Muusikoiden.net
05.06.2020
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

29.02.2020: JuSun jouskarit


Kitarat:

Palacaster, alunperin Fender Stratocaster Squier Series, Mexico:


Tämä 'Squier Series' erosi aikanaan Standardista hardwaren osalta. Samoihin puihin lätkäistiin halpaa rautaa ja elektroniikkaa, jolloin saatiin edullisempi vaihtoehto markkinoille.

Reilun kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt luottokitara on matkan varrella kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Käytännössä kitarassa ei ole enää alkuperäistä kuin kaulan puut (vaahteraa ja ruusupuuta) ja kaularauta, joten pitänee vähitellen alkaa puhumaan palacasterista. Viimeksi runko vaihtui vanhaan japanialaiseen leppärunkoon, joka on väritykseltään ihanasti kulahtanut pinkki.

Edellämainitu lisäksi kitarassa on mintunvihreässä S-S-S -pleksissä Fender 57/62:t kaulassa ja keskellä, tallassa tymäkkä DiMarzio SLS-1. Schallerin hihnalukot ja luusatula. Tallakin vaihdettu GFS:n teräsblokkitallaan.

Ibanez Lonestar -akustinen, Japani:

Ylioppilaslahjaksi (käytettynä ostettu) saatu teräskielinen kultaiselta 80-luvulta. Palveli vuosikausia mökkikitarana ja siten lähes soittamattomana, mutta sitten ymmärsin kitaran arvon ja pelastin kotiin turvaan.

Viininpunainen metallikielinen dreadnought. 'nuff said.

Custom -strato, Jarno Salo, Suomi:

Vuonna 2007 ajatuksen asteelta toiminnaksi siirtynyt pitkällinen unelma custom kitarasta. Kitara valmistui lopulta alkuvuodesta 2008.

Suosaarnirunko 'whiteburst', vaahterakaula, ruusupuuotelauta. Rautapuolella Wilkinsonin VS-100 -vibratalla, Groverin lukkovirittimet, satulaksi asennettu Earvana. Schallerin hihnalukot. Mikitys tällä hetkellä kaulassa ja keskellä Fender 57/62 -sinkulat, tallassa Seymor Duncan JB.

Fernandes The Revival RST50 '57 -stratokopsu, Japani:

Sattui tämä edukkaasti hollille, piti hakea talteen... Ja olipas hyvä että hain. Japan -vintagea, karkeasti haaarukoituna vm. -81-83. Vaahterainen otelauta, runko leppää. Kitara on varsin kevyt ja minulle tullessaan täysin alkuperäiskunnossa. Vähän ajan patinaa siellä täällä, mutta rakenteellisesti ehjä. Asensin hihnalukot ja vaihdoin alkuperäisen yksikerrospleksin mustaan kolmikerroksiseen David Gilmourin tyyliin.

Kitarassa on aivan mahtava klangi, se soi kuin metallikello. Ennen vuotta -84 valmistetuissa yksilöissä on vielä mainiot Grey Bobbin -alnicomikit, ja ovat nuo kyllä maineensa veroiset. Hyvin matalat vintagenauhat vaihtuivat jytkympiin, joka toi vähän lisää muhkua varsin siroon kaulaan.

Todella hieno soitin tämä, ja kun ottaa huomioon maksamani hinnan, niin helposti paras hinta/laatusuhde, mitä mun ostoksissa on ikinä ollut. Pakko saada toinenkin, eli jos nurkissa pölyttyy, tänne voipi tarjoilla.

Dean, lyhytskaalainen basso, vinkuintia:

Basso on hyvä olla. Ostin halvan. Joku noin about lespaul -mallinen runko. En tiedä tästä paljon mitään, mutta just hyvä mulle.

Squier Classic Vibe 50's Stratocaster, Kiina, 201?

Arsenaaliin mahtuu AINA valkoinen Stratocaster, ja tämä sattui huokeasti kohdalle. Itselle liian räväkkä kullavärinen metallipleksi vaihtui mintunvihreään, ja tallamikikisi asettui DiMarzio Steve Morse Model zebra-värityksellä. Hyvä käyttökitara, jos mukaan mahtuu vain yksi, se on melko usein tämä. Harjaa hevit ja humpat ja kaiken siitä välistä.

Fender Contemporary Stratocaster 27-4400, Japani 1986

Heviä kun pitää nykyään soitella, niin sitä varten tarvitaan kitaroita. Stratoihin tottuneina ei nuo modernimmat hevikeihäät oikein istu kroppaan. Sattui sitten torilta eteen tämmöinen sopivaan hintaan, ja se piti kotiuttaa.
Muistan aikanaan, kun joskus 80-luvun lopulla itse oloin hurahtamassa sähkökitaroihin, niin kaverilla oli kova rokkibändi, ja se veti tämmöisellä Marshallin half stackiin. Niitä vehkeitä kadehdittiin kovasti.
Kaulaa ja lapaa myöden täysmusta väritys, ei pleksiä, yksi humbucker ja laadukkaan oloinen Fender System 1 -lukkokampihässäkkä. Konstailematon vehje kasariheviin, ja aivan mahtava soitettava.

Charvel Model 3, Japani 198?.

Kasariheviin oikeat vehkeet. Tämä hieman puljaamista vaativa sähkösininen Härveli irtosi Torilta huokeasti, uskalsin sokkona ostaa. Ihan suoraan soittoon ei tästä ollut, alkuperäiset Jackson J-100 -sinkulat olivat vaihtuneet J-200 -stäkkeihin, jotka kuulostavat ilman JE-1200 -boostipiiriä lähinnä kissantuhnulta. Tallamikistä oli hukattu kuori, ja muutakin pientä laittoa... Mutta silti komeasti hintansa väärti silti, kitara nimittäin istuu käpälään mainiosti. Onpahan askarreltavaa.

Charvel Model 4, Japani 198?.

...ja kun ostohousut olivat jalassa, niin samaan konkurssiin hankin myös valkoisen Model 4:n. Tässäkin jonkin verran laittoa, kitara lähti käytännössä samoin tein nauhahiontaan. Pientä patinaa pinnassa, mutta muuten orkkiskunnossa. Putsaamalla ja säätämällä soittoon. Mainio peli tämäkin.

Vahvistin-, kaappi- ja efektiosasto:

Vahvistimet ja kaapit:

Pääasialliset mölystimet:
- Marshall DSL20HR -nuppi.
- Laney Ironheart Studio -nuppi
- Laney Ironheart 60H -nuppi
- DIY oversized 2x12", Celestion V30 & G12T-75
- Harley Benton 2x12", Celestion V30 & G12T-75
- Line6 412VS 4x12", Celestion V30

Vähemmällä käytöllä:
- Roland MicroCube, punainen paholainen
- Behringer Ultraroc GX110 -trankkucombo
- Behringer Ultrabass BLX 450 -bassocombo

Vahvistinosasto meni ihan häränpyllyä, kun bändi ja musatyyli vaihtui...

DSL sai jäädä hyllyyn, halpa ja hyvä. Pienen kierroksen jälkeen taloon tuli Laneyn Ironheartia kahdessa muodossa, kotiin 15 W Studio ja treenikselle 60 W -versio. Näissä on joku semmoinen alamiddlejuntta läsnä, mitä en monestakaan vehkeestä ole oikein saanut kutiteltua.

Kaappiosastolle hankin Line6 412VS -kaapin. Nämä ovat B*gnerin mallilla kiinassa tehtyjä koivuvanerilootia, jotka sisustettu Celestion V30:llä. Laatutyötä johdotuksia myöten. Näitä voi löytää ihan pilkkahintaan.

Efektit, polkimet yms:

- Fender Micro EQ
- Rowin Booster
- Buzz Electronics Custom Switcher/Looper
- Dunlop Cry Baby 95Q -wah. Jos kerran waakku voi olla automaagisesti kytkeytyvä, niin senhän myös pitää olla sellainen.
- Tone City Golden Plexi x 2
- Zoom MS-50G x 2
- Mooer Wahter
- DIY Clean Boost
- Ibanez Tube Screamer Mini
- Nux Core Chorus
- Boss FC-50 -midipoljin
- Harley Benton keinokuorma x 2
- TC Electronic G-Major x 2
- Boss FC50 -midilauta
- Rocktron MidiMate -midilauta

Lautaosasto vahvassa muutoksessa. Ainekset on läjässä, nyt pitää vaan järjestää oikein jokaiselle vahvistimelle sopivat setit. Vaatii vähän puljaamista.

Muuta:

- Korg Microstation -työasema/syntikka
- Roland TD3 -sähkörummut
- The Box PA108 -aktiivikaappi
- Behringer Eurorack UB1024FX Pro -pikkumikseri
- Behringer Zenyx 502 -pikkumikseri

JuSu

Kirjoittanut JuSu 10.08.2005

            4032×2268  -  2794 kt.

1920×1028  -  189 kt.


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (57 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

paavi: on se hurja kaveri...
HankPain: tosi hurja!
Jabe: Ooh, suits you sir!
Tunkki2: Härski, oot sä sitten härski
Iron Horse: vahvistimista juttua
Iron Horse: Katoin, että olipa aika tökerön näköinen Charvel alunperin, ja älysit sitte vaihtaa valkoisen pleksin ja mikinkuoret, sitten huomasin karmean erehdykseni :(
JuSu: Rautaheppa; Ikävä jos et tykkää. Kiva kuitenkin, kun näit vaivaa ja kävit sen kertomassa. *huokaus*
Iron Horse: No ei, olin ostamassa sitä burstCharvelia, mutta en ehtinyt. Se oli hieno. Niin kuin tuokin, mutta en vain pidä väriyhdistelmästä, no offense+
Lefa: Täytyy kehaista tuota sun custom -strato suunnitelmaa. Hyvällä maulla tehty ja varsinkin lapa vielä noin päin. "thumbs up":)
Iron Horse: Minkäslainen tuo MI Audion boosti on?
JuSu: http://www.miaudio.com/BNB1.htm
Iron Horse: Jep, oon lukenut ton sivun. Ilmeisesti on toiminut hyvin tarkoituksessaan, ajattelin itse hommata samaisen vehkeen.
Iron Horse: Komea ritsa tossa kuvassa. tuo Custom voi olla aika kirkas saarnissa, itse laittaisin AlNiCo II -version mikistä, eli Custom Customin, joka on huomattavasti enemmän keskialuepainotteinen. (toisaalta riippuu tarpeista, CC ei ole paras mörköheviin).
JuSu: Shiva on perussoundiltaan melko tumma, ja lisäksi kitaraan tulee tuo Afterburner, joten ei se Customkaan välttämättä ole liian kirkas. Ja mikinhän nyt saa vaihdettua helposti, jos ei miellytäkään.
Iron Horse: Jep, helppoa on se. Afterburnerin kanssa Custom toimineekin loistavasti, toisaalta kevyempi teho voisi olla siinäyhteydessä kätevä, mutta muuten kyllä. Customhan muistuttaa saundiltaan hieman EMG:n 81:ä.
efunkelist: bognerin soundi on koettu. toimii kyllä. ihmeen iso ollakseen 1x12"
Kaidööö: Hieno Strato sul ;)
Windeye: Hyvä artikkeli 5 bojoo :)
deeaa: Hieno strato joka korjaa lähes kaikki normi-straton puutteet. Kerrassaan mainio! Ainoa mitä itse muuttaisin on tuo volapotikka aika liki kieliä, mutta makuasia...
Gabe: Paljonko muuten maksoi tuon straton teettäminen? Upea on.
JuSu: 1600 euroa kustansi...
aslak: Classic Viben body on tietääkseni mäntyä, itellä valkoinen versio orig mikeillä ja tykkään.
JuSu: CV Tele Customissa runko on kyllä Skujun sivujen mukaan leppää...
VIPMetal: Samaa mieltä siitä, ettei Classic 30 orkkis kajari niin huono oo, ku on lukenu. Tyytyväinen käyttäjä täälläkin. =)
mikkojen: Wau, Suzuki Super Sounds stratoja on näemmä muillakin kuin vain itsellä, harvemmin noihin enää törmäilee. =)
JuSu: Tää Suzuki on osoittautunut niin mahtavaksi soittopeliksi, että ostan jokaisen, joka eteen tulee. =)
hemmo: KOvat kanat.

Yhteensä 27 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti