Muusikoiden.net
03.06.2020
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

28.09.2016: Kitaranuppi basson kanssa


Tämähän ei mikään uus juttu ole ja tunnetuimpia lienee vanhat fenkut ja marsut. Ite oon kokeillu ristiin aina sillon tällöin kun tulee vastaan jotai mielenkiintoista, esim Laney tube 400 skulas kitaraa ihan kiitettävästi.

Noh anyway, sain käsiini ENGL Thunder 50W nupin ja pitihä se kokeilla sit basson kanssa. Bassokaapinha tuo vaatii että saundaa bassolle, kitarakaapin läpi tosi ohut saundi ja ämyrit kyllä irtisanoo ittensä jossai kohtaa. Käytin Warren 1x15 kaappia kun on vähä tummempi ja nuppi on aika Gain.. Vittu että lähtee!!

Saundi on lähes identtinen mitä mun Ampeg v4 antaa kun sillä soittaa LUJAA. Eli nice! Clean bassoo tällä ei soittele, mutta pientä murinaa huhhuh. Särökanavat jää käyttämättä kun meinaa lähtee kiertään, mutta clean kanava ja Gainilla volat sopivaks, avot.

Seuraavaks pitänee testaa ton 410 läpi, veikkaan et on aika kirkas saundi, mutta selvinnee.. Vähä harmittaa, että ei voi ajaa molempien kaappien läpi ohmien takia (kaapit on 8ohmisia ja nuppi tais olla 16/8 - korjatkaa jos oon väärässä, mutta 2x 8ohm = 4ohm..)

Himastudion rakentelu alkaa lähiaikoina ja voip olla, että laitan ton stäckin puoliks ja toinen jää treenis&keikkakäyttöön, toinen sit himaan eli sillai ei hätä suuri. Bändivolalla en oo ehtiny testaan et miten 50W riittää, 100w Ampeg riittää mainosti vaikka sitäkin jengi on manannut..

Mitähän vielä.. Jotai ääninäytteitä tahi videoo voisin puskee kun ehdin ni voitte itse todeta :) Päivittelen tätä vähän sitä mukaan ku tuun viisaammaksi. Seuraavana listalla on 6505 bassolla..

Kirjoittanut metlica 28.09.2016

            720×711  -  96 kt.


Arvostelu

2,82,82,82,82,8    (13 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Zambe88: Kiintoisaa testailua, laitahan ihmeessä ääninäytettä tulille kun saat nauhoitettua!
Zambe88: Tuli tuosta 6505sen kanssa testaamisesta mieleen, että käsittääkseni Mokoman Tämän Maailman Ruhtinaan Hovi-lätyn basson on vedetty 5150llä ja soundaahan ne:)
metlica: Enpäs tienny! Kewl
AnttiAntero: Joo, rinnan kytkettynä 8 ohmiset kaapit antaa 4 ohmia. Ne pitäis jotenkin saada kytkettyä sarjaan, jolloin impedanssiks tulee 16 ohm.
Antso: Oli pakko myös testata, ja pakko sanoa että jäi kyllä todella pahasti jalkoihin tuolle JCM800 Bass sarjalaiselle.. Kumpaakin testattiin niin ikään JCM800 Bass sarjalaisella kaapilla. Ääntä lähti kyllä riittävästi, siitä ei ollut kiinni.
Antso: Itseasiassa Marsustakin on nyt laitimmaiset putket irti, eli sekin on nyt 50w ja tulee sitä mureaa paremmin. :)
metlica: Nonii!! 😎
Panzerfaust: Parhaat bassosoundit oon saanut narulle Peavey Valveking 100 nupilla ja kaappina toimi Laney 412
metlica: Kovalla volalla lähtee kiertään basson kans.. Pystyy kyl ainaki triona viel vetää riittää tasot hyvin
machinehead72: Mielenkiintoista tosiaan:D Itellä on ollut kanssa ideana testata omaa marsua (Vintage Modern 50w) bassokaapin kautta. Vähän kyllä veikkaan että saattaa jäädä jalkoihin nelihenkisessä bändissä.. Kaappina olisi Warwickin 4x10"
metlica: Ei se vältsii jää jos vaa saa volaa nostettua ilman kiertoo. En tiä oisko joku EQ poikaa.. Mutta kaikki vaa testiin :)
metlica: Kotiin on tullut Ashdown ctm 15 ja on vähän jääny tää testailu sit.

Yhteensä 12 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Soittaminen

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

 Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti