Muusikoiden.net
13.12.2017
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

01.09.2017: JuSun jouskarit


Kitarat:

Palacaster, alunperin Fender Stratocaster Squier Series, Mexico:


Tämä 'Squier Series' erosi aikanaan Standardista hardwaren osalta. Samoihin puihin lätkäistiin halpaa rautaa ja elektroniikkaa, jolloin saatiin edullisempi vaihtoehto markkinoille.

Reilun kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt luottokitara on matkan varrella kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Käytännössä kitarassa ei ole enää alkuperäistä kuin kaulan puut (vaahteraa ja ruusupuuta) ja kaularauta, joten pitänee vähitellen alkaa puhumaan palacasterista. Viimeksi runko vaihtui CV Squierin leppäiseen bodyyn, 3TS.

Edellämainitu lisäksi kitarassa on mintunvihreässä S-S-S -pleksissä kaksi Duncan Designed SC-101 -sinkulaa sekä tallassa aito Seymour Duncan Quarter Pound. Schallerin hihnalukot ja Earvanan satula. Tallakin vaihtui GFS:n teräsblokkitallaan.

Ibanez Lonestar -akustinen, Japani:

Ylioppilaslahjaksi (käytettynä ostettu) saatu teräskielinen kultaiselta 80-luvulta. Palveli vuosikausia mökkikitarana ja siten lähes soittamattomana, mutta sitten ymmärsin kitaran arvon ja pelastin kotiin turvaan.

Viininpunainen metallikielinen dreadnought. 'nuff said.

Custom -strato, Jarno Salo, Suomi:

Vuonna 2007 ajatuksen asteelta toiminnaksi siirtynyt pitkällinen unelma custom kitarasta. Kitara valmistui lopulta alkuvuodesta 2008.

Suosaarnirunko 'whiteburst', vaahterakaula, ruusupuuotelauta. Rautapuolella Wilkinsonin VS-100 -vibratalla, Groverin lukkovirittimet, satulaksi asennettu Earvana. Schallerin hihnalukot. Mikitys tällä hetkellä kaulassa ja keskellä Axer'r'us:in Texas Blues Alamo Edition -sinkulat, tallassa DiMarzio Steve Morse.

Tokai TST-50 -stratokopsu, Japani:

Peruskauraa laadukkaasti japanilaisittain toteutettuna. Leppää, vaahteraa ja ruusupuuta. Perinteinen vintage white -väritys, lisäksi luonnollisesti Schallerin hihnalukot. Tallakin sai väistyä Wilkonson VSVG:n tieltä, virittimet vaihtuivan lukittaviin Kluson Lockheadeihin. Mikkipuolella myös hieman elämää, Seymour Duncanin SSL-2:t asettuivat kaulaan ja keskelle, sekä tallaan mainio SD:n Custom Custom -humbucker. Pleksi vaihtui myös mintun vihreään. Tällä mennään, kunnes jotain muuta. Alunperinkin varsin laatuisa peli vain paranee entisestään. Erittäin hyvä kitara tämä, tällä hetkellä saa eniten soittoaikaa.

J&D Jazz Bass -kopio, vinkuintia:

Basso on hyvä olla. Ostin halvan.

Vintage VS100 -Les Paul -kopio

Musta peruslespakopsu. Mahonkia vaahterakannella, Wilkinsonin hardware. Hintaluokaltaan hieman Epiphonen vastaavia edullisempi, mutta ei kyllä häpeä vertailussa lainkaan. Käytettynä näitä saa pilkkahinnalla, eikä ole mitään syytä vierastaa, varsin pätevä esitys hintaluokassaaan ja vähän kalliimpien verrokkien rinnalla. Poistin mikeistä metallikuoret, mikä avasi hippasen tunkkaisen kaulamikin soundia pikkuisen (=riittävästi).

Fender Blacktop Stratocaster, Mexico:

Viimeisin hankinta. Sähköiltään projektikuntoisena taloon tullut kitara sai varustuksekseen HS -mikityksen, kaulassa SD YJM Fury ja tallan puolella kitarasta toiseen kiertänyt GFS Professional Series AlNiCo II -humbucker. Musta leppärunko, kaula vaahteraa ja ruusupuuta, 22 nauhaa, 9,5" radius jne jne. Nauhanpäät hieman koholla, viilasin itse pahimmat, mutta pääsee jossain vaiheessa ammattilaisen trimmattavaksi. On nimittäin hyvä kitara, tähän voi vähän panostaa.

Vahvistin-, kaappi- ja efektiosasto:

Vahvistimet ja kaapit:

- Roland MicroCube, punainen paholainen
- Behringer Ultraroc GX110 -trankkucombo
- Laney GH50L -putkinuppi
- Peavey Classic 30 -combo, WGS ET65
- Behringer Ultrabass BLX 450 -bassocombo
- Avatar Vintage 2x12", Eminence V12
- DIY Tweed 2x12", WGS ET65 & Peavey Blue Marvel.
- Weber MiniMASS 50 -keinokuorma

Ihan hirveää rumbaa taas viime aikoina.

Treenikselle asettunut Laney GH50L -putkinuppi, allansa Avatarin komootti, jossa Eminence V12 -tötteröt. Ko. Eminencet mukavasti torppaavat Laneyn muuten terveessä perussoundissa läsnäolevaa kihinää isommilla gaineilla. Tämän lisäksi hankin vielä Weberin keinokuorman, joka osoittautui aivat nappiostokseksi. Paitsi että sen avulla voi avata Lanikan masteria hieman enemmän sinne sweet spotiin, vaimennus myös tasoittaa Laneyn peruskirkasta sointia. Kireä yläpää pehmenee kivasti, soundissa on maukasta laaatikkomaisuutta ala Gary Moore. Sopivasti boostaamalla ja vahvistimen drive -ominaisuutta käyttämällä hyvä perussoundipaletti, jota sitten maustetaan sopivasti (wah, delay, tremolo, vibe...).

Viimeisin vaihtokauppana taloon tullut mökästin on siis Peavey Classic 30 -combo. Vaikka tuo lienee yksi maailman yleisimmistä vehkeistä, ei mulla ollut aikaisempaa kokemusta tällaisesta. Muutaman viikon tuttavuuden jälkeen en enää ihmettele, miksi tämä on niin suosittu, laite on kerrassaan mainio. Pieni koko, mutta terve ja tukeva soundi, eritoten kun vaihdoin orkkiskailottimen WGS Et65:een. Pitää kuitenkin tässä korostaa, että ei se alkuperäinenkään tötterö ollut lainkaan niin huono, kuin intter webin foorumeilla usein parjataan. Havaintona myös, että Peaveyn EQ (bass, middle, treble) asettuu juuri niille taajuukselle, jotka omaan korvaani kuulostavat oikeilta. Lisäksi Tube Screamer -tyyppinen boosti toimii Classicin kanssa kuin nenä päähän. Vehje on mainittu huoltajan painajaiseksi, mutta jos tuo hajoaa, niin yleisyyden vuoksi noita pyörii jatkuvasti käytettynä 300 euron pintaan. Ei paljon kannata korjailla, jos vika on yhtään isompi. Vanhasta lootasta saa sitten vaikka mätsäävän 1x12" -kaapin... =)

Efektit, polkimet yms:

- Morley Bad Horsie II -wah.
- Vox V847 -wah
- Zoom G3
- Roland FS-5U -kytkin (Zoomin tap tempo)
- Dr. J Crystal Green Overdrive
- Fender Micro EQ
- TC Electronic Mini Flashback Delay
- Rowin Pedal Tuner
- Timmy Overdrive -klooni. Todella hyvä!
- TC Electronic Mini Spark Booster
- BBE Soul Vibe
- Rowin Booster
- Hotone Eko Delay
- Hotone Tremolo
- Buzz Electronics Custom Switcher/Looper
- Fulltone GT-500 boost/OD/Distortion

Muuta:

- Korg Microstation -työasema/syntikka
- Roland TD3 -sähkörummut
- The Box PA108 -aktiivikaappi
- Behringer Eurorack UB1024FX Pro -pikkumikseri
- Behringer Zenyx 502 -pikkumikseri

JuSu

Kirjoittanut JuSu 10.08.2005

            1440×810  -  227 kt.

4608×2592  -  2401 kt.

2592×4608  -  3318 kt.


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (53 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

paavi: on se hurja kaveri...
HankPain: tosi hurja!
Jabe: Ooh, suits you sir!
Tunkki2: Härski, oot sä sitten härski
Iron Horse: vahvistimista juttua
Iron Horse: Katoin, että olipa aika tökerön näköinen Charvel alunperin, ja älysit sitte vaihtaa valkoisen pleksin ja mikinkuoret, sitten huomasin karmean erehdykseni :(
JuSu: Rautaheppa; Ikävä jos et tykkää. Kiva kuitenkin, kun näit vaivaa ja kävit sen kertomassa. *huokaus*
Iron Horse: No ei, olin ostamassa sitä burstCharvelia, mutta en ehtinyt. Se oli hieno. Niin kuin tuokin, mutta en vain pidä väriyhdistelmästä, no offense+
Lefa: Täytyy kehaista tuota sun custom -strato suunnitelmaa. Hyvällä maulla tehty ja varsinkin lapa vielä noin päin. "thumbs up":)
Iron Horse: Minkäslainen tuo MI Audion boosti on?
JuSu: http://www.miaudio.com/BNB1.htm
Iron Horse: Jep, oon lukenut ton sivun. Ilmeisesti on toiminut hyvin tarkoituksessaan, ajattelin itse hommata samaisen vehkeen.
Iron Horse: Komea ritsa tossa kuvassa. tuo Custom voi olla aika kirkas saarnissa, itse laittaisin AlNiCo II -version mikistä, eli Custom Customin, joka on huomattavasti enemmän keskialuepainotteinen. (toisaalta riippuu tarpeista, CC ei ole paras mörköheviin).
JuSu: Shiva on perussoundiltaan melko tumma, ja lisäksi kitaraan tulee tuo Afterburner, joten ei se Customkaan välttämättä ole liian kirkas. Ja mikinhän nyt saa vaihdettua helposti, jos ei miellytäkään.
Iron Horse: Jep, helppoa on se. Afterburnerin kanssa Custom toimineekin loistavasti, toisaalta kevyempi teho voisi olla siinäyhteydessä kätevä, mutta muuten kyllä. Customhan muistuttaa saundiltaan hieman EMG:n 81:ä.
efunkelist: bognerin soundi on koettu. toimii kyllä. ihmeen iso ollakseen 1x12"
Kaidööö: Hieno Strato sul ;)
Windeye: Hyvä artikkeli 5 bojoo :)
deeaa: Hieno strato joka korjaa lähes kaikki normi-straton puutteet. Kerrassaan mainio! Ainoa mitä itse muuttaisin on tuo volapotikka aika liki kieliä, mutta makuasia...
Gabe: Paljonko muuten maksoi tuon straton teettäminen? Upea on.
JuSu: 1600 euroa kustansi...
aslak: Classic Viben body on tietääkseni mäntyä, itellä valkoinen versio orig mikeillä ja tykkään.
JuSu: CV Tele Customissa runko on kyllä Skujun sivujen mukaan leppää...

Yhteensä 23 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti