Muusikoiden.net
17.01.2019
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

29.01.2018: Squier Bullet Mustang


Tämä taitaa olla halvin sähkökitara, jonka olen koskaan omistanut. Talosta löytyy tällä hetkellä American Standard Stratocaster, johon tätä väkisinkin on tullut vertailtua. Edullinen hinta ja perinteisestä Fenderistä poikkeavat ominaisuudet houkuttelivat kokeilemaan. Onko Bullet Mustangista mihinkään?

Ominaisuuksiltaan tämä on hyvin simppeli kitara. Runko on lehmusta, 22-nauhainen kaula vaahteraa ja otelauta ruusupuuta. Sähköjen puolelta löytyy kaksi humbuckeria, volume, tone ja kolmiasentoinen mikkikytkin. Kiinteä talla on mallia toploader. Bullet Mustangin mensuuri on stratoa ja teleä lyhyempi (24 vs 25,5) ja otelaudan radius on hieman yllättäen 12. Speksit osoittavatkin enemmän Gibsonin, kuin Fenderin suuntaan, mutta ei tämä kädessä kyllä Les Paulilta tunnu.

Tämä kitara on hemmetin kevyt. Painoa on ainakin kilo vähemmän, kuin stratollani. Tämä selittyy rungon materiaalilla ja sillä, että se on veistelty tavanomaista huomattavasti ohuemmaksi. Tämä yhdessä halvan oloisten metalli- ja muoviosien kanssa antaa kitaralle melko lelumaisen vaikutelman, jota vitivalkoinen satiinilakattu kaula vain vahvistaa. Erityisesti mikit näyttävät halvoilta ja en muista samanlaiseen mustaan ämpärimuoviin tällaisessa käytössä ennen törmänneeni. Viimeistely on kuitenkin kauttaaltaan hyvää. Nauhanpäät eivät törrötä, maalipinnassa ei ole huomautettavaa ja kaikki säätimet toimivat sulavasti. Kitara ei rungon keveydestä huolimatta ole lainkaan kaulapainoinen. Eiköhän tästä soittopelin saa.

Sähköillä soittaessa päästäänkin niihin isompiin miinuksiin. Mikit ovat odotetusti huonot ja vaikka en yleensä niiden suhteen suuremmin hifistele, niin hetken ruuvailun jälkeen päätin, että vaihtoon menevät. Kaulamikki on todella tumppu ja tallamikki taas jotakin nasaalin ja riipivän välimaastosta, joten balanssin löytäminen on hankalaa. Kitaran hintaluokan huomioon ottaen tämä kaikki oli kyllä ihan odotettavissa.
Jatketaan vielä huonoilla puolilla. Hardware on surkeaa. Virittimet toimivat ihan ok, mutta satulan paikalla oleva muovihirvitys ja umpipaskat kieltenohjaimet tekevät virittämisestä hankalaa. Kielten toisesta päästä taas löytyy halvin kiinarimpulatalla, johon olen kitarassa koskaan törmännyt. Tallapalat ovat mitä lie kromattua pahvia ja intonaationsäätöruuvien kannat hapertuivat jo ensimmäisellä säädöllä. Ruuvit ovat myös ihan liian pitkät ja en saanut intonaatiota kohdalleen ilman, että säätöruuvin pää painoi kieltä mutkalle. Ongelma ratkesi lyhentämällä osaa ruuveista, mutta parasta olisi vaihtaa koko tallapalat ruuveineen.

Ettei menisi pelkäksi parjaamiseksi, niin onhan tämä nyt todella hauska soitin. Vaikka huonot mikit eivät häiritsisi niin vaihdettavia osia on aika liuta ja siksi en tätä ihan aloittelijalle suosittelisi. Säätämällä ja muutaman pikkuosan vaihtamalla tästä kuoriutuu kelpo rokkikone ja olemattoman painon vuoksi tätä on ilo roikottaa kaulassa. Lyhyempi skaala ja iso radius eivät vastoin odotuksiani tunnu käteen mitenkään luonnottomilta. Modaushommat kuumottelevat, mutta suoraan sopivien pleksien puute hieman hillitsee intoa. Tämä on puhtaasti makuasia, mutta ohuesti satiinilakattu ja kalpea kaula ei ole mieleeni ja se ainakin saa uuden pintakäsittelyn.

Kirjoittanut Tappajabanaani 29.01.2018

            1184×666  -  131 kt.

1184×666  -  108 kt.

1184×666  -  140 kt.


Arvostelu

3,23,23,23,23,2    (6 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

jpousi: http://www.squier-talk.com/forums/squier-offset-guitars.39/ ...tuolla on paljon juttua ja modauksia liittyen tähän Bullet Mustangiin. Modausalustaksi kai tämä yleensä hankitaan.
noon: Mielenkiintoinen kirjoitus. Itsekin olen joskus miettinyt ostaa jonku "halppis" kitaran ja säädellä sitä, mutta jäänyt tekemättä.
Carvel: Hyvä ja ytimekäs arvio kitarasta, jota olen tässä itsekin katsellut "kakkosritsaksi".
Presidentti: Hyvä artikkeli, valottaa sopivan kärjistetysti aloittelijalle tai aloittelijan vanhemmille, ettei kitaraa kannata ostaa vain pelkän kuvan perusteella ellei ole valmis opettelemaan tai maksamaan asiansa osaavalle sepälle kunnollisesta läpikäynnistä
Kefiiri: Kuinkas tuo mikinvalitsin, tuleeko se soittaessa tielle?
Tappajabanaani: Mikinvalitsimen paikka taisi olla vähän huono, mutta omassani se ei ole paikallaan enää ollenkaan, kun modasin yksimikkiseksi.

Yhteensä 6 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti