Muusikoiden.net
25.03.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

12.04.2016: (Sikari)laatikkokitara


28.3.2016
Idea on syntynyt, se pureutui mieleeni muutama viikko takaperin eikä lähtenyt millään pois, joten päätös oli tehtävä; rakentaisin sikarilaatikkokitaran, mutta sikarilaatikon sijasta rakentaisin laatikkoni itse laadukkaista soitinrakennukseen ainakin joten kuten soveltuvista puista.
Mitä tahdon tulevalta kitaraltani?
-250x350x95mm kokoinen koppa. Sivut ja pohja kokopuista kuusta, kansi vaahteraa, koivua tai leppää sen mukaan mitä löydän - mahdollisuuksien mukaan loimua.
-25,5'' skaala. Kaula tervaleppää, otelauta (visa)koivua, vaahteraa tai jotain muuta mitä kieroutuneessa mielessäni keksinkään. Kaulaprofiiliksi voimakas V/boat. Otelauta nauhaton koska soitin tulee slide-soittoon.
-Neljä kieltä, satula ja talla hirven/poron sarvesta.
-Resonaattoriksi jokin sopivan kokoinen ja muotoinen metallikulho, -vuoka tms. Resonaattori, virittimet ja muut metalliosat hapoilla relikoituneiksi jos valmiiksi vanhan näköisiä ei löydy.
-puuosien viimeistely truoililla joka kiillotetaan, kanteen f-aukot.
Tästä se sitten lähtee, ensimmäinen soitinrakennusprojektini! Päivittelen artikkelia epäsäännöllisin väliajoin aina kun uusia käänteitä ilmenee.

7.4.2016
Puut ja resonaattorimateriaali ostettu. Puiksi valikoitui seuraavanlaiset palikat; kaulaan tervaleppälaudetta (ulkovarastokuivaa), koppan kanteen ja pohjaan kokopuista saarnia (rutikuivaa) ja sivuihin laudekuusta (ulkovarastokuivaa). Saa nähä mitä tulee! Resonaattoriksi löytyi sopivan kokoinen vanha kakkuvuoka ja resonaattorin suojukseksi vielä vanhempi kuparikattilan kansi joka tulee kokemaan hieman modifikointia. Seuraavaksi puut saavat lepäillä huoneenlämmössä ja sisätiloissa sen aikaa että asettuvat. Jos niiden kuukauden jaksais antaa olla itekseen. Jatkoa seuraa...

8.4.2016
Kieltenpidin ilmestyi tielleni penkoessani kirpputoria; vanha koristeellinen kakkulapio jota leikkaamalla saa kauniin kielistopparin. Poronsarvea löytyi varaston perukoilta, siitä siis talla ja satula. Virityskoneistokin on löytynyt torilta (kiitos käyttäjälle Hobby reilusta kaupanteosta).

12.4.2016
Käyttäjä haxmo halusi päästä eroon "melko kököistä kuluneen kultaisista hihnatapeistaan", joten ne saavat tulevaisuudessa uuden elämän tämän laatikon kannattimina. Kiitos reilusta kaupankäynnistä!

Kirjoittanut zappafan 28.03.2016


Arvostelu

3,73,73,73,73,7    (11 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

fudger: Jummi! Kyllä seuraan 👍
Riku Rotten: Normisti akustisen kansi tehdään kuusesta ja sivut sekä pohja vaahterasta. Vaahtera on vääntöä kestävänä puuna suosittu myös kaulan tekoon. Jos tiesit jo tämän kaiken, niin anteeksi höpötykseni. Tee hieno kitara valitsemallasi tavalla.
zappafan: Kyllähän nuo tiedossa on, on vaan sen verran pienikoppainen instrumentti että ajattelin edellä mainitsemaani puukokeilua koittaa, en tosin ihan lukkoon ole mitään lyönyt. Tällä hetkellä on aktiivinen puiden hankinta käynnissä.
Funkyshiva: Fenkun 25,5" skaala sikarilaatikkoslidekitarassa, reso ja oudot puut on aika hurjaa...Aivan mahtavaa! o/
olppu: Mä tein sikarilaatikkokitaraani kaulan tervaleppä-lauteesta,toimii hyvin!
zappafan: Kiitos kannustavista ja positiivisista kommenteista! Kovasti jo syyhyäisi päästä puiden kanssa puuhaamaan!
_Panzerfaust_: Tämähän on varsin mielenkiintoista myös kitaroista mitään ymmärtämättömälle. Saakohan sitten vuosien kuluttua jostain ääninäytettä, jahka rojekti valmistuu?
zappafan: Tarkoituksena ei ole vuosia tähän käyttää vaan kesään mennessä saada rojekti valmiiksi, ääninäytettä tulee tottakai kun kitarasta saadaan joku kaunis päivä ääntä lähtemään😌
BVR: Mielenkiintoinen proggis, mielenkiinnolla seuraan että mitä tulevan pitää, ja että kehtaako ite lähteä kokeilemaan moista kanssa.
janpeko: Nämä on hauskoja projekteja. Itse muutaman sikarilaatikkokitaran rakentaneena olen skeptinen tuolle tervaleppä kaulalle. Kyseessä aika pehmeää puuta, jos varsinkaan minkäänlaista kaularautaa ei ole tulossa. Joku metalli vahvike kaulan sisällä voisi auttaa.
janpeko: Itse olen käyttänyt puuna mieluiten vaahteraa. Stabiilina on kaulat pysyneet.
carlos6000: Mä tein kaulan mahonkiliimapuusta, joka oli jäänyt yli kaverin keittiöremontista. Se on aika kovaa ja stabiilia materiaalia.

Yhteensä 12 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti