Muusikoiden.net
25.09.2017
 

Etusivulle
ArtikkelitHakuOmat artikkelit
Palaute

24.06.2015: Jackson RRT-3


No niin. Täällä ei taida olla artikkelia kyseisestä keihäästä, niin kirjoitellaanpa pieni semmoinen.

-Kitara

Kitara specseineen näyttää klassiselta jacksonilta. Leppärunko, Eeben-otelauta, Compound radius 12"-16", Neck-through, ja niin edelleen. Tarkemmat tiedot löytyvät googlen avulla.

Kitaran muoto on RR eli Randy Rhoadsille alunperin suunniteltu runko, josta on sittemin tullut suosittu metallikitaristien keskuudessa. Omani on Ivory valkoinen mustillla reunoilla. Jackson on kehitellyt ties kuinka monta RR kitaraa eri hintaluokkiin.

-Soitettavuus

Neck-through rakenteen ansiosta pääsy ylä-nauhoille on hyvä. Kaulaliitoksen kohdalla oleva hihnatappi ei ole ainakaan minua häirinnyt, vaikka käytän Dunlopin hihnalukkoja. Soitettavuus on huomattavasti parempi kuin edellisessä kitarassani (LesPaul). Öljyviimeistelty kaula tuntuu hyvältä soittaessa, vaikka minulla ei ole ollut ongelmaa maalattujen/lakattujen kaulojen kanssa. Nauhoja kitarassa on 22(jumbo).

-Sointi

Kitaran akustinen sointi on hyvä, yllättävän voimakas, sekä sustain on hyvä yllämainitun neck-through rakenteen, sekä string-through-body tallan ansiosta. Itselläni kitaran metallin soittoa varten. Siinä Seymour duncanin JB/Jazz mikit hoitavat homman hyvin. Soundi on voimakas ja eroteltava. Vahvistimena toimii Fenderin mustang transistoricombo.

Annan silti arvoa akustiselle soinnille kitaroissani, sillä tykkään soitella välillä ilman vahvistinta.

Kitaraa ostaessa testasin myös Jackson USA sl2h kitaraa. tässä soitettavuus oli mielestäni samaa luokaa, mutta Amerikan Jacksonissa puut soivat hieman paremmin. Tällä kitaralla hintaa oli 2 699¤.

-Viimeistely

Kitara on tehty Indonesiassa. Potikat rahisevat hieman, mutta tämä ei kuulu jos ottaa metalliosasta kiinni potikkaa käännettäessä, tai soittaa puhtaalla kanavalla. Rahina liittynee jotenkin maadoitukseen, sillä ongelma "pienenee" kun vahvistimen kytkee maadoitettuun pistorasiaan. Kaulan öljynnässä on käynyt pieni moka sillä siinä kohdalla jossa maali/runko alkaa, on pieni sävyero pienellä alueella. Tämä ei vaikuta soittamiseen ja tuntuu siltä että kyseessä on vain sävyero, sillä erillaista tuntumaa siinä kohdassa ei ole. Tämä voi silti häiritä jotakuta. Minua ei ole häirinnyt.

Viimeistely on minulle riittävän hyvällä tasolla. Maalaus on hyvin tehty, Kaula on suora, Nauhatyö on hyvin tehty, kaikki sävelet soi, nauhat ei raavi käsiä jne. Jos suurennuslasilla rupeaa tutkimaan niin luultavasti löytyy pieniä "fiboja" jos vertaa Jacksonin USA select sarjan kitaroihin. En koe maksaneeni liikaa, kun ottaa huomioon, että ostin kitaran uutena Helsingin DLX musicista. Käytettynä ostatessa hinta on parempi.

-Yhteenveto

Kitaran ovh on 900¤. Itse sain noin 150¤ hinnasta pois, koska pidemmässä siivessä oli pieni kolhu. Hintaa jäi n.750-760¤. Olen tyytyväinen ostokseen. Kitaralla on kiva soittaa ja se sopii käteen hyvin. Inlayt on pearloidista (hieno nimitys muoville) tehty. Minulle näilläkään ei ole niin väliä vaikka olisihan se hienoa jos ne olisi helmiäistä. En koe niitä mitenkään "halvan oloisiksi". Aika näyttää miten kuluvat osat esim. nauhat kestää.

Tähän hintaan saa jo vanhoja Jacksoneita ja Charveleita japanista joista olen kuullut pääasiassa pelkkää hyvää. Aluksi katselin niitä m.netin torilta, mutta kaikissa oli floikka. Tällä kertaa olin hakemassa kiinteätallaista kitaraa. Vaihtoehtoja oli myös...

-Esp Ltd MH1000nt
-Jackson Stars RR
-Jackson RRTMG
-Bc Rich Asm pro (kiinteätallainen versio)
-Läjä vanhoja Charveleita

Päädyin Jacksoniin, koska Starsissa ja Charveleissa oli floikka. Bc Rich oli hyvä mutta ei tuntunut käteen yhtä hyvältä. Ltd oli kieltämättä hyvä kitara, mutta se ei sytyttänyt samalla tavalla kuin Jackson tai Bc Rich. Jäljelle jäi Jackson RRT ja Jackson RRTMG, josta ensimmäinen vei voiton pitkän mietinnän ja vertailun jälkeen. Syinä oli hieman paremman tuntuinen kaula ja mikit. RRTMG:ssä on EMG81/89. RRT:ssä siis Duncanin JB/Jazz.

Kirjoittanut heviäijä 24.06.2015

            2448×3264  -  2641 kt.

2448×3264  -  2452 kt.

2448×3264  -  2111 kt.


Arvostelu

3,43,43,43,43,4    (10 arvostelijaa)
Kirjaudu sisään arvostellaksesi!


Kommentit

Metalkallo: Hyvään hintaan sait. Tosiaan en usko että noilla pearloid upotuksilla on mitään vaikutusta sointiin vaikka ovatkin muovia. Ja joo, usein Jacksoneissa tuppaa olemaan floikka kun on kyse kalliimmista malleista ja ärsytti itseänikin aikoinaan hiukan.
heviäijä: Oikeassa olet. FRT-Oxxxx on kuulemma iha jees talla, mutta vaikka olisin voinut ostaa OFR:llä varustetun kitaran niin silti tämä sopii ominaisuuksiltaan paremmin minulle.
kalakukko: Asiaa, RR-aiheisia artikkeleita ei voi koskaan olla liikaa! On vaan niin saakelin siistejä! Jotenkin paljon tyylikkäämppiä kuin ne V-mallin skitat, joissa siis sakarat yhtä pitkiä.

Yhteensä 3 kommenttia. Lisää kommentti!

Artikkelit: Laitearviot

Tulostettava versio

Tulostettava version ilman kuvia

Lähetä pikaviesti kirjoittajalle

Hosted by Nebula.fi

 

Copyright ©1999-2017, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.  
Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti