Muusikoiden.net
16.08.2017
Viiking Musiikki | Katso käytetyt 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

20.05.2017: JuSun jouskarit


Kitarat:

Palacaster, alunperin Fender Stratocaster Squier Series, Mexico:


Tämä 'Squier Series' erosi aikanaan Standardista hardwaren osalta. Samoihin puihin lätkäistiin halpaa rautaa ja elektroniikkaa, jolloin saatiin edullisempi vaihtoehto markkinoille.

Kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt luottokitara on matkan varrella kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Käytännössä kitarassa ei ole enää alkuperäistä kuin kaulan puut (vaahteraa ja ruusupuuta) ja kaularauta, joten pitänee vähitellen alkaa puhumaan palacasterista. Viimeksi runko vaihtui CV Squierin leppäiseen bodyyn, 3TS.

Edellämainitu lisäksi kitarassa on mintunvihreässä S-S-S -pleksissä kaksi Duncan Designed SC-101 -sinkulaa sekä tallassa aito Seymour Duncan Quarter Pound. Schallerin hihnalukot ja Earvanan satula. Tallakin vaihtui GFS:n teräsblokkitallaan.

Ibanez Lonestar -akustinen, Japani:

Ylioppilaslahjaksi (käytettynä ostettu) saatu teräskielinen kultaiselta 80-luvulta. Palveli vuosikausia mökkikitarana ja siten lähes soittamattomana, mutta sitten ymmärsin kitaran arvon ja pelastin kotiin turvaan.

Viininpunainen metallikielinen dreadnought. 'nuff said.

Custom -strato, Jarno Salo, Suomi:

Vuonna 2007 ajatuksen asteelta toiminnaksi siirtynyt pitkällinen unelma custom kitarasta. Kitara valmistui lopulta alkuvuodesta 2008.

Suosaarnirunko 'whiteburst', vaahterakaula, ruusupuuotelauta. Rautapuolella Wilkinsonin VS-100 -vibratalla, Groverin lukkovirittimet, satulaksi asennettu Earvana. Schallerin hihnalukot. Mikitys tällä hetkellä kaulassa ja keskellä Axer'r'us:in Texas Blues Alamo Edition -sinkulat, tallassa DiMarzio Steve Morse.

Tokai TST-50 -stratokopsu, Japani:

Peruskauraa laadukkaasti japanilaisittain toteutettuna. Leppää, vaahteraa ja ruusupuuta. Perinteinen vintage white -väritys, lisäksi luonnollisesti Schallerin hihnalukot. Tallakin sai väistyä Wilkonson VSVG:n tieltä, virittimet vaihtuivan lukittaviin Kluson Lockheadeihin. Mikkipuolella myös hieman elämää, Seymour Duncanin SSL-2:t asettuivat kaulaan ja keskelle, sekä tallaan mainio SD:n Custom Custom -humbucker. Pleksi vaihtui myös tortoiseen. Tällä mennään, kunnes jotain muuta. Alunperinkin varsin laatuisa peli vain paranee entisestään. Erittäin hyvä kitara tämä, tällä hetkellä saa eniten soittoaikaa.

J&D Jazz Bass -kopio, vinkuintia:

Basso on hyvä olla. Ostin halvan.

Squier Classic Vibe 60's Stratocaster, Kiina:

Viimeisin sulovilenitys. 21 mediumjumbonauhaa, kaulaprofiili ei-ihan-tikku C, 9.5" radius, eli hyvin perusmeininkiä. Leppärungon väritys Candy Apple Red, otelauta ruusupuuta. Mikityksenä toistaiseksi orkkis, joka Tonerider Classic Blues -setiksi monesti mainitaan. Tarkoituksena kuitenkin vaihtaa tallapaikkaan humbucker, hyllyssä odottelee mainio GFS Proffessional Series AlNiCo II. Erinomainen kitara hintaluokassaan.

Vahvistin-, kaappi- ja efektiosasto:

Vahvistimet ja kaapit:

- Roland MicroCube, punainen paholainen
- Marshall JCM 2000 Dual Super Lead 100 -putkinuppi
- Egnater Tweaker 15 -putkinuppi
- Behringer Ultraroc GX110 -trankkucombo
- Egnater Rebel 30 Mk II -putkinuppi
- Behringer Ultrabass BLX 450 -bassocombo
- Avatar Vintage 2x12", Celestion Greenback
- Egnater Tweaker 112X, Celestion G12H-30

Kotona puhisee Egnater Tweaker 15 -putkinuppi mätsäävän 1x12" -kaapin kera. Mainio pikkuvahvistin, jossa riittää potkua bändikämpällekin. Eteen ja looppiin sopivasti pedaaleja, ja melkoisen monipuolinen kattaus on valmis.

Pitkään (no ainakin meikäläisen vaihtotaajuudella) palvellut Marshall DSL 100 -nuppi alkoi järeydellään vanhaa miestä hirvittää, ja kaipa vaihtelunhalulla oli osuutta asiaan myös... Tweaker oli erittäin positiivinen yllätys, joten kun kohdalle sattui sopivasti saman puljun Rebel 30 -nuppi, niin ostohousut sujahtivat jalkaan. Hetken aikaa on nyt vehkeen kanssa touhuttu, ja onhan se mainio peli, joten DSL saa siirtyä vilttiketjuun toistaiseksi, en kuitenkaan henki siitä luopua. Treeniskattaukseksi kuitenkin asettuu Rebel allansa Avatarin 2x12" -komootti, johon samassa sekamelskassa vaihtuivat taas Greenbackit. Edessä ja loopissa sitten valikoituja pedaaleja laajentamaan ja maustamaan soundipalettia.

Efektit, polkimet yms:

- Morley Bad Horsie II -wah.
- Vox V847 -wah
- Zoom G3
- Roland FS-5U -kytkin (Zoomin tap tempo)
- Dr. J Crystal Green Overdrive
- Fender Micro EQ
- TC Electronic Mini Flashback Delay
- Truetone Jekyll&Hyde v3 -säristin
- Rowin Pedal Tuner
- Timmy Overdrive -klooni. Todella hyvä!
- JHS Superbolt -klooni.

Muuta:

- Korg Microstation -työasema/syntikka
- Roland TD3 -sähkörummut
- The Box PA108 -aktiivikaappi
- Behringer Eurorack UB1024FX Pro -pikkumikseri

JuSu

Kirjoittanut JuSu 10.08.2005

            675×1200  -  192 kt.

1440×810  -  228 kt.

1333×640  -  139 kt.


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (53 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

paavi: on se hurja kaveri...
HankPain: tosi hurja!
Jabe: Ooh, suits you sir!
Tunkki2: Härski, oot sä sitten härski
Iron Horse: vahvistimista juttua
Iron Horse: Katoin, että olipa aika tökerön näköinen Charvel alunperin, ja älysit sitte vaihtaa valkoisen pleksin ja mikinkuoret, sitten huomasin karmean erehdykseni :(
JuSu: Rautaheppa; Ikävä jos et tykkää. Kiva kuitenkin, kun näit vaivaa ja kävit sen kertomassa. *huokaus*
Iron Horse: No ei, olin ostamassa sitä burstCharvelia, mutta en ehtinyt. Se oli hieno. Niin kuin tuokin, mutta en vain pidä väriyhdistelmästä, no offense+
Lefa: Täytyy kehaista tuota sun custom -strato suunnitelmaa. Hyvällä maulla tehty ja varsinkin lapa vielä noin päin. "thumbs up":)
Iron Horse: Minkäslainen tuo MI Audion boosti on?
JuSu: http://www.miaudio.com/BNB1.htm
Iron Horse: Jep, oon lukenut ton sivun. Ilmeisesti on toiminut hyvin tarkoituksessaan, ajattelin itse hommata samaisen vehkeen.
Iron Horse: Komea ritsa tossa kuvassa. tuo Custom voi olla aika kirkas saarnissa, itse laittaisin AlNiCo II -version mikistä, eli Custom Customin, joka on huomattavasti enemmän keskialuepainotteinen. (toisaalta riippuu tarpeista, CC ei ole paras mörköheviin).
JuSu: Shiva on perussoundiltaan melko tumma, ja lisäksi kitaraan tulee tuo Afterburner, joten ei se Customkaan välttämättä ole liian kirkas. Ja mikinhän nyt saa vaihdettua helposti, jos ei miellytäkään.
Iron Horse: Jep, helppoa on se. Afterburnerin kanssa Custom toimineekin loistavasti, toisaalta kevyempi teho voisi olla siinäyhteydessä kätevä, mutta muuten kyllä. Customhan muistuttaa saundiltaan hieman EMG:n 81:ä.
efunkelist: bognerin soundi on koettu. toimii kyllä. ihmeen iso ollakseen 1x12"
Kaidööö: Hieno Strato sul ;)
Windeye: Hyvä artikkeli 5 bojoo :)
deeaa: Hieno strato joka korjaa lähes kaikki normi-straton puutteet. Kerrassaan mainio! Ainoa mitä itse muuttaisin on tuo volapotikka aika liki kieliä, mutta makuasia...
Gabe: Paljonko muuten maksoi tuon straton teettäminen? Upea on.
JuSu: 1600 euroa kustansi...
aslak: Classic Viben body on tietääkseni mäntyä, itellä valkoinen versio orig mikeillä ja tykkään.
JuSu: CV Tele Customissa runko on kyllä Skujun sivujen mukaan leppää...

Yhteensä 23 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti