Muusikoiden.net
21.09.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

15.08.2018: JuSun jouskarit


Kitarat:

Palacaster, alunperin Fender Stratocaster Squier Series, Mexico:


Tämä 'Squier Series' erosi aikanaan Standardista hardwaren osalta. Samoihin puihin lätkäistiin halpaa rautaa ja elektroniikkaa, jolloin saatiin edullisempi vaihtoehto markkinoille.

Reilun kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt luottokitara on matkan varrella kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Käytännössä kitarassa ei ole enää alkuperäistä kuin kaulan puut (vaahteraa ja ruusupuuta) ja kaularauta, joten pitänee vähitellen alkaa puhumaan palacasterista. Viimeksi runko vaihtui CV Squierin leppäiseen bodyyn, 3TS.

Edellämainitu lisäksi kitarassa on mintunvihreässä S-S-S -pleksissä kaksi Duncan Designed SC-101 -sinkulaa sekä tallassa aito Seymour Duncan Quarter Pound. Schallerin hihnalukot ja Earvanan satula. Tallakin vaihtui GFS:n teräsblokkitallaan.

Ibanez Lonestar -akustinen, Japani:

Ylioppilaslahjaksi (käytettynä ostettu) saatu teräskielinen kultaiselta 80-luvulta. Palveli vuosikausia mökkikitarana ja siten lähes soittamattomana, mutta sitten ymmärsin kitaran arvon ja pelastin kotiin turvaan.

Viininpunainen metallikielinen dreadnought. 'nuff said.

Custom -strato, Jarno Salo, Suomi:

Vuonna 2007 ajatuksen asteelta toiminnaksi siirtynyt pitkällinen unelma custom kitarasta. Kitara valmistui lopulta alkuvuodesta 2008.

Suosaarnirunko 'whiteburst', vaahterakaula, ruusupuuotelauta. Rautapuolella Wilkinsonin VS-100 -vibratalla, Groverin lukkovirittimet, satulaksi asennettu Earvana. Schallerin hihnalukot. Mikitys tällä hetkellä kaulassa ja keskellä Axer'r'us:in Texas Blues Alamo Edition -sinkulat, tallassa DiMarzio Steve Morse.

Tokai TST-50 -stratokopsu, Japani:

Peruskauraa laadukkaasti japanilaisittain toteutettuna. Leppää, vaahteraa ja ruusupuuta. Perinteinen vintage white -väritys, lisäksi luonnollisesti Schallerin hihnalukot. Tallakin sai väistyä Wilkonson VSVG:n tieltä, virittimet vaihtuivan lukittaviin Kluson Lockheadeihin. Mikkipuolella myös hieman elämää, Seymour Duncanin SSL-2:t asettuivat kaulaan ja keskelle, sekä tallaan mainio SD:n Custom Custom -humbucker. Pleksi vaihtui myös mintun vihreään. Tällä mennään, kunnes jotain muuta. Alunperinkin varsin laatuisa peli vain paranee entisestään. Erittäin hyvä kitara tämä, tällä hetkellä saa eniten soittoaikaa.

J&D Jazz Bass -kopio, vinkuintia:

Basso on hyvä olla. Ostin halvan.

Vintage VS100 -Les Paul -kopio

Musta peruslespakopsu. Mahonkia vaahterakannella, Wilkinsonin hardware. Hintaluokaltaan hieman Epiphonen vastaavia edullisempi, mutta ei kyllä häpeä vertailussa lainkaan. Käytettynä näitä saa pilkkahinnalla, eikä ole mitään syytä vierastaa, varsin pätevä esitys hintaluokassaaan ja vähän kalliimpien verrokkien rinnalla. Mikeiksi asensin mainiot GFS:n Alnico II:t, sekä kullanväriset hihnalukot. Tietty.

Yamaha Revstar 420, Indonesia:

Ihan vailla taka-ajatuksia ja täysin viattomin mielin menin Musa-Fasulle katselemaan, ja PAM, tämmöinen hyökkäsi takavasemmalta käpälään, eikä irronnut. Piti tuoda kotiin. Täytyy lakata käymästä liikkeissä.

Tunnekuohun laannuttua hieman mixed feelings. Orkkismikeissä oli toivomisen varaa, eritoten kaulamikin soundi oli tunkkainen. Kokeilin kaikenlaista, mutta jotenkin tämän kitaran akustinen sointi on aika kireä, ja se kuuluu myös vahvistettuna. Tämä aiheutti vähän puljausta mikkiosastolla. Päädyin uteliaisuuttani tilaamaan mikit mittatilaustyönä Halonen Guitarsilta ja parin iteraatiokierroksen jälkeen löytyikin hyvä kombinaatio. Katsotaan nyt, miten tämä kehittyy.

Squier Classic Vibe 50's Telecaster, Indonesia:

Telen menevän aukon arse(naali)ssa täytin tämmöisellä, kun sattui kustannustehokkaasti kohdalle. Täysin stock lukuunottamatta hihnalukkoja. Tekee mitä telen pitää.

Fernandes The Revival RST50 '57 -stratokopsu, Japani:

Sattui tämäkin edukkaasti hollille, piti hakea talteen... Ja olipas hyvä että hain. Japan -vintagea, karkeasti haaarukoituna vm. -81-83. Vaahterainen otelauta, runko leppää. Kitara on varsin kevyt ja minulle tullessaan täysin alkuperäiskunnossa. Vähän ajan patinaa rungossa, mutta kaula ja nauhat hienossa kunnossa. Asensin hihnalukot ja vaihdoin alkuperäisen yksikerrospleksin mustaan kolmikerroksiseen David Gilmourin tyyliin.

Hieman totuttelemista vaativat varsin siro kaula ja vintagetyyppiset nauhat, mutta palkinto on luvassa: Kitarassa on aivan mahtava klangi, se soi kuin metallikello. Ennen vuotta -84 valmistetuissa yksilöissä on vielä mainiot Grey Bobbin -alnicomikit, ja ovat nuo kyllä maineensa veroiset.

Todella hieno soitin tämä, ja kun ottaa huomioon maksamani hinnan, niin helposti paras hinta/laatusuhde, mitä mun ostoksissa on ikinä ollut.

Fender Jimmie Vaughan Stratocaster, 90's, Mexico

Blacktop Stratocaster, vaikka hyvä kitara olikin, vaihtui tällaiseen. Blacktopia vaivasi ehkä jonkin sortin persoonattomuus, eikä tuo humbucker-osasto ole mun juttu. Vähitellen alkanut tallahumpparikin tuntumaan turhalta, kun vähän tuhdimpi sinkula tallaosastolla hoitaa homman mainiosti.

Eli kun sattui kohdalle mahdollisuus vaihtaa JV-malliin, niin mikäs siinä. JV oli hieman teitä nähnyt, säätöä ja puhdistusta vaille, mutta pienen rassauksen jälkeen alkaa löytyä. Tämä on vielä vanhempaa vuosikertaa, jossa on melko selkeästi V-mallin kaula. Tuntuu aika kivalta, ja budjettiosaston Tex Mex -mikit ovat nekin kivan räyhäkkään. Soundiosasto on vahvasti Texasia.

Olin tuuminut laittavani tämän kiertoon, kun stratoja on telineessä kotitarpeiksi ja ylikin, mutta täytyypä harkita vielä...

Vahvistin-, kaappi- ja efektiosasto:

Vahvistimet ja kaapit:

Pääasialliset mölystimet:
- Marshall Mini Jubilee 2525H -nuppi
- Marshall Mini Jubilee 2525C -combo (Celestion G12H-55)
- Laney IRT112, Celestion G12M-25
- Laney IRT112, Celestion G12M-25

Vähemmällä käytöllä:
- Roland MicroCube, punainen paholainen
- Behringer Ultraroc GX110 -trankkucombo
- Behringer Ultrabass BLX 450 -bassocombo
- Weber MiniMASS 50 -keinokuorma

Vahvistinosastolla ollut viime vuosina vahvaa vaihtuvuutta...

Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu siltä, että Marshall Mini Jubilee on tullut jäädäkseen ainakin vähän pitemmäksi aikaa. Hankin ensin nupin, kun Thomann polkaisi hinnan kohtuulliselle tasolle. Soundi on aivan mahtava, aletaan olla hyvin lähellä sitä soundia, mikä mulla korvien välissä on viimeaikoina soinut, mutta en ole sitä mihinkään laitteeseen osannut yhdistää.

Innostuin aiheesta niin kovin, että halusin saman soundin kotiin ja treenikselle, joten haalin vielä myös Mini Jubilee -combon.

Treeniksellä siis pauhaa nuppiversio allansa Laneyn komerot perus-Greenbackein. Comboon asensin G12H-55 Heritagen, tämä siis kotona.

Efektit, polkimet yms:

- Morley Bad Horsie II -wah.
- Dr. J Crystal Green Overdrive
- Fender Micro EQ
- TC Electronic Mini Flashback Delay
- Rowin Pedal Tuner
- BBE Soul Vibe
- Rowin Booster
- Hotone Eko Delay
- Hotone Tremolo
- DIY Tremolo
- Buzz Electronics Custom Switcher/Looper
- Blackstar LT Drive -overdrive
- Digitech Ventura Vibe, hurjasti muljutusta pienessä lootassa
- Dunlop Cry Baby 95Q -wah. Jos kerran waakku voi olla automaagisesti kytkeytyvä, niin senhän myös pitää olla sellainen.
- Boss TU-3 -viritin. Industry standard.
- TC Electronic Flashback Delay. Monipuolinen viive.
- Tone City Golden Plexi. Hyvä halpiskopsu Plexitonesta, hankin näitä kaksi vähän niinkuin ajatuksella 'jos joskus tarttee'. Vaikkei olekaan soundiltaan ihan 1:1 esikuvansa kanssa, niin varsin käyttökelpoinen ja tunnistettava plexirähinä näistä irtoaa.
- Hotone FAT Buffer Booster
- Mooer Shimverb

Lauta 1 (Rockboard Quad 4.1):

Buzz Electronicsin loopper/switcher hoitaa perussoundipalettia. Neljään muistipaikkaan ladattu Jubileen kanavanvaihto ja boostia Golden Plexistä tarvittaessa.

GP on mahtava pedaali, olen säätänyt sen ihan pikkurosolle, joka toimii Jubileen puhtaan kanavan päälle maukkaana pikkumurona, mutta potkaisee myös Jubileen särökanavan kompista laulavaan leadiin. Jubilee on särön boostaamiseen hyvin kranttu, lähestulkoon kaikki aiemmin kokeilemani boostit hintaluokasta riippumatta vetivät soundin muhjuksi, jos boostissa oli yhtään klippausta mukana. Golden Plexi taas toimii hienosti, vaikka itsessääkin klippaa vähän. Mahtava peli, ja halpa.

Vahvistimen edessä lisäksi Morleyn waakku sekä BBE:n Soul Vibe. Efektiloopissa DIY Tremolo, TC:n isompi viive, Shimverb sekä MXR Micro Amp -klooni volumeboostina. Lopuksi vielä Bossin viritin.

Rockboardin uudet laudat on mahdollista varustaa valmistajan omilla MOD-liitinpaneeleilla, joita on paria eri mallia. Näin johdot voi laudan sisällä koota yhteen paikkan (vrt. patch bay), josta ne on helppo vetää eteenpäin vahvistimelle (looppiin, inputtiin jne). Nokkelaa ja kätevää!

Lauta 2 (Palmer Pedalbay 50S):

Kotikäytössä combo-Jubileen edessä sitten sopiva koonti lopuista miinoista Palmerin pikkulautaan. Wah ei lautaan mahtunut, mutta seilaa irrallaan signaaliketjun alussa.

- Dunlop 95Q
- Digitech Ventura Vibe
- Jubileen kanavakytkin
- Tone City Golden Plexi
- TC Flashback Mini
- Rowin Booster (volume boost)
- Rowin Pedal Tuner

Näpsäkkä lauta, jonka kanssa voi kyllä vaikka keikalle lähteä.

Blackstar LT Drive sekä Hotonen delay ja tremolo menivät juniorille käyttöön.

Muuta:

- Korg Microstation -työasema/syntikka
- Roland TD3 -sähkörummut
- The Box PA108 -aktiivikaappi
- Behringer Eurorack UB1024FX Pro -pikkumikseri
- Behringer Zenyx 502 -pikkumikseri

JuSu

Kirjoittanut JuSu 10.08.2005

            405×960  -  54 kt.

2592×4608  -  2046 kt.

539×960  -  75 kt.


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (54 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

paavi: on se hurja kaveri...
HankPain: tosi hurja!
Jabe: Ooh, suits you sir!
Tunkki2: Härski, oot sä sitten härski
Iron Horse: vahvistimista juttua
Iron Horse: Katoin, että olipa aika tökerön näköinen Charvel alunperin, ja älysit sitte vaihtaa valkoisen pleksin ja mikinkuoret, sitten huomasin karmean erehdykseni :(
JuSu: Rautaheppa; Ikävä jos et tykkää. Kiva kuitenkin, kun näit vaivaa ja kävit sen kertomassa. *huokaus*
Iron Horse: No ei, olin ostamassa sitä burstCharvelia, mutta en ehtinyt. Se oli hieno. Niin kuin tuokin, mutta en vain pidä väriyhdistelmästä, no offense+
Lefa: Täytyy kehaista tuota sun custom -strato suunnitelmaa. Hyvällä maulla tehty ja varsinkin lapa vielä noin päin. "thumbs up":)
Iron Horse: Minkäslainen tuo MI Audion boosti on?
JuSu: http://www.miaudio.com/BNB1.htm
Iron Horse: Jep, oon lukenut ton sivun. Ilmeisesti on toiminut hyvin tarkoituksessaan, ajattelin itse hommata samaisen vehkeen.
Iron Horse: Komea ritsa tossa kuvassa. tuo Custom voi olla aika kirkas saarnissa, itse laittaisin AlNiCo II -version mikistä, eli Custom Customin, joka on huomattavasti enemmän keskialuepainotteinen. (toisaalta riippuu tarpeista, CC ei ole paras mörköheviin).
JuSu: Shiva on perussoundiltaan melko tumma, ja lisäksi kitaraan tulee tuo Afterburner, joten ei se Customkaan välttämättä ole liian kirkas. Ja mikinhän nyt saa vaihdettua helposti, jos ei miellytäkään.
Iron Horse: Jep, helppoa on se. Afterburnerin kanssa Custom toimineekin loistavasti, toisaalta kevyempi teho voisi olla siinäyhteydessä kätevä, mutta muuten kyllä. Customhan muistuttaa saundiltaan hieman EMG:n 81:ä.
efunkelist: bognerin soundi on koettu. toimii kyllä. ihmeen iso ollakseen 1x12"
Kaidööö: Hieno Strato sul ;)
Windeye: Hyvä artikkeli 5 bojoo :)
deeaa: Hieno strato joka korjaa lähes kaikki normi-straton puutteet. Kerrassaan mainio! Ainoa mitä itse muuttaisin on tuo volapotikka aika liki kieliä, mutta makuasia...
Gabe: Paljonko muuten maksoi tuon straton teettäminen? Upea on.
JuSu: 1600 euroa kustansi...
aslak: Classic Viben body on tietääkseni mäntyä, itellä valkoinen versio orig mikeillä ja tykkään.
JuSu: CV Tele Customissa runko on kyllä Skujun sivujen mukaan leppää...
VIPMetal: Samaa mieltä siitä, ettei Classic 30 orkkis kajari niin huono oo, ku on lukenu. Tyytyväinen käyttäjä täälläkin. =)

Yhteensä 24 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti