Muusikoiden.net
18.10.2017
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

01.09.2017: JuSun jouskarit


Kitarat:

Palacaster, alunperin Fender Stratocaster Squier Series, Mexico:


Tämä 'Squier Series' erosi aikanaan Standardista hardwaren osalta. Samoihin puihin lätkäistiin halpaa rautaa ja elektroniikkaa, jolloin saatiin edullisempi vaihtoehto markkinoille.

Kahdenkymmenen vuoden ikään ehtinyt luottokitara on matkan varrella kokenut melkoisen muodonmuutoksen. Käytännössä kitarassa ei ole enää alkuperäistä kuin kaulan puut (vaahteraa ja ruusupuuta) ja kaularauta, joten pitänee vähitellen alkaa puhumaan palacasterista. Viimeksi runko vaihtui CV Squierin leppäiseen bodyyn, 3TS.

Edellämainitu lisäksi kitarassa on mintunvihreässä S-S-S -pleksissä kaksi Duncan Designed SC-101 -sinkulaa sekä tallassa aito Seymour Duncan Quarter Pound. Schallerin hihnalukot ja Earvanan satula. Tallakin vaihtui GFS:n teräsblokkitallaan.

Ibanez Lonestar -akustinen, Japani:

Ylioppilaslahjaksi (käytettynä ostettu) saatu teräskielinen kultaiselta 80-luvulta. Palveli vuosikausia mökkikitarana ja siten lähes soittamattomana, mutta sitten ymmärsin kitaran arvon ja pelastin kotiin turvaan.

Viininpunainen metallikielinen dreadnought. 'nuff said.

Custom -strato, Jarno Salo, Suomi:

Vuonna 2007 ajatuksen asteelta toiminnaksi siirtynyt pitkällinen unelma custom kitarasta. Kitara valmistui lopulta alkuvuodesta 2008.

Suosaarnirunko 'whiteburst', vaahterakaula, ruusupuuotelauta. Rautapuolella Wilkinsonin VS-100 -vibratalla, Groverin lukkovirittimet, satulaksi asennettu Earvana. Schallerin hihnalukot. Mikitys tällä hetkellä kaulassa ja keskellä Axer'r'us:in Texas Blues Alamo Edition -sinkulat, tallassa DiMarzio Steve Morse.

Tokai TST-50 -stratokopsu, Japani:

Peruskauraa laadukkaasti japanilaisittain toteutettuna. Leppää, vaahteraa ja ruusupuuta. Perinteinen vintage white -väritys, lisäksi luonnollisesti Schallerin hihnalukot. Tallakin sai väistyä Wilkonson VSVG:n tieltä, virittimet vaihtuivan lukittaviin Kluson Lockheadeihin. Mikkipuolella myös hieman elämää, Seymour Duncanin SSL-2:t asettuivat kaulaan ja keskelle, sekä tallaan mainio SD:n Custom Custom -humbucker. Pleksi vaihtui myös tortoiseen. Tällä mennään, kunnes jotain muuta. Alunperinkin varsin laatuisa peli vain paranee entisestään. Erittäin hyvä kitara tämä, tällä hetkellä saa eniten soittoaikaa.

J&D Jazz Bass -kopio, vinkuintia:

Basso on hyvä olla. Ostin halvan.

Squier Classic Vibe 60's Stratocaster, Kiina:

Perusmeininkiä tämäkin. 21 mediumjumbonauhaa, kaulaprofiili ei-ihan-tikku C, 9.5" radius. Leppärungon väritys Candy Apple Red, otelauta ruusupuuta. Mikityksenä muuten orkkis, joka Tonerider Classic Blues -setiksi monesti mainitaan, mutta tallaan vaihdettu mainio GFS Proffessional Series AlNiCo II -humbucker. Erinomainen kitara hintaluokassaan.

Vahvistin-, kaappi- ja efektiosasto:

Vahvistimet ja kaapit:

- Roland MicroCube, punainen paholainen
- Behringer Ultraroc GX110 -trankkucombo
- Laney GH50L -putkinuppi
- Line 6 Flextone III, Celestion G12T-75
- Peavey Classic 30 -combo
- Behringer Ultrabass BLX 450 -bassocombo
- Avatar Vintage 2x12", Eminence V12
- DIY Tweed 2x12", tyhjä

Ihan hirveää rumbaa taas viime aikoina.

Treenikselle asettunut Laney GH50L -putkinuppi, allansa Avatarin komootti, jossa Eminence V12 -tötteröt. Ko. Eminencet mukavasti torppaavat Laneyn muuten terveessä perussoundissa läsnäolevaa kihinää isommilla gaineilla. Sopivasti boostaamalla ja vahvistimen drive -ominaisuutta käyttämällä hyvä perussoundipaletti, jota sitten maustetaan sopivasti (wah, delay, tremolo, vibe...).

Kotikäyttöön tällä hetkellä sovitellaan Line 6 Flextone III:sta. Vähän vanhempaa mallinnustekniikkaa, mutta kun nappasin patcheista kaiutinmallinnuksen pois ja asensin comboon vanhan Celestion G12T-75:n 80-luvulta väriä antamaan, niin sain pihalle ihan mukiinmeneviä soundeja. Laitteen ohjaukseen lattialla makaa Shortboard, jonka ominaisuudet ovat omaan käyttööni juuri sopivat. Simppeli setti, pitää testata bändinkin kanssa, saisiko tästä helposti roudattavan setin muuhunkin kuin kotikäyttöön.

Viimeisin vaihtokauppana taloon tullut mökästin on Peavey Classic 30. Vaikka tuo lienee yksi maailman yleisimmistä vehkeistä, ei mulla ole aikaisempaa kokemusta tällaisesta. Ensipuraisu lupaa hyvää.

Efektit, polkimet yms:

- Morley Bad Horsie II -wah.
- Vox V847 -wah
- Zoom G3
- Roland FS-5U -kytkin (Zoomin tap tempo)
- Dr. J Crystal Green Overdrive
- Fender Micro EQ
- TC Electronic Mini Flashback Delay
- Truetone Jekyll&Hyde v3 -säristin
- Rowin Pedal Tuner
- Timmy Overdrive -klooni. Todella hyvä!
- TC Electronic Mini Spark Booster
- BBE Soul Vibe
- Rowin Tube Pusher
- Rowin Booster
- Hotone Eko Delay
- Hotone Tremolo
- Buzz Electronics Custom Switcher/Looper

Muuta:

- Korg Microstation -työasema/syntikka
- Roland TD3 -sähkörummut
- The Box PA108 -aktiivikaappi
- Behringer Eurorack UB1024FX Pro -pikkumikseri
- Behringer Zenyx 502 -pikkumikseri

JuSu

Kirjoittanut JuSu 10.08.2005

            539×807  -  156 kt.

1440×810  -  227 kt.


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (53 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

paavi: on se hurja kaveri...
HankPain: tosi hurja!
Jabe: Ooh, suits you sir!
Tunkki2: Härski, oot sä sitten härski
Iron Horse: vahvistimista juttua
Iron Horse: Katoin, että olipa aika tökerön näköinen Charvel alunperin, ja älysit sitte vaihtaa valkoisen pleksin ja mikinkuoret, sitten huomasin karmean erehdykseni :(
JuSu: Rautaheppa; Ikävä jos et tykkää. Kiva kuitenkin, kun näit vaivaa ja kävit sen kertomassa. *huokaus*
Iron Horse: No ei, olin ostamassa sitä burstCharvelia, mutta en ehtinyt. Se oli hieno. Niin kuin tuokin, mutta en vain pidä väriyhdistelmästä, no offense+
Lefa: Täytyy kehaista tuota sun custom -strato suunnitelmaa. Hyvällä maulla tehty ja varsinkin lapa vielä noin päin. "thumbs up":)
Iron Horse: Minkäslainen tuo MI Audion boosti on?
JuSu: http://www.miaudio.com/BNB1.htm
Iron Horse: Jep, oon lukenut ton sivun. Ilmeisesti on toiminut hyvin tarkoituksessaan, ajattelin itse hommata samaisen vehkeen.
Iron Horse: Komea ritsa tossa kuvassa. tuo Custom voi olla aika kirkas saarnissa, itse laittaisin AlNiCo II -version mikistä, eli Custom Customin, joka on huomattavasti enemmän keskialuepainotteinen. (toisaalta riippuu tarpeista, CC ei ole paras mörköheviin).
JuSu: Shiva on perussoundiltaan melko tumma, ja lisäksi kitaraan tulee tuo Afterburner, joten ei se Customkaan välttämättä ole liian kirkas. Ja mikinhän nyt saa vaihdettua helposti, jos ei miellytäkään.
Iron Horse: Jep, helppoa on se. Afterburnerin kanssa Custom toimineekin loistavasti, toisaalta kevyempi teho voisi olla siinäyhteydessä kätevä, mutta muuten kyllä. Customhan muistuttaa saundiltaan hieman EMG:n 81:ä.
efunkelist: bognerin soundi on koettu. toimii kyllä. ihmeen iso ollakseen 1x12"
Kaidööö: Hieno Strato sul ;)
Windeye: Hyvä artikkeli 5 bojoo :)
deeaa: Hieno strato joka korjaa lähes kaikki normi-straton puutteet. Kerrassaan mainio! Ainoa mitä itse muuttaisin on tuo volapotikka aika liki kieliä, mutta makuasia...
Gabe: Paljonko muuten maksoi tuon straton teettäminen? Upea on.
JuSu: 1600 euroa kustansi...
aslak: Classic Viben body on tietääkseni mäntyä, itellä valkoinen versio orig mikeillä ja tykkään.
JuSu: CV Tele Customissa runko on kyllä Skujun sivujen mukaan leppää...

Yhteensä 23 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti