Muusikoiden.net
23.01.2017
Jenkkirundi - Uutuuskirja nyt myynnissä! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

02.12.2016: JuSun jouskarit


Kitarat:

Palacaster, alunperin Fender Stratocaster Squier Series, Mexico:


Tämä 'Squier Series' erosi aikanaan Standardista hardwaren osalta. Samoihin puihin lätkäistiin halpaa rautaa ja elektroniikkaa, jolloin saatiin edullisempi vaihtoehto markkinoille.

Kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt luottokitara on matkan varrella kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Käytännössä kitarassa ei ole enää alkuperäistä kuin kaulan puut (vaahteraa ja ruusupuuta) ja kaularauta, joten pitänee vähitellen alkaa puhumaan palacasterista. Viimeksi runko vaihtui CV Squierin leppäiseen bodyyn, 3TS.

Edellämainitu lisäksi kitarassa on mintunvihreässä S-S-S -pleksissä kaksi Duncan Designed SC-101 -sinkulaa sekä tallassa aito Seymour Duncan Quarter Pound. Schallerin hihnalukot ja Earvanan satula. Tallakin vaihtui GFS:n teräsblokkitallaan.

Ibanez Lonestar -akustinen, Japani:

Ylioppilaslahjaksi (käytettynä ostettu) saatu teräskielinen kultaiselta 80-luvulta. Palveli vuosikausia mökkikitarana ja siten lähes soittamattomana, mutta sitten ymmärsin kitaran arvon ja pelastin kotiin turvaan.

Viininpunainen metallikielinen dreadnought. 'nuff said.

Ibanez AEG8E TRS -akustinen, Kiina:

Halusin helpposoittoisen, pienikoppaisen (minijumbo) elektroakustisen edukkaasti, ja tällainen tarttui matkaan. Kaunis punainen sunburst.

Ihan jees tuntuisi olevan hintaisekseen, kuusikansi kuitenkin, jos se mitään merkkaa, kun koppa on pieni.

Soitan akustista äärimmäisen vähän, ja se kyllä kuuluu, valitettavasti.

Custom -strato, Jarno Salo, Suomi:

Vuonna 2007 ajatuksen asteelta toiminnaksi siirtynyt pitkällinen unelma custom kitarasta. Kitara valmistui lopulta alkuvuodesta 2008.

Suosaarnirunko 'whiteburst', vaahterakaula, ruusupuuotelauta. Rautapuolella Wilkinsonin VS-100 -vibratalla, Groverin lukkovirittimet, satulaksi asennettu Earvana. Schallerin hihnalukot. Mikitys tällä hetkellä kaulassa ja keskellä Axer'r'us:in Texas Blues Alamo Edition -sinkulat, tallassa DiMarzio Steve Morse.

Tokai TST-50 -stratokopsu, Japani:

Peruskauraa laadukkaasti japanilaisittain toteutettuna. Leppää, vaahteraa ja ruusupuuta. Perinteinen vintage white -väritys, lisäksi luonnollisesti Schallerin hihnalukot. Tallakin sai väistyä Wilkonson VSVG:n tieltä, virittimet vaihtuivan lukittaviin Kluson Lockheadeihin. Mikkipuolella myös hieman elämää, Seymour Duncanin SSL-2:t asettuivat kaulaan ja keskelle, sekä tallaan mainio GFS Professional Series Alnico II -humbucker. Pleksi vaihtui myös tortoiseen. Tällä mennään, kunnes jotain muuta. Alunperinkin varsin laatuisa peli vain paranee entisestään. Erittäin hyvä kitara tämä, tällä hetkellä saa eniten soittoaikaa.

J&D Jazz Bass -kopio, vinkuintia:

Basso on hyvä olla. Ostin halvan.

Squier Bullet, Indonesia:

Askartelupaskartelualustaksi hankittu halpis, josta tulikin ihan hyvä. Kaula vaahteraa ruusupuuotelaudalla, lehmusrunko (basswood). 21 mediumjumbonauhaa, kaulaprofiili ei-ihan-tikku C, 9.5" radius, eli hyvin perusmeininkiä. Valkoiseksi värjätty runko on kuitenkin noin puoli senttiä normistratoa ohuempi, joka selkeästi näkyy ja tuntuu. Vaihdoin laadukkaammat tallapalat ja asensin hihnalukot. Mikitys tällä erää päätynyt Duncan Designed H-S-S -settiin, pleksi vaihtui mustaan. Aivan hyvä käyttökitara.

Vahvistin-, kaappi- ja efektiosasto:

Vahvistimet ja kaapit:

- Roland MicroCube, punainen paholainen
- Marshall JCM 2000 Dual Super Lead 100 -putkinuppi
- Behringer Ultrabass BLX 450 -bassocombo
- Laney Ironheart IRT60H -putkinuppi
- Peavey Valveking Royal 8 -putkicombo
- Carvin X100B -putkinuppi ('89, EL34)
- Avatar Vintage 2x12", Hellatone 60
- Harley Benton G212 Vintage, WGS Veteran 30 & Retro 30
- Harley Benton G112 Vintage 1x12", Celestion V30

Kauheeta puljausta. Tällä hetkellä ollaan kuitenkin menossa siihen tilanteeseen, että toisen bändin treeniskattaukseksi asettuu Marshall DSL ja Avatarin kaappi.

Kakkossetti toiselle treenikselle oli tarkoitus rakentaa Laney Ironheartin ympärille, mutta sepä loihti itseensä kiusallisen vinkunan, ilmeisesti digikaiku kyrvähti. Huoltokeikkaa odotellessa koobrasin torilta hyvinkin kohtuulliseen hintaan 80-luvun lopun Carvin X100B:n, ja sepäs onkin muikea peli! Alle Harlikan 212 WGS:n tötteröillä ja eteen vähän boostia, niin kyllä nimittäin toimittaa. Ironheartin huollolla ei ole enää kiirettä....

Kotona töröttää Peavey VK Royal 8. Pedaaleja sitten sopivasti.

Efektit, polkimet yms:

- Morley Bad Horsie II -wah.
- Vox V847 -wah
- Zoom G3
- Roland FS-5U -kytkin (Zoomin tap tempo)
- Palmer Pocket Booster -clean boost
- Xvive Golden Brownie -distortion
- Xvive V15 Tone Shaper -eq
- Dr. J Crystal Green Overdrive
- Joyo Analog Delay
- Fender Micro EQ
- Carl Martin DC Drive -overdrive & boost
- T-Rex Reptile -modulation delay

Muuta:

- Korg Microstation -työasema/syntikka
- Roland TD3 -sähkörummut
- The Box PA108 -aktiivikaappi
- Behringer Eurorack UB1024FX Pro -pikkumikseri

JuSu

Kirjoittanut JuSu 10.08.2005

            2359×3696  -  1694 kt.


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (53 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

paavi: on se hurja kaveri...
HankPain: tosi hurja!
Jabe: Ooh, suits you sir!
Tunkki2: Härski, oot sä sitten härski
Iron Horse: vahvistimista juttua
Iron Horse: Katoin, että olipa aika tökerön näköinen Charvel alunperin, ja älysit sitte vaihtaa valkoisen pleksin ja mikinkuoret, sitten huomasin karmean erehdykseni :(
JuSu: Rautaheppa; Ikävä jos et tykkää. Kiva kuitenkin, kun näit vaivaa ja kävit sen kertomassa. *huokaus*
Iron Horse: No ei, olin ostamassa sitä burstCharvelia, mutta en ehtinyt. Se oli hieno. Niin kuin tuokin, mutta en vain pidä väriyhdistelmästä, no offense+
Lefa: Täytyy kehaista tuota sun custom -strato suunnitelmaa. Hyvällä maulla tehty ja varsinkin lapa vielä noin päin. "thumbs up":)
Iron Horse: Minkäslainen tuo MI Audion boosti on?
JuSu: http://www.miaudio.com/BNB1.htm
Iron Horse: Jep, oon lukenut ton sivun. Ilmeisesti on toiminut hyvin tarkoituksessaan, ajattelin itse hommata samaisen vehkeen.
Iron Horse: Komea ritsa tossa kuvassa. tuo Custom voi olla aika kirkas saarnissa, itse laittaisin AlNiCo II -version mikistä, eli Custom Customin, joka on huomattavasti enemmän keskialuepainotteinen. (toisaalta riippuu tarpeista, CC ei ole paras mörköheviin).
JuSu: Shiva on perussoundiltaan melko tumma, ja lisäksi kitaraan tulee tuo Afterburner, joten ei se Customkaan välttämättä ole liian kirkas. Ja mikinhän nyt saa vaihdettua helposti, jos ei miellytäkään.
Iron Horse: Jep, helppoa on se. Afterburnerin kanssa Custom toimineekin loistavasti, toisaalta kevyempi teho voisi olla siinäyhteydessä kätevä, mutta muuten kyllä. Customhan muistuttaa saundiltaan hieman EMG:n 81:ä.
efunkelist: bognerin soundi on koettu. toimii kyllä. ihmeen iso ollakseen 1x12"
Kaidööö: Hieno Strato sul ;)
Windeye: Hyvä artikkeli 5 bojoo :)
deeaa: Hieno strato joka korjaa lähes kaikki normi-straton puutteet. Kerrassaan mainio! Ainoa mitä itse muuttaisin on tuo volapotikka aika liki kieliä, mutta makuasia...
Gabe: Paljonko muuten maksoi tuon straton teettäminen? Upea on.
JuSu: 1600 euroa kustansi...
aslak: Classic Viben body on tietääkseni mäntyä, itellä valkoinen versio orig mikeillä ja tykkään.
JuSu: CV Tele Customissa runko on kyllä Skujun sivujen mukaan leppää...

Yhteensä 23 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti