Muusikoiden.net
22.03.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

10.01.2017: limsin Zildjian symbaalit (Aloitettu 25....


Zildjian Avedis New Beat 14" hihat

Halkaisija: 14"
Seos: B20
Valmistusmaa: USA


Taattua Zildjianin Avedista. Miellyttävä ja sopivan tumma soundi, todellinen all-around pari. Poljenta ääni kuuluva, eikä pidä ylimääräisiä ininöitä. Todella dynaaminen sointi, ja sopii niin kevyeen jazz ja tanssiorkesteri musaan kuin rock mäiskeeseen ja hevi mättöön. Volyymia on helppo säädellä tatsia vaihtamalla ja pellit soivat niin hissuttelussa: sizzle on miellyttävä vispilöilläkin, mutta sointi ei tukkeudu kovaavaan mättäessä.


Zildjian Armand Medium-thin Crash

Halkaisija: 18"
Seos: B20
Valmistusmaa: Turkki


Sointi on loistava ja tasapainoinen. Sointi häivyttyy tasaisesti ja kello on kirkas ja erotteleva. Symbaali on selvästi pinnaltaan tasaisempi, kuin muut Zildjianini, ja epäilen siitä johtuvan, että soinnissa on häivähdys kiillotetuista, ohuista symbaaleista jo ennestään tuttua "hopeutta" soinnissa. Tämä tuo mukavan lisävivahteen symbaalin muutenkin hyvin kauniiseen sointiin. Armand on paksumpi, kuin med.thin avedikseni, josta johtuen volyymiä riittää enemmän kuin tarpeeksi. Volyymi pysyy kuitenkin aisoissa, sillä symbaali seuraa soittajan tatsia tarkasti, ja syttyy kauniisti kevyemmälläkin iskulla. Tämä sopii loistavasti niin raskaaseen, kuin kevyempäänkin musiikkiin!


Zildjian Avedis Medium-thin Crash

Halkaisija: 19"
Seos: B20
Valmistusmaa: USA


Avedis on Yhdysvalloissa valmistettu Professional -luokan symbaali. Ohuemman ja tummemman soundin irrottajaksi hankin tämän, erityisesti ajatellen komppaamista. Toimii hyvin joka menossa, ja sointi on tasaisen miellyttävä. Avediksen sateenvarjomainen kulho-profiili tuo sointiin rosoisuutta ja toimii myös erinomaisena siltana matkalla chinalle antaen sopivaa rosoisuutta crash osastoon. Varsinaisesta rapeudesta ei kuitenkaan voida puhua, vaan enemmänkin tummemmasta trash-vivahteesta.


Zildjian Avedis Light Ride

Halkaisija: 20"
Seos: B20
Valmistusmaa: USA


Upeat crash ominaisuudet omaava kevyt ride. Medium-thin painoluokkaa, eli samaa fiilistä, kuin Zildjianin kaikkein suosituimmassa symbaalissa, Sweet Ridessä. Kello on sopivan erotteleva, muttei liian kimeä, ja lähellä symbaalin muuta sointia. Jälkihuminaa ja kohinaa symbaalista löytyy runsaasti. Kapulan iskut kuuluvat siitä huolimatta selkeästi. Sointi on tottakai heleämpi,, kuin K Crash-Ridessäni. Light Riden leima on stanssattu, ja siinä ei ole sarjanumeroa, joten symbaalin tarkkaa ikää on vaikea todistaa. Kyseisen symbaali mallin valmistus on lopetettu. Symbaali on kuitenkin lähes uuden veroisessa kunnossa, joten tästä saa todellista "new-old-stock" fiilistä. Phil Collins käytti samaa symbaalia niittien kera, ja kyllähän tämä toimii älyttömän hyvin myös palloketjun kanssa! Aikoinaan kyseistä mallia roikotti telineessäään muunmuassa muuan Buddy Rich.

Zildjian K Crash-Ride

Halkaisija: 20"
Seos: B20
Valmistusmaa: USA


Upeat crash ominaisuudet omaava ride jota olen nyt käyttänyt pää-ridenä jo puoli vuosikymmentä setissäni. Riden kello on erotteleva, muttei liian kimeä, vaan sopivalla tavalla lähellä symbaalin muuta sointia. Ostin symbaalin aikoinaan 70-lukulaisena, mutta myöhemmin leimaa tutkiessani katseeni osui sarjanumeroon, josta oikeaksi valmistusajankohdaksi paljastui 90-luku. Pinnaltaan symbaali on kuitenkin upeasti patinoitunut, ja leimat on (ilmeisesti) poistettu jo uutena symbaalista, mikä on ollut omiaan hämäämässä symbaalin oikeaa ikää.

Kirjoittanut limsi 25.06.2005

            2114×2114  -  2025 kt.


Arvostelu

4,24,24,24,24,2    (10 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Jeltz: Oikein mainio artikkeli, tällaisia näiden kamalistojen pitäisikin olla
*Aleksi*: Tosi hyvin tehty +
moderndrummer88: heh, vois ottaa poies tuolta omista kamoista tuon sh:n
moderndrummer88: aha! löysinpä täältä hienojen sanojen sekamelskasta käyttövirheen! tuossa sh:n kuvauksessa pellin sointi on varmaankin orientaalinen ei orientoitunut (=keskittynyt yms.)
moderndrummer88: mistäs sinä oot tuon 3000 riden hommannu? ootko vaan vaihtanu sen ja sitten sun 302 ???
limsi: Jos arvosteletta, niin toivoisin, että kommentoisitte myös!
limsi: Rakentava kritiikki olisi vain hyödyksi!
VeeKoo: Plussa tuli, kun oli hyvin tehty.
moderndrummer88: "Alapelti on myös todella paljon ohuempi, silti selvästi painavempi, kuin top-symbaali." Hmmm?
ltg: Noiden Xistien laatuun olen ollut itsekin kovin tyytyväinen, käytössä tällä hetkellä 17" ja 18" crashit. China vaikuttaa mainiolta, joitain 3000 -sarjalaisia olen soittanut. Tykkäsin artikkelista.
Kimd: Hyvä listaus, lisäisitkö symbaalien painot?
limsi: Asiallinen neuvo! Lisään painotiedot, kun saan sopivan vaa'an hankittua.

Yhteensä 12 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Omat soittokamat

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti