Muusikoiden.net
10.12.2018
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

08.12.2015: Singlecut basso, 4 kielinen


Singlecut basso funkiin meininkiin ja bassosankaruuteen. Mikit ja elektroniikka toimii patterilla kuten asiaan kuuluu.

Tällä kertaa siis tehtiin Hifimpää luuttua. Puut tilattiin taas Espeniltä Saksasta, nyt valittiin näyttävää ja eksoottista kampetta. Body on kahdesta 24mm kansiaihiosta, takaa pähkinää ja edestä poplar burl:ia. Ennen palojen yhteenliimausta jyrsin onkalot mikkien johdoille. On muuten kevyitä puita molemmat, poppeli nyt on puoliksi reikää mutta myös pähkinä oli huomattavan kevyttä.

Kaulaan otin värivikaista linnunsilmävahteraa ja omista varastoista Padoukkia. Vaahterasta puuttui se värivika, piti olla ruskeaa, linnunsilmät ja loimut on aika mietoja.

Otelautaan sitten villisti Snakewoodia. On kovempaa kuin Eben, ja myös paljon arvokkaampaa. Meinasi päästä itku kun hakkasin pronssinauhoja paikalleen. Ja myöhemmin, kun otelauta oli sitten halkeillut niin hieman taas harmitti. Tästä syystä myös otelaudassa on Tru Oil niin sai halkeamia piiloon.

Basson strategiset mitat eli kielten etäisyydet ja skaala on suoraan Jazz bassosta. Nauhoja on 24 eli muutama liikaa. Bodyn muoto on ihan omaa käsialaa, kopioin pahville ensin Warren Corveten muodon ja muokkasin siitä mieleisen. Kaulan liitos pulteilla, on muuten tukeva kun on noin pitkä kaulatasku.

Pinnassa on Tru Oil, sitä saikin levitellä monta kerrosta kannen reikäjuustopuun päälle vaikka filleröin reiät tru oil / padouk hiontapöly seoksella. Loppuun tasaus hiomalla ja kiillotus.

Raudat on pääosin edullisempaa hyväksi havaittua kampetta SP elektroniikasta ja T-kaupasta. Mikit ja elektroniikka on EMG:tä. Soundaa hyvältä ja oli kyllä kyllä ilo asentaa kun oli pikaliittimet. Mikit on yllättävän dynaamiset, equ kompressoi jonkin verran menoa.

Lopputulos on kyllä hyvä, puoliksi vahingossa kun oli oudot puut ja villi bodyn malli. Soundi on juuri sellainen kuin oli suunnitelmissa, ehkä jopa parempi. Sopii hyvin slappihommiin ja muuhun masturbaatiosoittamiseen. Ei tarvi keikoille lähteä tämän kanssa.

Päivitän ehtiessäni vielä kuvat ja laitan soittovideon. Teksti on väsyneen ihmisen väsynyttä tajunnanvirtaa, jos herää kysymyksiä niin kommentoikaa.

Kirjoittanut pernarutto 08.12.2015

            2560×1920  -  1637 kt.

2560×1920  -  1258 kt.

2560×1920  -  1404 kt.


Arvostelu

3,83,83,83,83,8    (8 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

muhva: Onpa hieno laite. Onnea.
joseplluissans: Jösses ku hieno (vaikken single cuteista kauheesti välitä)! En tiennytkään että tru oililla voi filleröidä!
pernarutto: Kiitos! Tru oil kuivuu ihan niille sorkansijoilleen eikä juurikaan kutistu, se toimi filleröinnissä hyvin.
ituvirtanen: Varmasti oli ankara projekti. Kiintoisia detaljeja. Hyvä meno!

Yhteensä 4 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Elektroniikka ja soitinrakennus

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti