Muusikoiden.net
18.07.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

16.06.2019: HammerHead Syntetisaattori


Morjensta! Sain vihdoinkin valmiiksi oman synan. Tosiaan kyseessä on JUCE:lla koodattu synaplugari, joka on ottanu inspaa Prophet V:sta (ja uudemmasta kasista), sekä Minimoogista ainakin UI layoutin osalta. Alotin tän projektin viime vuoden Elokuussa ja koodaushommat oli aika uus juttu itelle (vähän C:tä ja Matlabia osasin aikasemmin), joten tässä on tullut opittua paljon uutta.

Saha- ja kanttiaalto ovat omaperäiset, perustuen rekursiiviseen anti-aliasingiin, joten niitä ei ainakaan tietääkseni pitäisi löytyä mistään muualta.

Filter osioon kuuluu kolme eri tyyppiä, jokaiselle LP, HP ja BP moodit. Filtterit koostuvat sarjaankytketyistä Biquadeista, joista ensimmäinen on klassinen "Bilinear Transform" metodiin perustuva ja kaksi muuta ovat suoraan z-tasoon perustuvia. Toinen on aika aggressiivinen isolla resonanssilla, mutta resonanssi ei kytkeydy niin helposti kuin ensimmäisessä tyypissä. Kolmas on ns. notch-bump tyylinen filtteri, joka tekee notchin cutoffin alapuolelle ja bumpin (boostin) cutoffin yläpuolelle.

Volume ja Filter Envelopet ovat hyvin säädettävissä ja Ratio -napilla voi säätää käyrän aggressiivisuutta (alempi arvo = aggressiivisempi).

Kaksi LFO:ta (sini ja kolmio), sekä laadukkaat Delay ja Reverb -efektit ovat integroitu mukaan (löytyvät myös erikseen plugareina "SlenderTime" ja "Verb O' Varbe".

Halusin tehdä ns. plug-n-play synan, eli UI ei ole tungettu täyteen kamaa, vaan saundit on nopeasti hallittavissa. Arpeggiaattoria ei ole (tulee varmaankin tokaan versioon), mutta ilmaisia laadukkaita arppeja löytyy vaikka millä mitalla (suomalainen 'Kirnu' esim on pirun hyvä).

Sävelsin mun ekan synabiisin tällä vehkeellä ja lopputulos on tässä:
Ride the HammerHead
Varmaan pitänee Synthwavea koittaa seuraavaksi.

Synan hinta on nyt avajaistarjouksena 35¤, ja tähän tulee mukaan myös "SlenderTime" viive ja "Verb O' Varbe" kaiku erillisinä plugareina (esim. käytin tuossa videossa snaressa tuota kaikua). Laitoin myös biisissä käytetyt soundit presetteinä mukaan .xml tiedostoon!

Demoversion voi ladata täältä:
HammerHead DEMO

Demoversiossa on vain kaksi ääntä käytössä ja delay ja reverb sekä velocity sensitivity on pois käytöstä. Kaksi ääntä sen takia, että voi kuunnella aaltojen harmoniat tarvittaessa.
Jos kiinnostaa, niin käykää tykkäämässä Facessa
Slikk Audio
- sieltä löytyy myös PayPal linkit, jos haluaa jonkin plugarin ostaa. Youtubessa on myös demovideot viiveestä ja kaiusta.


Terveisin, Andreas / SLikK Audio

Kirjoittanut HaMMie 16.06.2019

            799×640  -  135 kt.


Arvostelu

2,42,42,42,42,4    (5 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Ei kommentteja. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti