Muusikoiden.net
25.04.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

15.04.2018: JuSun jouskarit


Kitarat:

Palacaster, alunperin Fender Stratocaster Squier Series, Mexico:


Tämä 'Squier Series' erosi aikanaan Standardista hardwaren osalta. Samoihin puihin lätkäistiin halpaa rautaa ja elektroniikkaa, jolloin saatiin edullisempi vaihtoehto markkinoille.

Reilun kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt luottokitara on matkan varrella kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Käytännössä kitarassa ei ole enää alkuperäistä kuin kaulan puut (vaahteraa ja ruusupuuta) ja kaularauta, joten pitänee vähitellen alkaa puhumaan palacasterista. Viimeksi runko vaihtui CV Squierin leppäiseen bodyyn, 3TS.

Edellämainitu lisäksi kitarassa on mintunvihreässä S-S-S -pleksissä kaksi Duncan Designed SC-101 -sinkulaa sekä tallassa aito Seymour Duncan Quarter Pound. Schallerin hihnalukot ja Earvanan satula. Tallakin vaihtui GFS:n teräsblokkitallaan.

Ibanez Lonestar -akustinen, Japani:

Ylioppilaslahjaksi (käytettynä ostettu) saatu teräskielinen kultaiselta 80-luvulta. Palveli vuosikausia mökkikitarana ja siten lähes soittamattomana, mutta sitten ymmärsin kitaran arvon ja pelastin kotiin turvaan.

Viininpunainen metallikielinen dreadnought. 'nuff said.

Custom -strato, Jarno Salo, Suomi:

Vuonna 2007 ajatuksen asteelta toiminnaksi siirtynyt pitkällinen unelma custom kitarasta. Kitara valmistui lopulta alkuvuodesta 2008.

Suosaarnirunko 'whiteburst', vaahterakaula, ruusupuuotelauta. Rautapuolella Wilkinsonin VS-100 -vibratalla, Groverin lukkovirittimet, satulaksi asennettu Earvana. Schallerin hihnalukot. Mikitys tällä hetkellä kaulassa ja keskellä Axer'r'us:in Texas Blues Alamo Edition -sinkulat, tallassa DiMarzio Steve Morse.

Tokai TST-50 -stratokopsu, Japani:

Peruskauraa laadukkaasti japanilaisittain toteutettuna. Leppää, vaahteraa ja ruusupuuta. Perinteinen vintage white -väritys, lisäksi luonnollisesti Schallerin hihnalukot. Tallakin sai väistyä Wilkonson VSVG:n tieltä, virittimet vaihtuivan lukittaviin Kluson Lockheadeihin. Mikkipuolella myös hieman elämää, Seymour Duncanin SSL-2:t asettuivat kaulaan ja keskelle, sekä tallaan mainio SD:n Custom Custom -humbucker. Pleksi vaihtui myös mintun vihreään. Tällä mennään, kunnes jotain muuta. Alunperinkin varsin laatuisa peli vain paranee entisestään. Erittäin hyvä kitara tämä, tällä hetkellä saa eniten soittoaikaa.

J&D Jazz Bass -kopio, vinkuintia:

Basso on hyvä olla. Ostin halvan.

Vintage VS100 -Les Paul -kopio

Musta peruslespakopsu. Mahonkia vaahterakannella, Wilkinsonin hardware. Hintaluokaltaan hieman Epiphonen vastaavia edullisempi, mutta ei kyllä häpeä vertailussa lainkaan. Käytettynä näitä saa pilkkahinnalla, eikä ole mitään syytä vierastaa, varsin pätevä esitys hintaluokassaaan ja vähän kalliimpien verrokkien rinnalla. Mikeiksi asensin mainiot GFS:n Alnico II:t, sekä kullanväriset hihnalukot. Tietty.

Fender Blacktop Stratocaster, Mexico:

Sähköiltään projektikuntoisena taloon tullut kitara sai varustuksekseen tortoise pleksiin HSS -mikityksen, kaulassa ja keskellä SD SSL-1:t ja tallan puolelle Seymour Duncan Alnico II Pro:n. Musta leppärunko, kaula vaahteraa ja ruusupuuta, 22 nauhaa, 9,5" radius jne jne. Nauhanpäät hieman koholla, viilasin itse pahimmat, mutta pääsee jossain vaiheessa ammattilaisen trimmattavaksi. On nimittäin hyvä kitara, tähän voi vähän panostaa.

Yamaha Revstar 420, Indonesia:

Ihan vailla taka-ajatuksia ja täysin viattomin mielin menin Musa-Fasulle katselemaan, ja PAM, tämmöinen hyökkäsi takavasemmalta käpälään, eikä irronnut. Piti tuoda kotiin. Täytyy lakata käymästä liikkeissä. Kitarasta lisää myöhemmin, kun tunnekuohu laantuu.

Vahvistin-, kaappi- ja efektiosasto:

Vahvistimet ja kaapit:

Pääasialliset mölystimet:
- Peavey Classic 30 -combo, Celestion Vintage 30
- Marshall DSL20HR -nuppi
- Marshall Mini Jubilee 2525H -nuppi
- Marshall Origin 20H -nuppi (ennakkotilaus)
- Laney IRT112, Celestion G12M-25
- Blackstar S1 212, 2 x Celestion G12M-25

Vähemmällä käytöllä:
- Roland MicroCube, punainen paholainen
- Behringer Ultraroc GX110 -trankkucombo
- Behringer Ultrabass BLX 450 -bassocombo
- Weber MiniMASS 50 -keinokuorma

Vahvistinosastolla vahvaa vaihtuvuutta...

Pakan pisti sekaisin NAMM 2018:ssa Marshallin esittelemät päivitetty DSL sekä uusi Origin -sarja. Ostohousut sujahtivat jalkaan, ja molemmista sarjoista painoin tilausnappia 20 W nupin kohdalla, kun Verkkokauppa.comissa oli alhaiset ennakkotilaajan hinnat. DSL saapui parissa viikossa, Originia saanee odotella kesään.

Ja onpahan manio peli tuo 20 W DSL, tosin ensimmäisen yksilön jouduin palauttamaan hienoisen taustahäiriön vuoksi. Vaihtolaitteessa sama homma, vaikkakin hieman vähäisempänä, joten lienee ominaisuus, budjettilaitteesta kun puhutaan. Totuus on, että ei tuota käytännössä juuri huomaa kotikäytössäkään, saati treeniksellä. Soundin puolesta aivan mainio peli...

...mutta. Thomann polkaisi Mini Silver Jubileen hinnan alas, ja sellainen piti tilata. Nyt aletaan olla lähellä sitä soundia, joka mulla on korvien välissä soinut, mutten ole osannus sitä yhdistää mihinkään laitteeseen. Säröosasto rapsakkaa, mutta tukevaa Marshall -törinää. Straton kaulamikillä erinomaisen maukas hot rodded plexiesque -soundi, paras termi kuvaamaan sitä on ulkomaan foorumeilta tuttu 'spongy'. Aivan mahtava soundi.

Originia odotellessa, sen jälkeen on kiva paletti Marshall-soundeja melkein mihin vaan menoon.

Efektit, polkimet yms:

- Morley Bad Horsie II -wah.
- Vox V847 -wah
- Zoom G3
- Roland FS-5U -kytkin (Zoomin tap tempo)
- Dr. J Crystal Green Overdrive
- Fender Micro EQ
- TC Electronic Mini Flashback Delay
- Rowin Pedal Tuner
- TC Electronic Mini Spark Booster
- BBE Soul Vibe
- Rowin Booster
- Hotone Eko Delay
- Hotone Tremolo
- DIY Tremolo
- Buzz Electronics Custom Switcher/Looper
- Blackstar LT Drive -overdrive
- Marshall Jackhammer, parjattu dynamiikantappaja (mutta munsta ihan ok päristin)
- Marshall Guv'nor Plus, uusintapainos klassikosta ja mainio halpis
- Digitech Ventura Vibe, hurjasti muljutusta pienessä lootassa
- Mad Professor Sweet Honey Overdrive Deluxe. Paras low - mid gain overdrive, mitä olen ikinä kokeillut ja/tai omistanut. Aivan mahtava peli.
- Mad Professor Little Green Wonder, tuttua törinää ts-tyyliin, laadukkaasti toteutettuna.
- Carl Martin Plexitone Single Channel, marsusärö. Aivan mahtava!
- Carl Martin Plexitone Single Channel Lo Gain. Kevyempää perinneosastoa pedaalissa.
- Dunlop Cry Baby 95Q -wah. Jos kerran waakku voi olla automaagisesti kytkeytyvä, niin senhän myös pitää olla sellainen.
- Boss TU-3 -viritin. Industry standard.
- TC Electronic Flashback Delay. Monipuolinen viive.

Ykköslaudassa Buzz Electronicsin loopper/switcher hoitaa perussoundipalettia. Neljään muistipaikkaan ladattu Jubileen kanavanvaihto ja tarvittaessa mukaan SHOD puhtaan kanavan päälle tuomaan pientä reunarosoa, ja särökanavaa potkaistaan leadeihin TC:n Spark Minillä = neljä perussoundia. Vahvistimen edessä Morleyn waakku sekä BBE:n Soul Vibe. Efektiloopissa DIY Tremolo, TC:n isompi viive sekä Rowin Booster volumeboostina. Lopuksi vielä Bossin viritin.

Toinen lauta toimii itsenäisesti vahvistimen puhtaan kanavan päälle, oli vahvistaja sitten mikä tahansa. Perussoundit otetaan Plexitoneista, itsenäisesti ja yhdessä, millä saa luotua itselleni tarpeellisen neljän soundin paletin. Edessä 95Q-wah, viiveet ja modulaatiot yms. hoitaa Zoom G3, jolle vielä Bossin jalkakytkin tap tempoa varten.

Kotilaudassa DSL:n edessä sitten Voxin wah ja Mad Professorin Little Green Wonder luomassa perussoundit, siihen sitten jäljelle jääneistä miinoista muljutusta päälle mielen mukaan.

Muuta:

- Korg Microstation -työasema/syntikka
- Roland TD3 -sähkörummut
- The Box PA108 -aktiivikaappi
- Behringer Eurorack UB1024FX Pro -pikkumikseri
- Behringer Zenyx 502 -pikkumikseri

JuSu

Kirjoittanut JuSu 10.08.2005

            405×960  -  54 kt.

4608×2592  -  3274 kt.


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (54 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

paavi: on se hurja kaveri...
HankPain: tosi hurja!
Jabe: Ooh, suits you sir!
Tunkki2: Härski, oot sä sitten härski
Iron Horse: vahvistimista juttua
Iron Horse: Katoin, että olipa aika tökerön näköinen Charvel alunperin, ja älysit sitte vaihtaa valkoisen pleksin ja mikinkuoret, sitten huomasin karmean erehdykseni :(
JuSu: Rautaheppa; Ikävä jos et tykkää. Kiva kuitenkin, kun näit vaivaa ja kävit sen kertomassa. *huokaus*
Iron Horse: No ei, olin ostamassa sitä burstCharvelia, mutta en ehtinyt. Se oli hieno. Niin kuin tuokin, mutta en vain pidä väriyhdistelmästä, no offense+
Lefa: Täytyy kehaista tuota sun custom -strato suunnitelmaa. Hyvällä maulla tehty ja varsinkin lapa vielä noin päin. "thumbs up":)
Iron Horse: Minkäslainen tuo MI Audion boosti on?
JuSu: http://www.miaudio.com/BNB1.htm
Iron Horse: Jep, oon lukenut ton sivun. Ilmeisesti on toiminut hyvin tarkoituksessaan, ajattelin itse hommata samaisen vehkeen.
Iron Horse: Komea ritsa tossa kuvassa. tuo Custom voi olla aika kirkas saarnissa, itse laittaisin AlNiCo II -version mikistä, eli Custom Customin, joka on huomattavasti enemmän keskialuepainotteinen. (toisaalta riippuu tarpeista, CC ei ole paras mörköheviin).
JuSu: Shiva on perussoundiltaan melko tumma, ja lisäksi kitaraan tulee tuo Afterburner, joten ei se Customkaan välttämättä ole liian kirkas. Ja mikinhän nyt saa vaihdettua helposti, jos ei miellytäkään.
Iron Horse: Jep, helppoa on se. Afterburnerin kanssa Custom toimineekin loistavasti, toisaalta kevyempi teho voisi olla siinäyhteydessä kätevä, mutta muuten kyllä. Customhan muistuttaa saundiltaan hieman EMG:n 81:ä.
efunkelist: bognerin soundi on koettu. toimii kyllä. ihmeen iso ollakseen 1x12"
Kaidööö: Hieno Strato sul ;)
Windeye: Hyvä artikkeli 5 bojoo :)
deeaa: Hieno strato joka korjaa lähes kaikki normi-straton puutteet. Kerrassaan mainio! Ainoa mitä itse muuttaisin on tuo volapotikka aika liki kieliä, mutta makuasia...
Gabe: Paljonko muuten maksoi tuon straton teettäminen? Upea on.
JuSu: 1600 euroa kustansi...
aslak: Classic Viben body on tietääkseni mäntyä, itellä valkoinen versio orig mikeillä ja tykkään.
JuSu: CV Tele Customissa runko on kyllä Skujun sivujen mukaan leppää...
VIPMetal: Samaa mieltä siitä, ettei Classic 30 orkkis kajari niin huono oo, ku on lukenu. Tyytyväinen käyttäjä täälläkin. =)

Yhteensä 24 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti