Muusikoiden.net
20.08.2017
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

20.02.2016: lapion metelintuottimet


Kitarat:

Gibson LP Standard
Vuoden 2002 malli '59-mallisella paksummalla kaulaprofiililla. En yleensä ole paksujen kaulojen ystävä, mutta tämä kaula sopii käteen täydellisesti. Värityksenä honeyburst. Kitarassa vakiona olevissa Gibsonin omissa burstbucker mikrofoneissa on todella miellyttävä ja erotteleva soundi. Tämä on vuosienkin jälkeen parhaita kitaroita joilla olen soittanut, sekä soundillisesti että soittotuntumaltaankin. Pitopelien pitopeli!

Gibson Flying-V '67
Cherry värinen mahonkirunkoinen lankkukitara (kuten useimmat varmasti tiesivätkin, paitsi ei ehkä väriä). Yllättävän kevyt, muttei pahasti kaulapainoinen. Kaulaprofiili on selkeästi ohuempi kuin lespassa, mutta ehkä hieman leveämpi. Hyvä soittaa ja jopa tilutella. Soundi on ärhäkkä ja puraiseva. Kulmikkaampi kuin les paulissa. Mikrofoneina on tallassa Seymour duncanin '59 miedomman outputin ja rokimman soundin saavuttamiseksi. Kaulassa on gibsonin oma vakiomikki.

Halonen custom guitars thinline custom juticaster.
Nyt siellä mietitte, että mitä helvettiä juticaster? Ihan teleltähän tuo näyttää, telehän se onkin, mutta herra Halonen päätti liimata f-aukon pohjaseteliksi jutin. Oikein kiva kitara compound radiuksella oisko 9"-14" en muista kunnolla. Mahonkia, pähkinäkansi, gibsonin p100 mikrofonit, kaula ja otelauta vaahteraa. Tosi hyvä ja hieno. Äksy puraiseva soundi, ei ehkä niin telemäinen vaan ennemmin kuin tuhti strato? Sanoinko jo, että tosi hyvä?

Fernandes The Revival ST-80RBM
Lähes sokkona käytettynä ostettu vuonna miekka ja kirves. Googlettaminen paljasti, että vuoden 1982 tai 1983 Richie Blackmore signature-strato. Ensimmäinen sähkökitarani, jonka käyttöarvo on huomattavasti ostohintaa korkeampi. Maksoin tästä markka-aikaan noin 100 euroa. Samainen googletus paljasti, että runkomateriaali on saarnia. Soi hyvin ja on ihan mallikas soitin. Erikoisuutena tässä on koverrettu otelauta, joka tekee soittotuntumasta hieman erikoisemman, mutta silti hyvä soittaa.

Lespassa ja Flying-V:ssä on GHS:n 50-11 setti ja E-vire. Stratossa ja telessä mennään E-vireellä ja 46-10 setillä.

Wolf Flying-V telecaster
Korealaisten kötöstelijöiden tekemä kimppatilaussoitin. Jännittävä yhdistelmä telecasterin ominaisuuksia ja rautaa flying-v rungolla. Karsea eli hieno. Yllättävän hyvä soitin halpisritsaksi. Tuhti kaulaprofiili ja melko käyttökelpoiset mikitkin. Säätöihin meni ja kaula on suora. Vau.

Tanglewood TW70NS
Erinomaisen kivasti ja herkästi soiva akustinen. Oikein pätevä etenkin sormisoittoon. Plekusoitossa meinaa mennä räminäksi jos soittaja on kovatatsinen. Vaatii siinä hommassa totuttelua. Kojones oli sitä mieltä, että liian hyvä, kuuluu virheet soittaessa. Ja kitara on tosiaan niin herkkä, että pienetkin mokat kuuluvat. Onneksi en tee virheitä musiikissa enkä elämässä, niin voin veivata tällä oikein hyvin!

Homonsininen tenson.
Tarkemmalta malliltaan D-10. Ihan ok halpiskitara. Maksoin tästä 20¤ ja kaljan. Hirveän näköinen, paljon parempisoittoinen ja soundinen kuin mikään harley bentoni. Pitopeli kunnes käy onnettomuus. Kestää uimista ja heittämistä.

Peavey Raptor Death wish-kitara
Legendaarisen kissapuhelin yhtyeen Teemu Riihosen entinen kitara, jolla mies on soittanut mm. yhtyeen Istanbulin kautta levyllä. Oikeastaan aika surkea rämäkitara, jonka ostin lähinnä ulkoilma/festariröytökitaraksi patterimarshallin kaveriksi. Kitara kuitenkin tuhoutui soittokelvottomaksi muusikoiden.netin miitissä 2009, minkä jälkeen se meni perinnöksi kojonesille. Hän korjasi kitaran siihen pisteeseen, että sillä pystyi taas soittamaan. Mies laittoi sen kuitenkin palasiksi ja oli pistämässä sitä roskiin. Keräsin palat talteen ja askartelin siitä tämän upean taideteoksen. Tallamikkinä ibanezin joku inf-mikki juotettuna suoraan jakkiin.

Bassokama:

Fender Reggie Hamilton signature Jazzbass
Meksikossa valmistettu jazzbasso jossa on 18V aktiivielektroniikka P- ja J-mikitys. Aktiivielektroniikan voi ohittaa kytkimellä ja täten bassolla voi soittaa vaikka patterit olisivatkin lopussa. Leppärunko, vaahterakaula ja ruusupuuotelauta. Lisäksi tässä on D-tuner ominaisuus, jolla voi nopeasti pudottaa matalimman kielen virettä sävelaskeleen verran. Värinä heviuskottava musta. Soi varsin hyvin eikä viimeistelystä voi suuremmin valittaa, vaikka onkin meksikolaisten viiksivallujen väsäämä soitin.

Vahvistinkamat:

Halonen custom guitars Orange AD15 Klooni
Nimimerkki K.O Jonesin omine pikkuisene kätösineen väsäämä laitos. Nimensä mukaisesti jäljittelee Orangen saman nimisen 15W kombon vahvistinosaa. Rakennettu kuitenkin nuppimalliseksi. Yksikanavainen ja soundeiltaan orangemaisesti tummahko. Säätimiäkään ei ole kuin gain, treble, middle, bass ja master volume. Näillä saa kuitenkin kohtuulisen laajan soundipaletin etenkin pienen boostipedaalin kanssa. Lisäominaisuutena laitteessa on push/pull potikka, jolla tuodaan yksi konkka kytkentään rinnalle. Täten saadaan lisää gainia. Soundi tosin muuttuu tällöin hieman näkkärimmäksi.

Jos soundia pitäsi verrata johonkin niin hellacoptersin Rock 'n roll is deadin ja High visibilityn kitarasoundit liikkuvat hyvin pitkälti samoissa maisemissa. Boostin kanssa rosoa irtoaa jopa opethin soittamiseen ja soundi oli tähänkin tarkoitukseen suorastaan erinomainen.

Marshall JCM2553
50W nuppi malli silver jubilee sarjasta. Parhaat puhtaat soundit mitä olen kuullut marshalleista. Erinomainen rokkikone, joka toimii yllättävän hyvin myös bassolla ainakin 2x15" kaapin kanssa. Rosoa riittää tässäkin yllättävän paljon ilman mitään purkkeja äänenvoimakkuuksilla jotka eivät räjäytä päätä.

Marshall MS-2
Pikkuruinen ja kamalan kuuloinen leluvahvari. Kuitenkin hurjan söpö.

Framus 2x12 kaappi
Framuksen yllätyksetön peruskaappi Celestionin V30 elementeillä. Varsin kelpoisa soundi metallimetelin ja rokkimusiikinkin soittoon. Kevyt roudata kivan näköinen.

Yamaha 2x15" bassokaappi.
Tehonkesto ilmeisesti 240W. Iso ja ruma, pörisee fuzzilla muhkeasti, lahkeet lepattaa. Just sopiva omaan käyttööni stoner/doom/hevi-hommiin.

Efektilaitteet:

-Halonen custom guitars: Fuzz of hypnomagnetic power
Axis fuzz klooni hieman tummemmalla soundilla. Puhdistuu kivasti volumepotikkaa kääntämällä, hienon näköinen, hypnoottismagneettinen, pörisee erittäinkin tujusti tarvittaessa. Sopii vintagesoundeihin kuin stonerjytinäänkin. Selkeämpi ja artikuloivampi soundi kuin big muffissa. Erottuu paremmin bändin seasta.
-Dunlop Crybaby, hyvä perus wah.
-Morley Classic wah, vähän erilainen perus wah.
-Boss GE-7: Varsin toimiva seitsemän alueinen EQ-pedaali, jota käytän sooloboostina tai sitten härskisti levelit tosi isollaan marshallin edessä slayermaista soundia varten. Valitettavasti suhisee ihan kohtuullisesti.
-Boss SD-1, boosterina putkivahvarin edessä toimiva peli. Jos haluaa marsusta enemmän rosoa niin käytän tätä siihen.
-Electro-harmonix Big muff, ostin vimpolta halvalla. Erittäin mukavat stoner pörinät ja mehukkaat leadisoundit lähtee. Tykkäilen. Se musta venäjän malli.
-Halonen custom guitars: Woolly mammoth fuzz. K.O Jonesin rakentama suristin. Pieree kuin mikä ja kuulostaa jyhkeältä. Erinomain pöristin, suristin ja muristin. Kitaralle tai bassolle.
-Halonen custom guitars Fuzzfactory, eli ns. Palio?-fuzz.
K.O Jonesin väsäämä uforutinapierupörinäsuristin. Toimii niinkuin pitääkin, eli tästä on mahdoton saada samaa soundia kahta kertaa. Vittumasta ulinaa ja ritinääkin irtoaa ja jopa 8-bittisen nintendon äänimaailmoihin on mahdollista päästä. Kotelo on härskin keltainen ja piirtelin siihen kukkasia ja perhosia. Hieno ja hyvä jos tykkää. Erona perus FF:ään täs on vielä toi patterin virransäätöpotikka.
-Behringer HM300 ähinäsärö
Halpa kopio boss hm2:sta. Kuulostaa entombedilta. Linkin takana tarkempi selostus asiasta.
-Behringer SF300 Super fuzz
Muovipaska kopio superfuzzista, kyllähän tämä turisee.
Behringer VM-1 Vintage time machine
Ulin halpisversio EHX:n memory manista. Tästä voit lukea tarkemman artikkelin aiheesta.

Rummut
Hoshinon 70-lukulaiset rummut 20", 12" ja 14" pöntöt 14" puuvirvelillä. Jytisevät erinomaisesti.

Pellit
-Paiste signature series 18" light crash
-Paiste alpha 16" thin crash
-Zildjian Edge 20" ride
-Paiste dixie 14" hihat

Entiset kamat
-Squier Bass vi
-Ibanez RG548
-OLP musarikopsu
-Engl Screamer

Kirjoittanut lapio 25.06.2005

            800×532  -  52 kt.

2144×1424  -  1799 kt.

1424×2144  -  1800 kt.


Arvostelu

3,53,53,53,53,5    (37 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

_Petri_: Sitten kun kyllästyt Engliisi, älä tuikkaa sitä tuleen tai heitä paperikoneen väliin, vaan anna se minulle.
Les Paul: todella hieno lespa..
85423321: RG:n floikka näyttää olevan pahasti etukenossa.
lapio: Näet harhoja, tuossa kuvassa se on täydellisesti. Nykyisin se on etukenossa jos pistää E-vireeseen, kun on tuhdimmat kielet ja liian löysät jouset.
Pelsi: Eivvvv... Olit laittanut väärän kuukauden, niin luulin että syysloma meni jo. Olkoot kalsarisi kusenpolttamat nyt ja aina!
lapio: Ohops :) Korjasin kuukauden.
Super-Jari: Kaikki tarpeellinen sanottu. Hyvä ihQd44.
bullseye: olis kiinnostanu tietää vähä lisää tosta koverretusta stratosta...
lapio: Voinhan toki hieman tarkentaa.
lapio: DS7 myyty pois :o
lapio: Ostinpa big muffin.
lapio: Vaihdoinpa bassoota 8I
lapio: Lisäsin flying-v:n. Lisään kuvalinkit muihinkin soittimiin kunhan kerkeän.
Thomas Häggblom: Plussaa tuli :) Laitappa kuvat lopuistakin skeboista vielä :>
lapio: Nyt ommuuten kaikista kielisoittimista kuvat.
lapio: Perustelkaa myös vähän antamaanne arvosanaa, etenkin jos annatte huonon arvosanan, niin tiedän kuinka kohentaa artikkelia.
aziztcf: ANNOIN IHAN MAHOTTOMASTI TÄHTIÄ, PARAS ARVOSTELU IKINÄ MUUSIKOIDEN NETISSÄ :-) LISÄÄ NÄITÄ
tuomittu: En arvostele ennen kuin artikkelissa esiintyy edes kerran sana "peenis"!!
tuomittu: Viiden tähden artickeli!
LamaAjanElvis: Neljä tähteä peeniksestä ja yksi koverretusta laudasta.
Zeni: Nyt kerrotte mulle mitä toi "stoner" meinaa ? Joka paikassa törmää sanaan. Joku bändi vai musatyyli vai mitä?
Trollish: Stoner on musiikkityyli, tunnetuin lienee stoner-pioneeri Kyuss. Ominaista 'pörisevä' kitarasoundi
lapio: Huoh. Käyttäkää hakua...
lapio: Uusi vahvistin.
Veri: Oikein hyvä ja selkeä artikkeli. Kuvat myös hyvälaatuisia. Komee flygari. :)
Disposal: Flygari on kyllä melko tosi nam! Tekis itsellekkin mieli tollaista. Hyvä artikkeli, ytimekäs!
Painajaismainen: Hyvä artikkeli, ei turhaa jaarittelua. :)
lapio: Joo, päivitin. Orangea modattu, Flying-V:ssä uusi tallamikki ja ostin uuden kaapin!
lapio: Ostin lelu marsun =D
lapio: Ostin rummut.
donjay: Myy nuo Paiste Dixie haitsut mulle! Mulla on Dixie ride joka kaipaa kavereita samasta sarjasta.
lapio: Palion maksat? Pittää saaha uus kohtuullinen tilalle, eikä o liikaa rahnaa ny.
Tomppa: Onpas muuten todella hieno Flygari! Ai pe***le kun sais tollasen... Katoppa vaan, mullahan onkin samanlainen;)
lapio: Ritsakitara ostettu :F
Mirk0: Onks toi flygari fadedi vai perus.
lapio: Ostin bassokaapin
lapio: LÄHETÄÄN SORAMONTULLE AJAAN RALLIA
lapio: Uusi crashi ja päivitin kitaroiden kielimeiningit.
lapio: Uus rumpukuva.
lapio: Uusia kamoja. DIY fuzzfactory, kiinalainen kissanraiskausviulu ja harrikan akkari! Jei!
stickyz: aivan LOISTAVA artikle !! :) linkit hyvälaatuisiin kuviin+
lapio: Harley Benton sai seuraajan.
lapio: Kerroin lisää death wish-kitaran kohtalosta.
lapio: Uusi säröpedaali behringer hm300 ja sen arvostelu linkin takana.
lapio: Straton menneisyydestä paljastui uutta informaatiota.
Toums: Mua kiinnostais kuulla miltä tuo Palio? futsi kuulostaa. Oisko mittää mahollisuuksia saaha mittää äänitettä kyseisestä laitoksesta?
lapio: Ehkä.
lapio: Harley bentoni siirtyi hautausmaalle ja Tensoni astui remmiin.
lapio: Uusi fuzzi.
juici: On se perkele kun akkarit ei kestä uintia ja puusta pudottamista. Eikä Raptor pituusheittokisoja järvessä.
lapio: Kyl se perus HB kesti ton kaiken. Se uudempi musta malli oli vaan huono.
lapio: Lisäsin lopultakin juttua tanglewoodista ja nimesin kojonesin kötöstykset uusiksi.
lapio: Juticaster lisätty.
juici: Missä Bass VI?
lapio: Ainii en oo muistanu päivittää sitä. Folf kitarakin pitäis laittaa ja hb-ukulele.

Yhteensä 55 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti