Muusikoiden.net
30.11.2021
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

14.10.2021: Ideasta toteutukseen


(Eli yhden massaan sekoittuvan bändin päiväkirjaa...)

Hard normals on kahden miehen bändi. Minä Jari, hoidan rummut, bassot, ja laulun, kaveri O-P soittaa kitarat. Myös muita instrumentteja kuten viulua, huilua, kiippareita ja ksylofonia on käytetty. Soitamme myös livenä, rummut pa:n kautta.

Olemme tehneet musiikkia useamman vuoden (14vuottako jo? wtf...) äänittelemällä pieniä idean pätkiä sekä pidempiä jamisessioita koneelle. Pääasiassa kitara-basso menetelmällä. Jossain vaiheessa tuli hankittua rumpumikit ja äänittely pääsi kunnolla käyntiin. Reenikset ja soittimet ovat vaihtuneet useita kertoja, paljon äänityksen ja miksauksen opettelua...
Ideoista alkoi muodostua biisejä, biisit alkoivat muovautua soittaessa erilaisiksi. Jonkinlainen oma soundi alkoi muodostua. Aloitin rumpalina, siirryin bassoon, aloin laulaa. O-P pysyi telecasterinsa kaulassa. Lisäjäseniäkin on vieraillut useita, mutta tähän kahden miehen kokoonpanoon ollaan aina päädytty.

Kamoista sen verran, että putkivahvistimet on aika must kitaran kohdalla meidän soundissa. Aktiivimikit bassossa pienen särön kera. Rumpusettejä olen äänittänyt niin monenlaista että vaikea sanoa enää mikä on hyvä tai huono. Huonokin setti voi palvella tiettyä biisiä paremmin kuin kallis pro -setti.

Tämä on meidän ensimmäinen ulostulomme, vaikka kauan ollaan tätä tehtykin. Bändin tulevaisuutta ei ole koskaan suunniteltu. Niin kauan kun oman musiikin tekeminen on ollut hauskaa ja uusia biisejä on syntynyt, tätä on jatkettu. Koko homma on alkanut ruohonjuuritasolta ja kehittynyt mahdollisimman luonnollisesti. Kaikki on tehty itse opettelemalla soittamisesta äänittämiseen.

Musiikki voi olla vaarallinen harrastus. Mitäs sitten, kun sulla on omaa musiikkia tehtynä, etkä teekään sillä mitään? Onko kaikki se sävellykseen käytetty aika mennyt hukkaan?

Kai sitä musiikkia on sitten pakko jossain julkaista. Ehkä joku tykkää ja saa iloa siitä?

Tarvitaanko kymmenen valmista biisiä kun varsinaista levyä ei ole aikomusta julkaista? Biisit voi julkaista yksitellenkin, vaikkapa youtubessa. Kaivoin vanhan youtube-tilini käyttöön. Tilin aktivointiin meni 48 tuntia. Vanhalla tilillä oli 14 vuotta sitten upatut aiemman bändini live-vedot: Panteraa ja Mr bunglea!
Katselukertoja 10 000, ei tuo määrä ole juuri mitään mutta itselle iso luku.

Nykyään moni ei edes vaivaudu kuuntelemaan artistia, jos sillä ei ole youtubessa tuotantoa. Onhan tuo tosiaan helppo tapa tulla esiin, vaikka auttamattakin hukkuu massaan. Silti ajattelimme julkaista joitain sekalaisia biisejä siellä. Mutta mites se video? Kaiken sävellyksen, testisoittamisen, äänittämisen ja muun jälkeen, pitääkö vielä alkaa kuvaamaan ja editoimaan videoita? Varmaankin ennemmin tai myöhemmin, tai palkata joku tekemään se puolestasi ($$$). Itse ratkaisin ongelman näin: käytin vapaassa käytössä olevaa vanhaa kuvamateriaalia ylen arkistoista joista editoin pätkiä musiikkivideoksi. Yllättävän hauska lopputulos! Ainakin jotain muuta kuin lyriikkavideo aneemisilla animaatioilla. Musiikki on pääpointti meidän toiminnassa, video on vielä sivuosassa.


www.youtube.com/channel/UCtOQeWyTxm4Jj-xXRwMw00w

www.soundcloud.com/hardnormals


Kiitos?

Kirjoittanut Jemppailija 14.10.2021


Arvostelu

1,01,01,01,01,0    (2 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Olli08: Kysäse jotain mediahommista kiinnostunutta henkilöä kuvailemaan ja kokoamaan video. Ihan harjoitustyö tai opiskelumielellä...
Jemppailija: Tattis, näin teemme! Jos hyviä videoartisteja langoilla, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä.

Yhteensä 2 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Bändipäiväkirja

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti