa DIY Tremolo, TC:n isompi viive, Shimverb sekä MXR Micro Amp -klooni volumeboostina. Lopuksi vielä Bossin viritin.

Rockboardin uudet laudat on mahdollista varustaa valmistajan omilla MOD-liitinpaneeleilla, joita on paria eri mallia. Näin johdot voi laudan sisällä koota yhteen paikkan (vrt. patch bay), josta ne on helppo vetää eteenpäin vahvistimelle (looppiin, inputtiin jne). Nokkelaa ja kätevää!

Lauta 2 (Palmer Pedalbay 50S):

Kotikäytössä combo-Jubileen edessä sitten sopiva koonti lopuista miinoista Palmerin pikkulautaan. Wah ei lautaan mahtunut, mutta seilaa irrallaan signaaliketjun alussa.

- Dunlop 95Q
- Digitech Ventura Vibe
- Jubileen kanavakytkin
- Tone City Golden Plexi
- TC Flashback Mini
- Rowin Booster (volume boost)
- Rowin Pedal Tuner

Näpsäkkä lauta, jonka kanssa voi kyllä vaikka keikalle lähteä.

Blackstar LT Drive sekä Hotonen delay ja tremolo menivät juniorille käyttöön.

Muuta:

- Korg Microstation -työasema/syntikka
- Roland TD3 -sähkörummut
- The Box PA108 -aktiivikaappi
- Behringer Eurorack UB1024FX Pro -pikkumikseri
- Behringer Zenyx 502 -pikkumikseri

JuSu

Kirjoittanut JuSu 10.08.2005

            1080×1080  -  91 kt.

2592×4608  -  3631 kt.

1080×1080  -  90 kt.


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (55 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

paavi: on se hurja kaveri...
HankPain: tosi hurja!
Jabe: Ooh, suits you sir!
Tunkki2: Härski, oot sä sitten härski
Iron Horse: vahvistimista juttua
Iron Horse: Katoin, että olipa aika tökerön näköinen Charvel alunperin, ja älysit sitte vaihtaa valkoisen pleksin ja mikinkuoret, sitten huomasin karmean erehdykseni :(
JuSu: Rautaheppa; Ikävä jos et tykkää. Kiva kuitenkin, kun näit vaivaa ja kävit sen kertomassa. *huokaus*
Iron Horse: No ei, olin ostamassa sitä burstCharvelia, mutta en ehtinyt. Se oli hieno. Niin kuin tuokin, mutta en vain pidä väriyhdistelmästä, no offense+
Lefa: Täytyy kehaista tuota sun custom -strato suunnitelmaa. Hyvällä maulla tehty ja varsinkin lapa vielä noin päin. "thumbs up":)
Iron Horse: Minkäslainen tuo MI Audion boosti on?
JuSu: http://www.miaudio.com/BNB1.htm
Iron Horse: Jep, oon lukenut ton sivun. Ilmeisesti on toiminut hyvin tarkoituksessaan, ajattelin itse hommata samaisen vehkeen.
Iron Horse: Komea ritsa tossa kuvassa. tuo Custom voi olla aika kirkas saarnissa, itse laittaisin AlNiCo II -version mikistä, eli Custom Customin, joka on huomattavasti enemmän keskialuepainotteinen. (toisaalta riippuu tarpeista, CC ei ole paras mörköheviin).
JuSu: Shiva on perussoundiltaan melko tumma, ja lisäksi kitaraan tulee tuo Afterburner, joten ei se Customkaan välttämättä ole liian kirkas. Ja mikinhän nyt saa vaihdettua helposti, jos ei miellytäkään.
Iron Horse: Jep, helppoa on se. Afterburnerin kanssa Custom toimineekin loistavasti, toisaalta kevyempi teho voisi olla siinäyhteydessä kätevä, mutta muuten kyllä. Customhan muistuttaa saundiltaan hieman EMG:n 81:ä.
efunkelist: bognerin soundi on koettu. toimii kyllä. ihmeen iso ollakseen 1x12"
Kaidööö: Hieno Strato sul ;)
Windeye: Hyvä artikkeli 5 bojoo :)
deeaa: Hieno strato joka korjaa lähes kaikki normi-straton puutteet. Kerrassaan mainio! Ainoa mitä itse muuttaisin on tuo volapotikka aika liki kieliä, mutta makuasia...
Gabe: Paljonko muuten maksoi tuon straton teettäminen? Upea on.
JuSu: 1600 euroa kustansi...
aslak: Classic Viben body on tietääkseni mäntyä, itellä valkoinen versio orig mikeillä ja tykkään.
JuSu: CV Tele Customissa runko on kyllä Skujun sivujen mukaan leppää...
VIPMetal: Samaa mieltä siitä, ettei Classic 30 orkkis kajari niin huono oo, ku on lukenu. Tyytyväinen käyttäjä täälläkin. =)

Yhteensä 24 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti